BEAUTIFUL YOU,  Make-up

Dr. Hauschka Purple light Liquid lip color & Teint powder

 

‘Tussen gisteren en morgen ligt namelijk een streepje paars licht. Het moment net voor de dag begint. Een magisch moment’.

Emma Lindstrom

Het lijkt zó uit een dichtbundel van Hans Andreus te komen, maar deze mooie woorden staan ‘gewoon’ in het persbericht van de Purple light make-up collectie van Dr. Hauschka. De producten zijn limited edition en liggen sinds februari 2018 bij de verkooppunten van Dr. Hauschka. Het moois begint allemaal al bij de verpakkingen. Deze zijn gecreëerd door de Zweedse kunstenares Emma Lindstrom en het zijn natuurlijk al juweeltjes op zich. De make-up producten van Hauschka zijn stuk voor stuk verrijkt met heilzame plantenextracten en plantaardige oliën en wassen. Ze zijn vrij van PEG-nummers, siliconen, parabenen en minerale oliën.

Dr. Hauschka Teint powder

(Verkrijgbaar via Dr. Hauschka | € 30,95)

Om de teint te egaliseren en af te maken met een (heel!) subtiel glanzende finish kun je deze Teint powder gebruiken. Hoewel de kleurtjes in het pallet misschien een beetje heftig lijken, valt dat eenmaal op de huid aangebracht alleszins mee. Volgens Dr. Hauschka zou het pallet ook moeten kunnen harmoniseren met elke teint. Ik moet zeggen dat ik niet heel vaak poeder draag, omdat mijn huid toch behoorlijk droog is, maar van dit poeder wordt mijn huid gewoon blij. Het geeft nét even wat extra’s. Je huid wordt er gewoon nét dat beetje mooier van. Je kunt de tinten afzonderlijk gebruiken, maar ik vind het juist prettig om een grote poederkwast te gebruiken en alle tinten tegelijk aan te brengen. De kleuren matchen verder ook goed met mijn lichte huid.

Dr. Hauschka Liquid lip color

(Verkrijgbaar via Dr. Hauschka | € 17,95)

Ik kan me niet herinneren dat ik het ooit eerder gedacht, laat staan geschreven heb in een review, maar de Liquid lip colors van Dr. Hauschka ruiken ongelooflijk lekker! De dames die al bekend zijn met het merk, zullen de oh zo typerende plantaardige slash groene geur direct herkennen. Nu is de geur van make-up natuurlijk zeker niet het meest belangrijke van een product, maar ik vind persoonlijk wel dat het in dit geval echt het gevoel versterkt dat je ‘iets goeds’, ‘iets natuurlijks’ op je huid gebruikt. Buiten de geur is ook de look prachtig. Op de driezijdige hulsjes zit namelijk een heel subtiel glittertje. Op de foto hieronder kun je dat goed zien. De Dr. Hauschka Liquid lip color is er in twee kleuren, namelijk een subtiele nude-tint (#01) en een rijke bessenkleur (#02). De liquid lip colors hebben trouwens geen namen.

Dr. Hauscka Liquid lip color #1

De Liquid lip color brengt ongelooflijk prettig aan. Lipstick aanbrengen blijft voor mij altijd een beetje gek. Sinds mijn zenuwoperatie is een deel van mijn onderlip compleet gevoelloos. Een spiegel is voor mij echt onmisbaar tijdens het aanbrengen van een lipstick, want ik voel dus niet waar mijn lip ‘ophoudt’. Doordat deze liquid lipcolor zo’n smal kwastje heeft, kan ik de kleur heel nauwkeurig en goed aanbrengen. Aan de kleuren zijn minerale pigmenten toegevoegd en zoals je op de foto’s hieronder kunt zien, geven beide kleuren een heel mooi glansje. De pigmentatie is verder ook prima. Hierboven draag ik de Dr. Hauschka Lip color in #01. Het is een subtiele nude-tint die volgens mij elke huid wel kan hebben. Ik ben het hele jaar door witter dan wit, maar toch maakt deze kleur niet ‘flets’, vind ik zelf althans. Fijn aan deze lipproducten is dat ze het pigment van een lipstick hebben, maar de glans van een gloss. In feite het beste van allebei dus. De houdbaarheid is redelijk, niet super lang, maar zeker langer dan een ‘gewone’ gloss.

Dr. Hauscka Liquid lip color #1

En uiteraard, uiteráárd is #02 mijn favoriete kleur. Ik draag hem op de eerste foto. Sprankelend en heel vrouwelijk rood, maar zonder dat het ‘too much’ wordt. Dit is wat mij betreft een rood-tint die je uitstekend op een ‘gewone’ dag kan dragen.

Wat vind jij van deze producten van Dr. Hauschka? Heb jij wel eens make-up van het merk gebruikt?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat gesponsorde producten.

8 Comments

 • Hennie

  Ik heb echt nog nooit iets van dit merk gebruikt, maar zit wel altijd met grote interesse te lezen. De nude lipkleur vind ik prrrrachtig. Heel stijlvol!

 • Babs

  Ik ken de geur van Dr. Hauschka, dat ruikt zeker lekker!
  Lipstick #02 staat je prachtig en kan je inderdaad dagelijks dragen.
  Ik poeder mijn gezicht ook liever niet, maar deze teint powder klinkt hoopvol!

 • Deb

  Wat vervelend dat je zoveel toestanden hebt gehad met je huid. Ik weet er alles van, heb er ook last van gehad maar minder erg dan jij. Je zou haast willen photoshoppen, maar dan had er in mijn geval een hele hap uit mijn gezicht weggeweest.. 😉 net zo monsterlijk als die uitslag Brr.. De lipglosses zitten in het make-up tasje dat ik overal mee naartoe sleep en meestal kies ik dan voor de nude tint. En die geur is inderdaad heerlijk, ik weet precies wat je bedoelt. Is echt de signature geur van Dr. Hauschka. Beide lipsticks staan je prachtig en je ziet er weer even stralend uit als anders!!

 • Donna

  Ik vind ze je beide erg mooi staan. Ik zou voor mezelf voor nummer 1 gaan. Dat ze aanbrengen als een lipstick wekte mijn interesse. Dat de poeder niet uitdrogend werkt vind ik zeker een pluspunt want juist daarom ben ik daar ooit eens mee gestopt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.