BEAUTIFUL YOU,  Skin,  Tried & tested

Review Filorga Hydra-filler mask

 

Ik weet niet hoor, sheetmaskers. 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Filorga Hydra-filler mask

(Exclusief verkrijgbaar bij Ici Paris XL |  23 gram (eenmalig gebruik) voor € 9,90 )

Filorga heeft ze nu dan ook in het assortiment; sheetmasks! En niet slechts één, maar zelfs twee! Een sheetmasker is een masker gedrenkt in serum wat je op je gezicht legt en daarna in zijn geheel weer verwijderd. Ik heb het super-moisturising mask van Filorga geprobeerd.

Hoe breng je dit Filorga Hydra-filler mask aan?

Het sheetmask zit in een zakje en is bedoeld voor éénmalig gebruik. Wat direct opvalt wanneer je het zakje openmaakt is dat het masker écht doordrenkt is in serum. Dan zit er nog een soort van vrij stevig gaasachtig tweede laagje omheen. Zelf vind ik het dan makkelijk om dat in zijn geheel aan te brengen tot dat het masker eenmaal goed op zijn plek zit. Soms wil je hier en daar nog wel eens wat schuiven en een beetje trekken namelijk, en dat gaasachtige laagje voorkomt dan dat het maskertje scheurt. Zit het masker helemaal goed, dan kun je dat laagje er makkelijk af halen. Het masker dient te worden aangebracht op een gereinigde huid. Een tipje; als je het masker uit het zakje haalt, zul je zien dat er nog wat serum achter blijft in de verpakking. Dit kun je er met je vingers uithalen en aanbrengen op de zones rond je neus, mond en ogen, als een ‘gewoon’ masker, voordat je de sheet aanbrengt. Soms past een sheetmasker niet helemaal goed, het sluit als het ware niet aan op die plekken waar je gezicht curvy is, maar als je dus de vloeistof juist op deze plekken handmatig aanbrengt, kunnen ook die delen van je gezicht er goed van profiteren. Je zult trouwens merken dat wanneer je de sheet eraf haalt, je huid nog heel vochtig is. Dit overschot kun je lekker inmasseren als een soort van crème. Wil je daarna gaan make-up-pen, dan moet je er rekening mee houden dat je hier even een tijdje tussen moet laten zitten. Als je gezicht nog te vochtig is, hecht je make-up namelijk niet.

Filorga Hydra-filler mask INCI

AQUA (WATER, EAU), GLYCERIN, PENTYLENE GLYCOL, XANTHAN GUM, POLYSORBATE 20, SODIUM LACTATE, SODIUM PCA, SODIUM HYALURONATE, PARFUM (FRAGRANCE), TETRASODIUM GLUTAMATE DIACETATE, CITRIC ACID, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER, FRUCTOSE, GLYCINE, NIACINAMIDE, UREA, SODIUM BENZOATE, INOSITOL

Hyaluronzuur

Het masker is namelijk verrijkt met een ‘ongeëvenaard hoge concentratie hyaluronzuur’ aldus Filorga. Hyaluronzuur is een natuurlijke proteïne en een zogenaamd skin identical ingrediënt. Het speelt inderdaad ook een rol bij de stevigheid van je huid, en wordt daarom natuurlijk ook al gauw geassocieerd met een oudere huid. Wat hyaluronzuur echter verder nog doet is het vochtgehalte in de huid handhaven. Het is namelijk heel erg goed in het vasthouden van vocht. Ook versterkt het de huidbarrière. Dit speciale hyaluronzuur heeft een laag moleculair gewicht, waardoor dit beter en sneller in de huid kan doordringen. Hierdoor wordt de huid intensief gehydrateerd en voelt dus direct voller en gladder aan. Aloë vera is toegevoegd vanwege de kalmerende werking en laat je huid bovendien weer shinen.

Resultaat?

Het sheetmasker van Filorga geeft een erg mooi resultaat. Mijn huid is gekalmeerd, zacht, comfortabel en zelfs minder rood. Maar tóch. Tóch vind ik een ‘gewoon’ masker prettiger. Het masker is namelijk vrij groot en mijn gezicht is vrij klein, en hij ging dus steeds over mijn lippen heen zitten. Hetzelfde gebeurde, en je kan het ook goed zien op de foto, bij mijn neus. Ik werd er eigenlijk gewoon een beetje benauwd van. Al met al was ik dus blij toen ‘ie er af kon, na vijftien minuten is dat overigens.

Wat is mijn eindoordeel?

Ik ben gemengd enthousiast. Ik vind dat masker gewoon niet lekker zitten. Het resultáát echter is wel erg mooi. Ben jij nu dus wel helemaal into de sheetmasks en kan je vochtarme huid wel een boost gebruiken, dan ga je hier blij van worden.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

One Comment

  • Iris

    Ik vind Filorga altijd wel een heel fijn merk. Dus ik ben eigenlijk wel benieuwd geworden. Dit soort maskertjes zijn altijd wel ideaal om weer van je gezicht af te halen. Hihi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.