BEAUTIFUL YOU, Skin, Tried & tested

Review Caudalie Reinigende verzorgingsolie

 

Alleen al hierom zou ik dus terug willen naar Parijs.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Caudalie Huile de soin démaquillante

(Verkrijgbaar via Farmaline |  100 ml. voor € 15,84)

Caudalie stond hoog op mijn wishlist toen ik naar Parijs ging. Aangezien er in Parijs zo ongeveer op elke hoek van de straat wel een apotheek te vinden is, hoef je er in ieder geval niet al te lang naar te zoeken. Ik nam deze reinigende gezichtsolie mee en ik ben er dol, dol, dol op. Ik heb nogal wat eisen aan mijn reinigende gezichtsproducten, en de belangrijkste ervan is uiteraard dat hij grondig reinigt, maar absoluut zonder mijn huid uit te drogen. Dat eerste is niet zo’n probleem, dat laatste echter, schijnt voor veel varianten helaas nog best moeilijk te zijn. Deze van Caudalie doet het echter allemaal perfect. Olie is wel iets waar je van moet houden in je skincare routine. Ik hoor toch vaak dat mensen er niet eens aan willen beginnen, want te vettig slash olie-achtig slash bang voor waasjes slash mijn gezicht voelt daarna niet schoon aan. Ik kan echter garanderen dat je al deze argumenten na het gebruik van Caudalie vergeten bent. Je huid voelt na gebruik namelijk zo lekker en zo zacht en zo schoon aan dat je je niet eens meer kunt herinneren waar al die ja-maars nu eigenlijk over gingen.

Textuur

De olie kun je zowel in de ochtend als in de avond gebruiken. Een full face make-up krijgt hij niet weg, maar daarvoor hebben ze natuurlijk ook gewoon de miccelaire watertjes bedacht. Ik heb diverse reinigende oliën gebruikt maar het grote voordeel van deze is dat hij het ook zeer goed blijft doen in combinatie met water. Zijn je handen of je huid dus vochtig, wat meestal het geval is onder de douche, dan blijft de textuur olie-achtig en hij wordt niet waterig. De olie heeft een zachte textuur, niet te waterig dus, maar ook zeker niet te dik. Hij laat zich prettig verdelen en verandert op je vochtige huid in een melkachtige textuur, eigenlijk net zoals de meeste andere oliën. De geur is verder formidabel. Hij ruikt heerlijk luxueus en zoet naar amandelolie, op een heel pure manier. Want ja, dat zit er dus uiteraard ook in.

Caudalie Reinigende verzorgingsolie INCI

HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL*, POLYGLYCERYL-4 OLEATE*, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE*, RICINUS COMMUNIS (CASTOR) SEED OIL*, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL*, VITIS VINIFERA (GRAPE) SEED OIL*, TOCOPHEROL*, PARFUM (FRAGRANCE)* (147/065) *origine végétale /plant origin

De verpakking

De verpakking is verder niet bijzonder luxueus, maar wél gebruiksvriendelijk. Het gaat om een kunststof pompflacon. Normaal gesproken kun je nogal eens een probleem hebben met het leeg krijgen van dit soort verpakkingen, maar ik heb de olie tot het laatste restje op gekregen door te pompen, ik hoefde de doseerpomp er niet eens af te draaien.

Wat vind ik ervan?

In alle opzichten de perfecte reiniger voor een (zeer) droge of zeer gevoelige huid. Zowel de geur als de textuur zijn samen zalig, hij reinigt perfect en laat de huid na gebruik heerlijk zacht aanvoelen.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

1 Comment

  1. Deze klinkt super goed! Ook fijn dat de INCI lijst zo lekker kort is en dat de parfum die erin verwerkt is van natuurlijke oorsprong is, that’s the way I like it! Ik sta op het punt een reiniger te gaan testen, maar zodra deze op is (of tja.. stel dat hij me niet bevalt) dan wil ik deze zeker proberen! Je hebt me overtuigd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.