BEAUTY, Make-up

Collistar Unico lipstick + swatches (ik laat je 11 kleuren zien!)

De Unico lipstick van Collistar? Dát is dus lipstick zoals lipstick hóórt te zijn.

Vorig jaar zomer introduceerde Collistar de Unico mascara. Dit was de eerste lancering in de zogenaamde beauty collectie waarbij het esthetische motief van de huls uit lijnen bestaat. Buiten het feit dat de goudkleurige huls een pláátje was, behoorde deze mascara tot mijn favoriete make-up producten van 2017. Déze zomer komt het merk dan met de Unico lipstick; een prachtig kleurenpallet bestaande uit niet minder dan achttien tinten in nude / bruin, roze en rood nuances. Ik ga je er een aantal laten zien.

Collistar Unico lipstick

(Verkrijgbaar bij Douglas |  € 26,47)

De Unico lipsticks zijn voorzien van een magnetische dop, zodat je hem nooit meer kunt verliezen in je tas. Buiten de luxueuze look heeft Collistar ook wat de rest betreft geen enkele kans laten liggen. De pigmentatie van de kleuren is perfect, ook bij de nude-tinten. De Unico lipstick vormt een perfect dekkend en super romig en zacht laagje op de lippen, maar zonder dat de lipstick zwaar of oncomfortabel aanvoelt. Ook droge lippen zijn geen enkel probleem. De formule is zo romig dat hij soepeltjes over de lippen glijdt en ook daadwerkelijk mooi blijf zitten, zonder in de lijntjes te trekken of uit te lopen. De prachtige kwaliteit van de Unico lipsticks is te danken aan twee bijzondere ingredienten; orleaanboom en lotusbloemen. Orleaanboom is een struik die in tropische gebieden groeit en de karakteristieke rode bloemen die er aan groeien bevatten tot wel vijftig oliehoudende zaden die op hun beurt boordevol carotenoiden zitten. Deze hebben een beschermende werking en worden om die reden vaker in cosmetica toegepast. Ik zei het al, dit is lipstick zoals lipstick hoort te zijn. Genoeg gekletst, het is tijd voor de swatches van de Collistar Unico lipstick. Op de eerste foto in deze review draag ik #14 Granata.

#3 Rame indiano

Rame indiano is een nude tunt die een klein beetje naar oranje neigt.

Collistar Unico lipstick

Collistar Unico lipstick #4 Rosa del deserto

Rosa del desorto is een mooie everyday bruin-tint met een vleugje donkerroze in zich.

Collistar Unico lipstick

#7 Pompelmo rosa

Pompelmo rosa is een prachtige nude-tint, en wat mij betreft de meest subtiele van de volledige collectie. Toch is het een mooie, sprekende kleur die zeker niet ‘flets’ maakt.

Collistar Unico lipstick

Collistar Unico lipstick #8 Geranio

Ook dit is een heel bijzondere tint, moeilijk om te omschrijven. In de huls lijkt Geranio een tikje oranje, maar op de lippen is het een heel mooie en vooral tijdloze roze tint. Ik vind dit een heel prettige everyday kleur.

Collistar Unico lipstick

#9 Melograno

Melograno is weer lekker bescheiden en heeft tegelijkertijd iets weg van zowel roze als rood, maar dan in een everyday nuance.

Collistar Unico lipstick #10 Lampone

Lampone is overwegend fuchsia en neigt een klein beetje naar rood.

#11 Corallo metallico

Corallo metallico is een schitterende koraal tint die een heel klein beetje neigt naar rood. Ik vind het een buitengewoon mooie kleur voor de zomer, en kijk ook vooral naar die glans!

Collistar Unico lipstick #12 Scarlatto

Scarlatto is een stukje helderder en frisser rood dan Granatta.

Collistar Unico lipstick #16 Rubino metallico

Aaaah, ook deze vind ik prachtig! Hij leek me in het begin wat heftig, maar wát een sprekende, heldere en vrolijke kleur is dit. Dit is typisch zo’n kleur die bij iedereen mooi staat. Een échte eyecatcher in je look.

Collistar Unico lipstick #17 Viola

Viola is echt paars, heel helder, kleurrijk en sprankelend.

Collistar Unico lipstick #18 Ametista metallico

Waar Ametista metallico in de huls nog het meest naar donkerbruin neigt, lijkt hij op de lippen ook wel wat paars. Maar wat mij betreft is het echt móói paars.

Wat vind ik van de lipsticks?

Het mag duidelijk zijn; ik ben laaiend enthousiast over de Collistar Unico lipsticks. Er is gewoon geen énkele kleur waarvan ik denk; ‘Mwah’, en dat is natuurlijk behoorlijk uniek in zo’n aardig grote collectie. Zowel de luxueuze look van de producten zelf als de pigmentatie, de romige textuur én de fenomenale houdbaarheid zijn echt geweldig. Mijn favorieten? Het is nog moeilijk kiezen, maar dan ga ik voor Granata, Ametista metallico en Rubino metallico.

© ByChristiana tekst & fotografie. Beeld 1 eigendom van Collistar. All rights reserved. Dit artikel bevat gesponsorde producten.

7 Comments

 1. Ik was de foto’s aan het bekijken en ik dacht: ik vind ze gewoon allemaal mooi! En toen las ik dat jij dat dus ook vindt, hihihi! Echt prachtige kleuren!

 2. Ja hoor, ze zijn inderdaad allemaal prachtig! Ik ben het zo met je eens, alle kleuren kloppen en staan gewoon goed!
  Zoals Rubino metallico, zo een kleur staat vaak bij brunettes niet super, maar op de een of andere manier is deze juist perfect voor donkerharige types en staat je zo sprankelend!
  Ik snap zeker dat deze lipsticks ook zijn zoals lipsticks behoren te zijn. Qua textuur en qua kleuren!

 3. Wauw! Wat een boel mooie kleuren! Ik kan bijna geen favoriet kiezen.
  Oke, ik ga het toch proberen..
  Pompelmo Rose, nummer 16 en nummer 10!

 4. Woow wat prachtig collectie. Allemaal staan mooi bij jou. Love rode tinten

 5. Wat een heerlijk artikel om te lezen en vooral te bekijken. Ik word helemaal blij van al dat moois! Elke keer dacht ik: dit vind ik de mooiste en dan bekeek ik de volgende kleur en dacht ik hetzelfde hihi. Ze staan je ook allemaal gewoon goed, bijzonder is dat! Voor mijzelf heb ik uiteindelijk toch gekozen voor Rosa del deserto omdat dit een tint is die ik ook echt dagelijks zou dragen en ik me prettig bij zou voelen.

 6. Ja inderdaad, wauw! Wat een plaatjes. Ik vind de textuur mooi, de vormgeving en inderdaad er is geen enkele kleur die ik niet mooi vind.

 7. Heidi De Winter says:

  Wauw wat super mooie kleurtjes en ze staan super mooi bij je! Om er een top 3 uit te zoeken zal niet makkelijk worden. Ik blijft maar zien … en opnieuw … en opnieuw ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.