Kruidvat Catch shine lipscrub en lipbalm
BEAUTY, Gezichtsverzorging

Kruidvat Catch & shine lipscrub & lipbalm (limited edition!)

Heb jij ze al in de winkel ontdekt, de limited edition collecties van Kruidvat? Elke zes weken komt er een nieuwe collectie uit. Ik testte de Kruidvat Catch & shine lipscrub en balm.

Kruidvat Catch & shine

Mocht je nu nog niet bekend zijn met de Kruidvat Catch & shine collectie, dan praat ik je natuurlijk graag even bij. De Catch & shine producten zijn limited edition collecties die exclusief bij Kruidvat liggen en om de zes weken wisselen. Alle producten zijn dus limited edition en steeds geldt het op=op principe. Het leuke aan de Catch & shine collectie van Kruidvat is dat het steeds gaat om uberleuke productjes met een hoog hébben-gehalte en die dus bijna niets kosten. Feit is wel dat niet alle Kruidvat filialen producten uit de Catch & shine collectie hebben. Volgens mij moet je een klein beetje geluk hebben.

Kruidvat Catch shine lipscrub en lipbalm

Kruidvat Catch & shine lipscrub en lipbalm

In de huidige Catch & shine collectie van Kruidvat vind je lipscrubs en lipbalms. Het gaat om duo’s in vier verschillende kleuren en geuren, namelijk Blueberry, Raspberry, Mango en Honey. De potjes zijn allemaal vrij groot met maar liefst 15 ml. inhoud. En kijk nou naar die schattige lipjes op het dekseltje, dat is toch gewoon hartstikke cute?

De geuren

De geuren zijn súper heftig, maar persoonlijk kan ik ze zeker wel waarderen. Ik vind Rasperry zelf het lekkerst, maar het is natuurlijk maar net waar je van houdt. Wat je ruikt is overigens ook exact wat je verwacht. Mango  ruikt écht naar mango, honey ruikt echt naar honing etc. etc. De producten bevatten dan ook parfum en ik had ook niet anders verwacht.

Kruidvat Catch & shine Lipscrub

(Exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat |  15 ml. voor € 1,99)

Wanneer ik last heb van velletjes of van heel droge lippen, gebruik ik normaal gesproken een tandenborstel om mee te scrubben, want ook daar krijg je nu gewoon echt heel zachte lipjes van. Met zo’n speciaal voor de lippen ontwikkelde scrub pak je het natuurlijk toch net een beetje meer ‘profy’ aan, al kost ‘ie dan ook bijna niets. De lipscrub heeft een heel lekkere textuur. Hij is vrij stevig en alhoewel de scrubkorrel behoorlijk grof is, vind ik hem persoonlijk zeker niet te hard. Integendeel; hij voelt super zacht aan op de lippen. Je moet wel zorgen dat de lippen goed vochtig zijn, dan laat de Kruidvat lipscrub zich namelijk het best verdelen. Het hoofdbestanddeel van de scrub is sucrose. Dit is de Engelse benaming voor sacharose en dat is dan weer de officiële Nederlandse naam voor suiker. Dat suiker de basis vormt voor de scrub is wel duidelijk. Ik ervaar suikerscrubs namelijk persoonlijk altijd als prettiger dan zoutscrubs, die vaak een stuk grover zijn. Verzorgende bestanddelen in de Kruidvat lipscrub zijn zoete amandelolie, plantaardige olie, macademia-olie, sojaboon-olie, vitamine E en castorolie. Parfum staat hoog op de INCI-lijst.

Kruidvat Catch shine lipscrub en lipbalm

Kruidvat Lipbalm

(Exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat |  10 gram voor € 1,99)

Na het scrubben kun je je lippen dan nog extra verzorgen met de Kruidvat lipbalm, uiteraard in dezelfde smaak. De textuur is vrij hard. Je moet echt eventjes met je vinger over de balm heen en weer glijden om wat product te krijgen. Deze textuur smelt niet zoals bijvoorbeeld producten met een hoge concentratie sheaboter wel meestal doen. Het hoofdbestandddeel van de Kruidvat lipbalm is petrolatum, een minerale olie. Hoewel minerale olieen over het algemeen een vrij slechte reputatie hebben, hoeft het zeker geen slechte toevoeging in cosmetica te zijn. Lees dit maar eens. Lanoline is een vet afkomstig uit schapenwol. Verder is er bijenwas, candelila cera, carnabauxwas, arganolie, vitamine E en zoete amandelolie toegevoegd.

Wat vind ik ervan?

Ik ben opnieuw enthousiast. Wat een leuke productjes weer. Maar liefst vier geuren om uit te kiezen en beide producten zijn gewoon lekker en prettig in gebruik. De ingrediëntenlijstjes zien er gewoon hartstikke prima uit en dat voor zo’n prijs. Zelf zou ik vooral de lipscrub aanraden.

Hou jij van heel aanwezige geuren in producten voor op je lippen? En gebruik je wel eens een lipscrub?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat gesponsorde producten.

4 Comments

  1. Wat een leuke hebbedingetjes, vooral de mango geur lijkt me heerlijk. Ik gebruik eerlijk gezegd zelden een lipscrub, laatst vond ik er nog een van 5 jaar oud in de kast die ik 1 of 2 keer heb gebruikt 😉 meteen maar weggedaan. En een lipbalsem uit een potje vind ik zelf een tikkeltje onhandig, maar leuk vind ik ze zeker!

  2. Ze zijn super cute om te zien en wat een fijne prijsjes. Voor mij zouden ze lipscrubs moeten maken die je ook op kan eten. Net zoals lipsticks verdwijnt alles zo een beetje in mijn maag!
    Ik vind het altijd knap, vrouwen die de hele dag een lipstick dragen, ik ben zo een lipstick etend monstertje, alles lik ik er weer af.
    Het fijne van een scrub is dat je lipstick er veel mooier en gladder op zit. Zeker als het een lipstick is die heel droog is en waar je snel oneffenheden ziet… 😉

  3. Heidi De Winter says:

    Ooh wat een cuties! En wat een prachtige foto’s 👌 Ik gebruik er eentje van Erborian. 7 Herbs Scrub. Hetzelfde principe, alleen is die van het Kruidvat veel goedkoper! Ik zal vlug nog eens langs moeten gaan 😘

  4. Oh heerlijk zeg en wat zien ze er leuk uit! Ik scrub mijn lippen 1 tot 2 keer per week, en merk echt verschil. Ik ga zeker eens voor deze varianten kijken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.