Montbrun Micellair water
BEAUTY, Gezichtsverzorging

Montbrun Micellair water (verrijkt met thermaal water)

Het 100% natuurlijke merk Montbrun introduceert het Montbrun Eau thermale micellair water. Verrijkt met thermaal water, wat doet dat eigenlijk voor je huid?

Thermaal water

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

SoloBioMooi is weer een nieuw merk rijker; Eau thermale Montbrun. Het merk is afkomstig uit de Franse Provence en zij maken gebruik van thermaal water als hoofdbestanddeel. Montbrun haalt het water direct uit de bron, gelegen in de Aix-en-Provence. Dan heeft het water er al een lange reis vanuit diep uit de aarde opzitten. Tijdens deze reis heeft het bijzondere water zich kunnen verrijken met mineralen. Thermaal water is zeker niet nieuw in cosmetica. Apothekersmerken zoals Vichy en La Roche Posay gebruiken het ook. Bijzonder aan Montbrun is dat het merk 100% natuurlijk is, ook worden er biologische ingrediënten in de samenstelling gebruikt. Ik probeerde het Montbrun Micellair water uit en ik kan alvast vertellen; ik ben enthousiast!

Montbrun Micellair water

Montbrun Micellair water

(Verkrijgbaar via SoloBioMooi |  400 ml. voor € 14,95)

Thermaal water heeft bijzondere eigenschappen en kan in feite voor elk huidtype gebruikt worden. Het verzacht, kalmeert en verzorgt, en doordat het zo puur is, kan zelfs de meest gevoelige huid er tegen, uitzonderingen natuurlijk daargelaten. Thermaal water wordt overigens niet slechts toegepast in cosmetica, je kan er ook in baden! Dat is dan weer goed voor stijve spieren en stress, en het wordt zelfs geadviseerd aan mensen die reuma hebben, en daardoor dus veel pijnklachten.

Wat is micellair water?

Micellair water is voor mij dé perfecte manier om make-up te verwijderen op een snelle en zachte wijze. Met dit Montbrun micellair water kun je alle make-up moeiteloos verwijderen. Hiervoor sprenkel je wat op een wattenschijfje en dat haal je vervolgens over je gezicht. Ik gebruik wel meerdere wattenschijfjes. Daarna reinig ik altijd nog met een facewash, want make-up verwijderen is niet hetzelfde als je huid reinigen. Micellair water trekt vet en vuil aan, en dus ook make-up. Maar ook wanneer je geen make-up draagt, is micellair water handig als je een keer snel je gezicht wilt reinigen. Het hoéft namelijk niet nagespoeld te worden. Dit is de reden dat het bijvoorbeeld op vakantie handig is, maar veel visagisten maken ook gebruik van micellair water. Dit Montbrun micellair water heeft een waterige textuur (zoals in feite élk micellair water) en een aangename, subtiel zoete geur.

Montbrun Micellair water

Montbrun Micellair water INCI

Aqua (thermische Montbrun water), Centaurea cyanus bloem water * propaandiol, polyglyceryl-4 capraat, Aloe barbadensis blad sap poeder *, Globularia alypum extract, Bisabolol *, glycerine, aqua, parfum, sorbitol, xylitol, natrium anisaat, Natriumbenzoaat , Sodium levulinezuur, polylysine.* Ingrediënten uit de biologische landbouw 99,7% van de totale ingrediënten van natuurlijke oorsprong 15% van de totale ingrediënten van de biologische landbouw

Wat vind ik ervan?

Ik vind het een prima samenstelling. Het Montbrun micellair water verwijdert make-up perfect en snel en zonder een geïrriteerd of uitgedroogd gevoel achter te laten. SoloBioMooi heeft alle producten van Montbrun in het assortiment, zoals diverse gezichtscrèmes (ook één met een SPF!), bodylotion en thermaal water. Er zijn ook travelsizes beschikbaar, die handig zijn voor mee op reis of om te kijken of het merk goed bij je past. Montbrun is geschikt voor veganisten.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.