BEAUTIFUL YOU,  From head to toe,  Skin,  Tried & tested

Review Origins Rituali Tea Matcha Madness Face & bodymask

 

In de nieuwe Rituali tea lijn van Origins zitten dus lichaamsmaskers. Dat lees je goed.

Origins Rituali tea

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

En voor je nu dus meteen afhaakt en je jezelf al helemaal bloot en bibberend naast de douche kop ziet staan, wachtend, tot die tien minuten voorbij zijn, je kan hier dus ook uitstékend mee scrubben. De nieuwe Rituali Tea lijn van Origins bestaat uit acht producten; vier face powder masks én vier body masks. Vier duo’s dus, waar je lekker zelf mee kunt gaan fröbelen. Het gaat namelijk allemaal niet vanzelf met deze maskertjes. De gezichtsmaskertjes komen namelijk in poedervorm, en dan moet je dus eerst zelf nog wat met water gaan spetteren om het maskertje voor te bereiden. Ik laat je het Matcha Madness duo zien. Een revitaliserend gezichtsmasker én een wel heel bijzonder reinigend lichaamsmasker.

Origins Rituali Tea Cleansing body mask

(Kijk voor de verkooppunten op Origins |  $ 31)

Ik wist het in het begin dus ook niet zo, wat ik hiér nu weer van moest denken. Een lichaamsmasker. Origins geeft zelf al aan dat je het masker op twee manieren kunt gebruiken. De eerste manier is voor bikkels; dan breng je het masker dus inderdaad over je hele lichaam aan, of in ieder geval die delen die volgens jou wel een deep-cleansing moment kunnen gebruiken, en dan laat je het dus enkele minuten zetten terwijl je naast de waterstraal gaat staan en de andere manier is voor mensen zoals ik, koukleumen dus, die liever geen séconde te lang náást de warme douchestraal doorbrengen in plaats van eronder. Dan breng je het masker dus ook overal aan, maar dan al scrubbend.

Geur en textuur

De textuur van het masker is zeer stevig als het uit de tube komt, maar wordt al snel zachter en makkelijk smeerbaar. De geur is onmiskenbaar groene thee, maar ik ruik er nog iets anders doorheen en deze aparte geur wordt wellicht verklaard door de extracten van nootmuskaat en patchouli die aan de samenstelling toegevoegd zijn? Ik vind de geur niet persé lekker, het is echt iets waar je van moet houden. Het masker laat zich makkelijk verdelen over de huid en het is leuk dat je de thee-deeltjes daadwerkelijk in de textuur ziet zitten. Je voelt ze trouwens maar een heel klein beetje, sowieso heeft het product een heel zachte en smeuïge textuur, waardoor het ook echt een uitstekende scrub is om te gebruiken wanneer je een droge of gevoelige huid hebt.

Ingrediënten

Als reinigend ingrediënt zit er Sodium cocoyl isethianote in de scrub. Een prima ingrediënt met vochtinbrengende eigenschappen en het zorgt er tevens voor dat een product goed opschuimt. Glycerine is een goede vochtbinder. Extracten van lavendel zorgen voor een kalmerende werking op de huid, altijd fijn in een scrub. Dan zijn er diverse etherische oliën toegevoegd, namelijk citronella, patchouli, salvia sclarea, nootmuskaat en kamille. En daarna komt het ingrediënt groene thee dan daadwerkelijk voorbij.

Origins Rituali Tea Powder face mask

(Kijk voor de verkooppunten op Origins | $ 36)

Dan is het nu natuurlijk tijd voor het gezichtmaskertje, en je hebt het al gezien, dit is er één in poedervorm. Ik heb op de verpakking niet echt kunnen vinden in welke verhoudingen je nu eigenlijk water en poeder moet toevoegen, dus je moet het een beetje op gevoel doen. Ik gebruik ongeveer anderhalve dessertlepel (om het makkelijk voor je te maken: die is dus wat groter dan een theelepel maar ook weer niet zo groot als een eetlepel). Dit strooi ik in een bakje en dan doe ik er een klein beetje water bij. Blijft het geheel nu te hard, dan is dat een teken dat je wat extra water moet toevoegen. Maar niet te veel, want dan wordt het een vies en waterig papje. Again, de geur. Die staat me gewoon tegen. Zo verschrikkelijk jammer. Mijn liefje hier is een groot fan van maskertjes en hij probeert ze in alle soorten en maten voor me uit. Hij kan de geur juist wel weer erg waarderen. Het is en blijft natuurlijk een persoonlijk dingetje.

Ingrediënten

Avena sativa werkt kalmerend en verzachtend op de huid. En dan #nietlachen, aardappel! Kom je vaker tegen in poederige producten, waar het dienst doet als absorbent of binder. Dan uiteraard de groene thee extracten die werken als een anti-oxydant. En ook hier weer diverse oliën; zoete amandelolie, lavendelolie, palmarosa-olie, patchouli en kamille.

Wat vind ik ervan?

Mijn conclusie? Het zijn gewoon ontzettend leuke producten, voor Origins begrippen heel vernieuwend ook. En de look is ook zo anders dan ik van Origins gewend ben. Beide producten hebben een mooie samenstelling en zijn lekker in gebruik. De geur echter, dat vind ik persoonlijk echt een groot minpunt. Gelukkig zijn er nog drie andere geuren om uit te kiezen.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat gesponsorde producten. 

One Comment

  • Evelien

    Wat grappig hoe je deze producten gebruikt! Ze lijken me beide heerlijk. Wel jammer dat de geuren je niet aanspreken, ik ben nu erg benieuwd naar de geuren haha 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.