BEAUTIFUL YOU,  From head to toe

Ik kreeg een visjes-pedicure in de Fish spa lounge in Scheveningen

 

Durf jij het aan?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Garra Rufa vissen

Als beetje beauty-liefhebber heb je er vast wel eens van gehoord, de zogenaamde Garra Rufa Vissen die dode huidcellen van de huid verwijderen. De visjes komen oorspronkelijk voor in Turkije. Tegelijkertijd produceren de visjes een soort van serum waardoor de voeten na de behandeling lekker zacht aanvoelen.

Fish spa boulevard in Scheveningen

Het was écht per toeval dat we deze Fish spa lounge aan de boulevard van Scheveningen ontdekten. Ik zei nog tegen André dat ik de winkeltjes aan de boulevard maar een beetje zo-zo vond (veel goedkope zonnebrillen en nep Havaianas…mèh!), toen we opeens deze oase van rust récht voor ons zagen! De Fish spa lounge is namelijk gevestigd aan de boulevard van Scheveningen, vlak tegenover de pier.

De behandelingen

Je kunt kiezen uit drie verschillende behandelingen;  15 minuten voor € 15| 20 minuten voor € 18,50 | 25 minuten voor € 21,50. Hoe langer je de vissen aan je voeten laat knabbelen, des te zachter de voeten na afloop aanvoelen. Ik had zelf en behandeling van een kwartier, en toen merkte ik al daadwerkelijk verschil!

Hoe voelt zo’n behandeling?

Het was de allereerste keer dat ik zo’n visjes-pedicure kreeg, dus best even ‘spannend’. De eerste tien seconden had ik een beetje zo’n Fear-factor gevoel. Ken je dat programma nog? Het werd jaren geleden uitgezonden, en het ging over mensen die allemaal buitenissige dingen moesten doen, zoals in een bak met spinnen of slangen gaan liggen. Ik had in het begin echt dus zo’n gevoel van; ‘Ieuw, beestjes aan mijn voeten!’, maar echt maar heel kort. Het vriendelijke meisje dat ons hielp omschreef het gevoel alsof er vliegjes over je huid lopen, en dat was ik wel met haar eens. Het is een heel licht, tintelend gevoel, absoluut niet pijnlijk of onaangenaam, ik vond het niet eens kietelen, en ik ben best wel kietelig aangelegd. Er gaan ongeveer 200 (!) visjes in één aquarium. Wat ik heel grappig vond, was dat ze ook aan je benen knabbelen, en dus niet alleen aan je voeten. In feite is het zo dat ze aan alle huid knabbelen die het water ingaat. Aangeraden wordt om de voeten heel langzaam in het water te laten zakken, zodat de visjes niet schrikken. Het water is heel aangenaam van temperatuur, namelijk tussen de 25 en 30 graden. Na de behandeling haal je je voeten weer heel voorzichtig uit het aquarium, de visjes laten vanzelf ‘los’ zodra je benen uit het water glijden.

Hygiëne

Er wordt veel waarde gehecht aan hygiëne, wat ik natuurlijk altijd heel belangrijk vind. Voordat de behandeling start, moet je eerst je voeten wassen met een anti-bacteriële zeep, in een speciale wasbak. Daar is een bankje voorgezet, zodat je dat heel relaxt kan doen. Je krijgt dan badslippers waarmee je naar het aquarium kan lopen en een handdoek om je voeten na de behandeling mee af te drogen. In alle aquariums zitten filters die het water continue schoon houden.

Wil jij ook een visjes-pedicure in Scheveningen?

Ik kan je van harte aanbevelen om een Fish spa pedicure te doen wanneer je gezellig een dagje in Scheveningen bent. De zaak is het hele zomerseizoen sowieso geopend, op drukke dagen zijn zij ook tijdens de avonduren geopend. Je hoeft niet van te voren een afspraak te maken, je kunt zo naar binnen lopen. Er zijn hier vier aquariums, dus je kan tegelijkertijd met je vriend of vriendinnen gaan!

Locatie: Strandweg 95, Scheveningen

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.