Boots botanics Refining microdermabrasion polish
BEAUTY, Gezichtsverzorging

Boots botanics Refining microdermabrasion polish

Het is nogal een mond vol, de Refining microdermabrasion polish van Boots Botanics. Maar is het ook wat?

Boots Botanics

De Botanics lijn uit het eigen-merk variant van apothekersmerk Boots is onlangs helemaal vernieuwd. Botanics dankt zijn naam natuurlijk aan het feit dat er voor deze formules (deels) pure plantenextracten gebruikt worden. Alle producten zijn vrij van agressieve sulfaten, parabenen, minerale oliën en paraffinewas.

Boots botanics Refining microdermabrasion polish

(Verkrijgbaar bij Boots | 120 ml. voor € 12,95)

Boots heeft dit product een microdermabrasie scrub genoemd. Hiermee kun je dode huidcellen verwijderen, zodat je huid er na gebruik stralend en glad uitziet.

Shop the post

Boots botanics Refining microdermabrasion polish

Wat is microdermabrasie?

Dit moeilijke woord is eigenlijk op te delen in drie makkelijke(re) woorden en als je dat weet, wordt al snel duidelijk wat deze term nu eigenlijk precies inhoudt. Micro betekent klein, derma betekent huid en abrasie tot slot is een duur woord voor afslijpen. Met microdermabrasie slijp je dus als het ware dode huidcellen van de oppervlakte van je huid af. In de salon wordt zo’n behandeling gedaan met behulp van een speciaal apparaat. Hierbij worden microkristallen tegen de huid aan geblazen en onmiddellijk weer weggezogen. Microdermabrasie behandelingen kunnen bij verschillende huidproblemen worden toegepast, zoals bij acne, littekens, fijne lijntjes en rimpels. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat je met een échte microdermabrasie behandeling véél effectievere resultaten boekt dan met een ‘gewone’ peeling of scrub die je thuis uitvoert, wat deze variant van Boots Botanics natuurlijk in feite gewoon is.

Maar wat is het nu eigenlijk?

Toen ik deze Boots botanics Refining microdermabrasion polish een tijdje geleden uit een goodiebag tevoorschijn haalde, moest ik echt zoeken naar wat het nu eigenlijk was. Ja, een peeling dus, maar waarvóór? Gezicht of lichaam? Aan de grootte van de tube te zien, dacht ik namelijk echt dat het om een lichaamsproduct ging. Best apart dat Boots dit niet duidelijk op de verpakking heeft opgezet. Want microdermabrasie behandelingen kunnen natuurlijk net zo goed op het lichaam als op het gezicht gedaan worden. Pas toen ik op de website van Boots ging kijken en iets las over ‘de verschijning van fijne rimpeltjes verminderen’, was duidelijk dat het om een product voor het gezicht ging.

Boots botanics Refining microdermabrasion polish

Geur en textuur

Het gaat om een wat crèmige substantie die op het eerste oog voornamelijk zacht lijk. Ik vind de peelende deeltjes echter behoorlijk rijkelijk aanwezig en ik vind ze ook best heftig. Zéker voor mijn gezicht. Er zit niet een heel uitgesproken geur aan de peeling. Ik zou hem zelf omschrijven als ‘aards’. Niet perse heel lekker, maar ook niet onaangenaam.

Boots botanics Refining microdermabrasion polish INCI

Aqua (Water), Pumice, Olea europaea (Olive) fruit oil, Glycerin, Dimethicone, Cetearyl olivate, Cetearyl alcohol, Butyrospermum parkii (Shea) butter, Sorbitan olivate, Sodium polyacrylate, Phenoxyethanol, Citric acid, Caprylyl glycol, Xanthan gum, Sodium benzoate, Ethylhexylglycerin, Tetrasodium EDTA, Tocopheryl acetate, Potassium hydroxide, Ginkgo biloba leaf extract, Ascorbyl glucoside, Retinyl palmitate, Tocopherol.

Wat vind ik van de Boots botanics Refining microdermabrasion polish?

Ik ben eigenlijk niet bijster enthousiast. Ik gebruik sowieso niet vaak peelings of scrubs, en áls ik het al gebruik, zijn het heel milde varianten. Ik heb echt een ‘schurend’ gevoel bij dit product, ik zou het eigenlijk niet eens op mijn lichaam willen gebruiken, laat staan op mijn gezicht. Ik vind de geur verder ook niet iets speciaals hebben. Ik zou deze Boots botanics Refining microdermabrasion polish eigenlijk vooral aanraden aan dames die écht van grove peelings houden, want die zijn er natuurlijk ook.

Geef jij de voorkeur aan grove of zachte peelings?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

4 Comments

 1. VWillemse says:

  Ik sla deze maar over, ik vind grove peelings vreselijk aanvoelen en mijn huid word er ook zeker niet mooier van.
  Leuk hoe je het woord microdermabrasion uitlegt, het klinkt dan ineens heel logisch.
  Wat ik wel heb bij jouw artikeltjes is dat of de resencie nu goed, mwah of slecht is, de producten zien er altijd zo prachtig uit door jouw manier van fotograferen.
  Mijn eerste indruk is bij jouw blog altijd meteen positief hierdoor.

 2. Ik moet hem nog testen. Mijn huid kan heel veel hebben, dus ik ben nu wel benieuwd of ik het juist heel fijn vind. Ik heb natuurlijk een “oudere huid” en die mag wel af en toe wat vernieuwing gebruiken. Ik ga het zo proberen!

 3. Het lijkt mij fijn product. Heerlijk regelmatig doen

 4. Goed uitgelegd, maar ik word er niet echt warm van 😉 klinkt niet als een product dat ik zou willen proberen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.