BEAUTIFUL YOU,  Skin,  Tried & tested

Review Babor Moisture fluid

 

 Een échte dorstlesser voor de vochtarme huid.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

De Babor ampullen sets zijn op maat gemaakte combinaties die je een week lang gebruikt als extraatje naast je ‘gewone’ gezichtsverzorging zoals je die gewend bent.

Babor Moisture ampullen

(Verkrijgbaar via Babor |  Set van 7 ampullen à 2 ml. voor € 20)

Deze moisture set bestaat uit vier stuks Hydra plus active fluid, verrijkt met hyaluronzuur voor de vochtarme huid, en drie stuks Algae active fluid die de huid op intensieve wijze hydrateert en bovendien vitaliseert met de kracht van de zee, aldus Babor.

Hoe gebruik je de ampullen?

Elke ampul bevat 7 ml. inhoud. Dat is best royaal. Het is echter wel de bedoeling om de ampul in één keer op te maken. Kom dus niet in de verleiding om de helft van de inhoud bijvoorbeeld voor een ander moment van de dag te bewaren. Ik leg je uit waarom. De ampul is een glazen flesje, een soort mini reageerbuisje. Het is de bedoeling dat je het kopje van de ampul er afbreekt. Om dit te vergemakkelijken zit er een kunststof ‘tool’ in het doosje. Deze kun je om het halsje schuiven en zo de bovenkant eraf breken. Wel voorzichtig doen, het is namelijk echt glas, en je kan je er dus aan snijden. Deze bijzondere wijze van verpakken is uiteraard niet voor niets. Een ampul bevat namelijk acht keer zo’n hoge concentratie aan werkzame stoffen dan een gewone crème. Zuurstof en bacteriën kunnen de kwaliteit van die werkzame stoffen op een negatieve manier beïnvloeden. In zo’n hermetisch afgesloten verpakking als deze kan er niets bij waar de inhoud niet blij van wordt. Dit is direct ook de reden dat je de ampul in één keer leeg moet maken.

Ingrediënten

Zelf ben ik de kuur begonnen met de vier ampullen gevuld met de Hydra plus active fluid. Het belangrijkste bestanddeel hiervan is hyaluronzuur (hyaluronate), een vochtbinder. Hyaluronzuur wordt nogal eens geassocieerd met anti-ageing verzorging, maar in feite kan elke huid hier baat bij hebben, ook op jongere leeftijd.

Daarna ben ik verder gegaan met de Algae Active fluid. Het belangrijkste bestanddeel hiervan zijn algen (op de INCI-lijst vind je dit terug als plankton extract) die een vitaliserende en verfrissende werking op je huid hebben. Ook is hier butylene glycol aan de formule toegevoegd, wat vochtverlies helpt te voorkomen en er op die manier ook voor zorgt dat werkzame stoffen beter kunnen worden opgenomen. Het is een heel goed ingrediënt en je komt het dan ook ontzettend veel tegen in skincare.

Combineren met een crème

De textuur van de inhoud van de ampullen is heel waterig, evengoed lijkt 7 ml. aardig wat om in één keer aan te brengen, en toch ‘slurpt’ mijn huid alles op. De geur is heel aangenaam, heerlijk fris en best een tikkeltje luxueus. Er is dan ook parfum aan de samenstelling toegevoegd. Het laat totaal geen voel- of zichtbaar laagje achter en je kunt hierna je verzorging (dag – of nachtcrème) aanbrengen zoals je gewend bent. Er staat op de verpakking niet echt specifiek aangegeven of je het product tijdens je ochtend – of avondroutine moet gebruiken, maar wat mij betreft zou het allebei kunnen. De inhoud van de ampullen kun je eigenlijk zien als een soort serum en met de meeste daarvan maakt het in feite ook niet wanneer je het aanbrengt, zolang je het maar doet in combinatie met een crème.

Wat vind ik ervan?

Het is een algemeen bekend gegeven in skincare dat een serum altijd kostbaarder is dan een crème, juist omdat de concentratie werkzame stoffen hierin hoger is. Wanneer je de prijs per ampul omrekent, komt het neer op € 2,85 per stuk, per dag dus. Dat is natuurlijk wat duurder dan een gewoon serum. Aan de andere kant is zo’n ampullen kuur natuurlijk bedoeld als boost voor één week, het is niet iets wat je elke maand opnieuw zal aanschaffen. Daarom is het zeker leuk om eens kennis te maken met deze sets. Voor elke huidbehoefte is er wat, zoals anti-stress fluide en lifting fluide.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.