BEAUTIFUL YOU,  Skin,  Tried & tested

Review L’Occitane Solidarity lipbalm

 

Zachte lippen voor het goede doel.

Sheaboter

Zeg je L’Occitane, dan zeg je natuurlijk sheaboter. Inmiddels werkt het merk uit de Franse provence al weer vijfendertig jaar samen met de vrouwen uit Burkina Faso, die de sheaboter voor hen produceren. De L’Occitane foundation geeft graag een beetje extra hulp aan de vrouwen daar zodat zij zich steeds kunnen blijven ontwikkelen. Zo heeft L’Occitane tot op heden al meer dan 10.000 vrouwen leren lezen en schrijven. Ook zijn er microkredieten beschikbaar gesteld en twee jaar geleden introduceerde L’Occitane het Pour Elles-programma, waarbij vrouwelijke ondernemers worden geholpen om hun bedrijfje verder te laten groeien. Dit voorjaar is de Solidarity balm geïntroduceerd, en de gehele opbrengt hiervan komt ten goede aan de L’Occitane foundation.

L’Occitane Solidarity balm

(Verkrijgbaar bij L’Occitane |  20 gram voor € 5)

De Solidarity balm is ‘officieel’ een lipbalm, maar kan in feite ook voor droge plekjes van lichaam en gezicht gebruikt worden. Ook voor droge nagelriemen is hij bijzonder goed te gebruiken.

De geur en de textuur

Zoals al op het gezellige blikje gedrukt staat, gaat het hier om een ‘apricot fragrance’. En inderdaad, dát ruik je! De Solidarity balm ruikt lekker zoet en fruitig. Wat ik wel een tikkeltje jammer vind, is dat ik geen abrikozen terug zie op de INCI-lijst, alleen parfum! De textuur is geweldig, precies zoals ik ook van de andere L’Occitane sheaboter producten gewend ben. Zo op het eerste oog heel erg stevig en hard, maar de balm smelt zodra hij in aanraking komt met de warmte van je huid, danwel je lippen.

De ingredienten van de L’Occitane Solidarity lipbalm

Het hoofdbestanddeel van de L’Occitane solidarity lipbalm is sheaboter. Verder is er bijenwas, vitamine E, zonnebloemolie en parfum toegevoegd.

Wat vind ik ervan?

Het voelt natuurlijk sowieso een beetje extra goed om een product te kopen waarvan de opbrengt ten goede komt aan het goede doel. Maar dit is gewoon ook écht een fijn product met een mooie samenstelling én een prettig resultaat. De balm brengt prettig aan doordat hij op je lippen smelt, hij smaakt lekker en voedt goed. Bovendien kun je echt eíndeloos met zo’n potje doen. Het enige minpunt is dat zo’n blikje, die er trouwens wel héél leuk uitziet, niet heel hygiënisch in gebruik is. Voor L’Occitane begrippen is de prijs natuurlijk ook top. Houdt er rekening mee dat dit een limited edition is, hij is dus tijdelijk verkrijgbaar bij L’Occitane.

Gebruik jij wel eens lipbalm in een potje? Of toch liever in de vorm van een stick, balm of crème?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

4 Comments

  • Babs

    Een lipbalm in een potje gebruik ik ook, naast mijn bed staat er eentje. Lekker ruim smeren. (ik bedenk mij plots dat ik gisteravond een koorstlip voelde opkomen, gelukkig heb ik daar crème voor en nu niet doorgezet gelukkig!)
    En bedrijven die goede doelen steunen vind ik altijd helemaal top!

  • Deb

    Lijkt mij een fijne lipbalsem, inderdaad wel een minpuntje dat er 0 abrikozen in de lippenbalsem zitten, maar alleen abrikozen parfum .. Prijs is inderdaad zeer ok, maar geef mij maar liever een lippenbalsem in stick vorm, een blikje vind ik zelf toch minder handig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.