La Roche-Posay Toleriane ultra
BEAUTY, Gezichtsverzorging

La Roche-Posay Toleriane ultra (voor de super gevoelige huid)

Hoe verzorg jij je gevoelige huid met deze extreme temperaturen? Deze La Roche-Posay Toleriane ultra crème is speciaal ontwikkeld voor de ‘ultra-gevoelige of intolerante huid’. Ideaal om nu uit te proberen.

De combinatie van (felle) zon, warmte en het feit dat je op zulke dagen behoorlijk kan zweten, is niet altijd even prettig voor je huid. Bovendien wil je op echt warme dagen waarschijnlijk het liefst zo min mogelijk op je huid ‘voelen’, maar je wil natuurlijk wel énige verzorging. Nu we extreem hete dagen gehad hebben, merk ik ook aan mijn huid dat deze van slag raakt. Begin dit jaar had ik in de winter last van eczeem in mijn hals, waarschijnlijk door de kou, en nu heb ik dus op exact dezelfde plekken opnieuw eczeem. Tja, zal het de warmte zijn? Het klinkt het meest logisch. Ik heb natuurlijk wel crème van de dokter liggen, maar we weten allemaal dat dat soort anti-eczeem formules nu ook niet altijd zo super goed voor de huid zijn, en zéker niet op de lange termijn. Een super fijn product in deze periode vind ik dan ook de La Roche-Posay Toleriane ultra crème. Deze is speciaal ontwikkeld voor de ‘ultra-gevoelige of intolerante huid’, en te gebruiken op het gezicht en de hals.

La Roche-Posay Toleriane ultra

(Verkrijgbaar via Notino | 40 ml. voor € 21,90)

Speciaal voor de intolerante huid, dus. Maar wat ís een ‘intolerante huid’ nu eigenlijk? Het valt me altijd op dat mensen hun huid al snel ‘gevoelig’ noemen. Een gevoelige huid is sowieso een huidconditie, wat betekent dat de huid (plotseling of in de loop van de tijd) gevoelig wordt. Niemand wordt met een gevoelige huid geboren, mensen met een huidziekte uiteraard daargelaten. Een huid kan gevoelig worden door allerlei interne en externe factoren; medicijngebruik bijvoorbeeld, hormonale veranderingen, maar zeker ook door het gebruik van cosmetica die eigenlijk niet goed past bij jouw huid. Je zou kunnen zeggen dat een echt gevoelige huid extreem reageert op ‘prikkels’ die een normale huid gewoon goed kan verdragen; in mijn geval zijn dat meestal klimatologische invloeden. In de winter is het de kou op mijn huid en vervolgens de omschakeling naar ruimtes waar de verwarming hoog staat. In de zomer is het de zon. Natuurlijk smeer ik me goed in en draag ik steeds een hoed, maar toch is dat blíjkbaar nog steeds niet genoeg. Je huid kalmeren met een fijne crème is dus een must.

Shop the post

Wat belooft La Roche-Posay met de Toleriane ultra?

La Roche-Posay heeft gekozen voor een zo minimaal mogelijke formule. Hoe meer ingredienten immers, des te groter kans dat iemand met een intolerante huid érgens niet goed op reageert. De crème moet onmiddellijk een verlichtend gevoel geven op de huid, maar ook op de lange termijn zal de huid tot rust gebracht worden. Het product belooft verder een hoge tolerantiegraad te hebben; het moet dus ‘veilig’ zijn voor elke intolerante huid. Houdt er altijd rekening mee dat in feite geen enkel merk en geen enkele formule dat voor de volle honderd procent kan garanderen. Het gaat er natuurlijk om dat de bekende allergenen (stoffen waarvan algemeen bekend is dat ze snel een allergische reactie uitlokken) uit deze formule gelaten zijn, parfum bijvoorbeeld.

De geur en de textuur La Roche-Posay Toleriane ultra

De formule bevat geen parfum en er is dus ook praktisch geen geur te bekennen. Als ik er iets over zou moeten zeggen, zou ik de geur ‘medicinaal’ noemen. Niet aangenaam, maar ook zeker niet zo dat ik het onprettig vind. De textuur is zacht en ik vind hem tussen die van een crème en een lotion inzitten. Ik moet zeggen dat ik hem luchtiger verwacht had, aangezien het toch om een pompflacon gaat. Je snapt dat heel dikke formules nu eenmaal niet gedoseerd kunnen worden op zo’n manier.

