BEAUTIFUL YOU,  Skin,  Tried & tested

Review A/N/G/ Cosmetics Lift up eye treatment

 

Wat een gekkies hè?

A/N/G Cosmetics

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Met deze lift-up eye treatment pads lanceert het van Nederlandse bodem afkomstige merk A/N/G Cosmetics ‘Essential N°1’. De kans is zeer aanwezig dat jij nog nóóit van A / N / G Cosmetics gehoord hebt. Het is namelijk vrij nieuw en echt een exclusief salon-merk. Hun filosofie; het creëren van eerlijke, toegankelijke en innovatieve huidverzorging die een brug slaat tussen mainstream beautymerken en professionele salonbehandelingen.

A/N/G Cosmetics Lift up eye treatment

(Verkrijgbaar via A / N / G Cosmetics |  set van 5 stuks voor € 59,95)

In de verpakking zitten vijf sets met daarin elk twee pads en ‘de vloeistof’ (kom ik uiteráárd zo nog bij je op terug). Elke set kun je één keer gebruiken en er is dus genoeg voor vijf behandelingen. Zo’n behandeling komt dus neer op een bedrag van bijna € 12 per keer.

De belofte van A/N/G cosmetics

Wat is nu eigenlijk het idee van deze pads? Ze zijn bedoeld voor vermoeide ogen, ze werken rustgevend en verjongend. Fijne lijntjes en droogterimpeltjes worden verminderd. Ze regenereren (vernieuwen) en verzachten en geven de huid bovendien een verfrissende boost.

Hoe gebruik je de Lift up eye treatment?

Het is de bedoeling dat je met je vingers wat druk zet op de helft van de verpakking waar de vloeistof in zit. Hierdoor raken de pads ervan doordrenkt. Pas dan maak je de verpakking open en kun je de pads onder je ogen ‘plakken’. Er is er uiteraard één voor onder elk oog. Het smalle deel van de pad laat soms een beetje los. Druk deze dus goed aan. Het is de bedoeling dat je de pads twintig minuten laat zitten.

A/N/G cosmetics Lift up eye treatment INCI

Eye sheet: Collagen, Rayon, Paraffin, Hydrogenated Rosin, Hydrogenated Polyisubotene, PPG-15 Stearyl Ether, PEG-40, Sorbitan Peroleate, BHT

Acitivation liquid: Aqua (water), Butylene glycol, Glycerin, 1,5-Pentanediol, Leucanostoc / Radish root ferment filtrate, Sodium hyaluronate

In de pads zelf zit collageen. Hoe zit het daar ook al weer mee? Collageen is een eiwit dat van nature is ons lichaam voorkomt, het houdt je huid in feite bij elkaar, doordat het een soort lijmachtige eigenschappen heeft. Naarmate je ouder wordt, neemt de natuurlijke aanmaak van collageen af, waardoor rimpels ontstaan en de huid slapper wordt. De pad zelf is gemaakt van rayon en dat is een soort kunstzijde, viscose dus.

Het hoofdbestanddeel van de vloeistof zelf is aqua (water). Butylene glycol is een zeer huidvriendelijk ingrediënt wat vochtverlies helpt voorkomen, hierdoor worden werkzame stoffen beter door de huid opgenomen. Het trekt ook water aan. Glyerine is een goede vochtbinder. 1,5 Pentanediol is propyelene glycol en dat is een solvent (een oplosmiddel). Radish root wordt gebruikt als een huidvriendelijker, veiliger en beter alternatief voor parabenen. Aan het eind dan daadwerkelijk het hyaluronzuur (sodium hyaluronate). Een zeer goed ingrediënt omdat hyaluronzuur erg goed in staat is om vocht vast te houden. Op die manier werkt het dus inderdaad tegen lijntjes, maar het speelt tevens een rol bij de stevigheid en elasticiteit van de huid en het kan ook op een positieve wijze bijdragen aan huidherstel. Met name van toepassing wanneer de huid barrière uit balans of beschadigd is. De vloeistof is trouwens vrijwel geurloos.

Wat vind ik ervan?

Ik vind de Lift up eye treatment geweldig! Na gebruik lijken de echt fijne lijntjes inderdaad wat meer ‘opgevuld’ en de huid oogt zeker frisser. Ook voelt de huid comfortabel(er) aan. Wat ik verder een groot pluspunt vind is dat zodra je de oogpads verwijdert, alle vloeistof echt daadwerkelijk door je huid opgenomen is. Dit in tegenstelling tot veel andere sheetmasks. Om deze reden zijn de oogpads dus uitstekend te gebruiken voordat je gaat make-up-pen. Wat ik namelijk altijd merk aan maskers of serums waarin een hoge concentratie hyaluronzuur verwerkt is, dat je daarna echt even moet wachten totdat je make-up kunt gaan aanbrengen, omdat het anders niet goed ‘hecht’. Lijkt het je leuk om ze eens te proberen? Je kunt de pads ook los kopen, zodat je er één behandeling mee kunt doen.

© ByChristiana tekst & fotografie. Beeld 2 eigendom van A/N/G cosmetics. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.