Babor Perfect glow ampullenkuur
BEAUTY, Gezichtsverzorging

Babor Perfect glow ampullenkuur (go with the glow!)

Deze Babor Perfect glow ampullen kuur is ontwikkeld om de ‘krachteloze huid weer te laten stralen en een prachtige glow te geven’, aldus Babor.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Babor Perfect glow ampullen kuur

(Verkrijgbaar via Babor |  set van 7 ampullen á 2 ml. € 29,90)

Een ampullen kuur bestaat uit zeven ampullen. Ik hoef het vast niet meer uit te leggen, maar inderdaad; elke dag één ampul, één week lang. Babor heeft al diverse ampullen kuren in de collectie, en Perfect glow is nu de nieuwste toevoeging. Een kuur om de ‘krachteloze huid weer te laten stralen en een perfecte glow geeft’, aldus Babor.

Shop the post

Babor Perfect glow ampullenkuur
Babor Perfect glow ampullenkuur

Hoe gebruik je een ampullen kuur?

Een ampullen kuur kun je eigenlijk zien als een super geconcentreerd serum. Babor noemt het zelf een ‘actief werkconcentraat’. De concentratie werkzame stoffen in zo’n ampul is hoger dan in een ‘gewone’ crème, waardoor een kuur de conditie van je huid echt een flinke boost geeft. De bedoeling is dat je elke dag een ampul gebruikt. De inhoud daarvan maak je in één keer op en breng je aan onder je dag- of nachtcrème. Het is geen vervanging van je gezichtscrème. Déze ampullen heb ik steeds in de ochtend gebruikt, omdat ze dus eigenlijk direct zorgen voor glowy skin, maar de meeste ampullen van Babor gebruik ik zelf graag in de avond.

Waarom zit het concentraat eigenlijk verpakt in een ampul?

Deze bijzondere wijze van verpakken heeft natuurlijk een reden. Zuurstof, licht en lucht kunnen allemaal een nadelige invloed hebben op de kwaliteit van je product. Doordat dit concentraat dus verpakt zit in een ampul, is dat hier allemaal niet aan de orde. Je gebruikt het concentraat namelijk diréct na het openen. Het is ook echt de bedoeling dat je de ampul in één keer opmaakt. De inhoud is zeer royaal en je hebt echt genoeg voor je gezicht én je hals. De zeven ampullen worden geleverd met een ‘tool’. Deze kun je op de ampul plaatsen en zo kun je de bovenkant er heel gemakkelijk afbreken. Zelf houd ik de ampul altijd nog tussen een handdoek. Het is namelijk glas, en je kunt je er dus aan snijden.

Babor Perfect glow ampullenkuur

Textuur en geur

Wat direct opvalt aan de textuur is dat er al een mooie parelmourachtige glow in het concentraat zit. Je kunt het een klein beetje zien op de foto, het is geen transparante textuur. Het concentraat ruikt heel aangenaam, ik vind hem wat zacht bloemig ruiken. Je moet dan ook rekening houden met de aanwezigheid van parfum. Het concentraat is verder vrij luchtig van textuur, behoorlijk vloeibaar. Hierdoor laat het zich makkelijk verdelen over de huid. Verwacht na het aanbrengen geen comfortabel gevoel zoals van een crème, maar daar is dit concentraat natuurlijk ook niet voor bedoeld.

Babor Perfect glow ampullen INCI

AQUA, BETAINE, POLYGLYCERYL-5 LAURATE, PHENOXYETHANOL, BUTYLENE GLYCOL, GLYCERIN, CARBOMER, PARFUM, LECITHIN, ETHYLHEXYLGLYCERIN, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, DISODIUM EDTA, MICA, SODIUM HYDROXIDE, BIOSACCHARIDE GUM-1, THEOBROMA CACAO SEED EXTRACT, LIMONENE, BENZYL ALCOHOL, TIN OXIDE, ALUMINA, HEXANOYL DIPEPTIDE-3 NORLEUCINE ACETATE, CI 77891, CI 77491

ampullen

Wat vind ik van de Babor Perfect glow ampullenkuur?

Buiten het feit dat het concentraat prettig ruikt en aanvoelt op je huid, laat het je huid er inderdaad ook glowy uitzien. Maar echt gezond glowy, zonder dat je ervan gaat glimmen. Een fijn kuurtje om te doen, zeker nu, wanneer de verwarming wat vaker aanstaat en het buiten langzaamaan wat kouder gaat worden. Je huid is daar natuurlijk niet altijd even blij mee.

Gebruik jij extra’s naast je normale dagcrème?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

4 Comments

 1. Goh wat klinkt dit fijn! Ik heb zelf nu ook super erge last van een droge, trekkerige huid dus dit zou ideaal zijn. Ik ga mij er eens in verdiepen 🙂 Mooie foto’s trouwens! <3

 2. VWillemse says:

  Ampullen doen altijd zo lekker luxe aan.
  Af en toe is het heerlijk om z’on kuur te gebruiken.
  Het enige waar ik over twijfel is de hoeveelheid parfum, dat zie ik al vrij in het begin van de lijst staan.
  Nog even over nadenken dus.

 3. Ik vind ze ook heel fijn! Ik merk dat mijn huid in de winter echt meer behoefte heeft aan extra verzorging. Ik ben nogal een koukleum dus gaat de verwarming hoog bij ons (te hoog volgens manlief ;))

 4. Oelala, dit is mooi! Ik gebruik nu ampullen van Cenzaa. Net vandaag het laatste flesje opgemaakt toevallig en ik merk dat mijn huid dit soort kuurtjes af en toe echt nodig heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.