De verpakking

De verpakking scoort natuurlijk punten. Het gaat om een luchtdichte pompflacon. Hierdoor kunnen lucht, zuurstof en bacteriën geen nadelige invloed uitoefenen op de kwaliteit van de crème. Werkzame stoffen blijven op deze manier beter en langer behouden. Het was trouwens nóg beter geweest als de verpakking ook nog eens ondoorzichtig was geweest, maar aan de andere kant kun je dán weer niet zien hoeveel product er nog in je verpakking zit. Ach, we kunnen ook niet alles hebben.

La Roche-Posay Toleriane ultra INCI

AQUA / WATER – ISOCETYL STEARATE – SQUALANE – BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER / SHEA BUTTER – DIMETHICONE – GLYCERIN – ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE – PENTYLENE GLYCOL – PEG-100 STEARATE – GLYCERYL STEARATE – CETYL ALCOHOL – DIMETHICONOL – SODIUM HYDROXIDE – ACETYL DIPEPTIDE-1 CETYL ESTER – ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE- CROSSPOLYMER.

Uitleg van de ingrediënten

De belangrijkste ingredienten uitgelicht: De formule is vrij van parabenen (chemische conserveringsmiddelen), parfum, alcohol en kleurstoffen. De ISOCETYL STEARATE werkt als een emollient, een huidverzachter. Squalene lijkt op ons huideigen talg. Sheaboter werkt intensief voedend en kalmerend. Er zijn siliconen aan de formule toegevoegd. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen met een gevoelige huid hier nu zo blij mee is. Zélf heb ik geen problemen met siliconen in verzorging voor mijn huid. Doordat siliconen als het ware een laagje vormen, kan het zelfs werken als delen van de huid extreem droog zijn, zoals heel vaak het geval is bij eczeem. Glycerine is een vochtbinder en helpt dus om vocht vast te houden in de huid. Heel belangrijk; een intolerante huid is vaak het gevolg van een beschadigde huidbarrière. Vochtregulering is hierbij een belangrijk punt. ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE wordt toegepast voor de viscositeit van een product.

Wat vind ik ervan?

Ik vind het een fijn product. Hoewel de La Roche-Posay Toleriane ultra natuurlijk in feite een gezichtscrème, is heb ík hem eigenlijk puur op de hals aangebracht, en dan om precies te zijn op die plekken waar ik last heb van eczeem. Het ís natuurlijk geen product dat eczeem belooft te verhelpen, maar ik merkte al gauw dat mijn huid minder droog en vooral minder rood werd. Als gezichtscrème is dit product vooral een aanrader voor de droge en de intolerante (gevoelige) huid. Bij een vochtarme huid zul je er wat mij betreft (te) weinig baat bij hebben.

Hoe reageert jouw huid op de zon? Heb je er wel eens ‘last’ van?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

3 Comments

  1. Vroeger kreeg ik in de zon nog wel eens van die kleine rode bultjes, nu gelukkig niet meer. Maar ik zit eigenlijk nauwelijks in de zon, al loop en fiets ik natuurlijk ook wel buiten. De crèmes die de arts voorschrijft zijn inderdaad vaak heel heftig, en een natuurlijk product van o.a La Roche- Posay zou ik ook daarnaast gaan gebruiken als ik last van eczeem zou hebben. Het werkt sowieso verzachtend wat zeker is toe te juichen, top!

  2. Mijn huid reageert eigenlijk heel goed op de zon. Ik heb vaak in de winter last van eczeem, maar gelukkig niet in de zomer. Ik gebruik nog steeds een zonnebrand voor het gezicht van Rituals en daarmee gaat het heel goed ondanks dat deze parfum bevat. Ik gebruik de Rituals creme al sinds 2012 (natuurlijk heb ik inmiddels meerdere exemplaren versleten) en heb -wonder boven wonder- geen problemen. Dat is dan ook de reden dat ik hem trouw blijf gebruiken, als uitzondering op de regel. Ik wil binnenkort eens de zonnecreme voor het gezicht van Beauty Kitchen uitproberen, die is wel 100% natuurlijk.

  3. Ik zit weer onder met een uitslag. Het is voor mijn huid nu ook echt rampzalig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.