Yverum hyaluron serum
BEAUTY, Gezichtsverzorging

Yverum hyaluron serum (een 100% natuurlijk serum!)

Het Yverum hyaluron serum heeft de kortste INCI-lijst die je ooit gezien hebt.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Het Yverum hyaluron serum is eigenlijk een hyaluronzuur op zich

Hyaluronzuur is een natuurlijke proteïne en een zogenaamd skin identical ingrediënt. Het speelt een rol bij de stevigheid van je huid, en wordt daarom al gauw geassocieerd met een oudere huid. Wat hyaluronzuur echter verder nog doet is het vochtgehalte in de huid handhaven. Het is namelijk heel erg goed in het vasthouden van vocht. Dan kan het ook de huidbarrière versterken. Een (gezonde) huidbarrière heeft niet alleen als functie om je huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf (zoals klimatologische invloeden, virussen en bacteriën), maar heeft natuurlijk ook letterlijk invloed op hoe je huid eruitziet. Het is namelijk een feit dat als je huid gezond is, zij er ook echt mooier uit zal zien. Een beschadigde huidbarrière kun je helpen herstellen door het gebruiken van producten waaraan hyaluronzuur is toegevoegd. Ook beschermt het door anti-oxydanten tegen schade door vrije radicalen. Die dus op hun beurt weer zorgen voor huidveroudering. Wanneer je ouder wordt, neemt de natuurlijke aanmaak van hyaluronzuur echter af. Hierdoor zal de huid er op den duur dunner, minder vol als het ware, uitzien, maar gaan ook lijntjes en uiteindelijk rimpeltjes ontstaan. Ook wordt de huid hierdoor droger, dat ga je letterlijk zien, maar zeker ook voelen. Ik laat je het Yverum Hyaluron serum zien en ik kan alvast vertellen dat ik super enthousiast ben.

Yverum hyaluron serum

Yverum Hyaluron serum

(Verkrijgbaar via SoloBioMooi |  30 ml. voor € 94,50)

Dit Hyaluron serum van Yverum is zelfs in feite een hyaluronzuur op zich. Yverum is een volledig biologisch merk, het voegt geen synthetische conserveermiddelen, geurstoffen, siliconen, minerale oliën, parabenen en PEG toe. Bovendien is het geschikt voor veganisten.

Yverum Hyaluron serum INCI

AQUA, ALCOHOL, SODIUM HYALURONATE, ECTOIN

Ectoin is verder een organisch stofje en doet dienst als stabilizer, het werkt beschermend op de huid en zou zelfs beschermen tegen UVA-stralen.

De verpakking

De verpakking is aardig luxe, maar vooral ook zeer gebruiksvriendelijk. Doseren gaat door middel van een pompje. Dit werkt niet alleen zuinig, maar ook buitengewoon hygiënisch. Het is en blijft een feit dat crèmes in open potten toch een bron voor zuurstof en bacteriën zijn die een nadelige invloed kunnen hebben op de kwaliteit van je product. Met een luchtdichte verpakking als deze heb je daar natuurlijk geen omkijken naar. De textuur is volledig transparant en behoorlijk gelachtig. In zo’n mate zelfs dat het eigenlijk net lijkt op een primer met heel veel siliconen erin. Maar dat is natuurlijk niet het geval.

Yverum hyaluron serum

Geur en textuur

Het serum is volledig geurloos. Na het aanbrengen blijft je huid heel even glimmen, maar dat glansje is eigenlijk redelijk snel weg. Het gaat hier om een serum, en je weet het hè, dit breng je aan in combinatie met je crème (mag zowel in de ochtend als in de avond) en niet in plaats van. Maar hier heb ik wel even een kanttekening bij. Na het aanbrengen is dat glansje dus snel weg, ook merk je eigenlijk direct al dat het echt iets voor je huid doet. Breng je echter te snél na het serum je crème aan, dan gaat dat totaal niet lekker. Je crème blijft dan als het ware liggen op het serum, wat natuurlijk nooit de bedoeling is. Ik heb hier uiteraard wat mee geëxperimenteerd, en de ‘truc’ is dus om het serum aan te brengen een tijd voordat je je crème aanbrengt. Dan gaat het goed. Wat ik dus doe; douchen en gezicht wassen, tonic en serum, ontbijten en dan pas crème. In de avond gebruik ik hem zelfs onder mijn nachtmasker en die twee producten breng ik wel direct achter elkaar aan.

Wat vind ik ervan?

Wat ik vooral merk is dat mijn huid er mooier en stralender uitziet. Ik had al eerder een product wat voornamelijk uit hyaluronzuur bestond, en toen merkte ik dat verschil ook al gauw. Ik was daarna eigenlijk best wel lang op zoek naar iets soortgelijks en ik ben dus blij dat ik het nu dan ook gevonden heb. Normaal gesproken merk ik bij het gebruik van zogenaamde anti-ageing producten niet direct echt een heel zichtbaar verschil, maar met dit serum heb ik dat dus wel. Een serum is echt bedoeld om de conditie van je huid te boosten. Het is ook een prettig product om af en toe als een kuurtje te gebruiken om je huid net even wat meer te laten stralen. Ik vind het vooral een aanrader voor een vochtarme huid.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.