BEAUTIFUL YOU,  Skin,  Tried & tested

Review Sensai Silk peeling powder

 

Dit is dus de peeling der peelings voor de (zeer) gevoelige huid.

Wat is een peeling?

Als er een beautyproduct is waar je huid zachter dan zacht van wordt, maar waar je tegelijkertijd best wel wat ‘schade’ mee kan aanrichten wanneer je zoiets verkeerd gebruikt of een versie pakt niet bij past bij jouw huid(conditie), dan is het wel scrub. Of peeling. Want het is niet hetzelfde dus. Scrubben is dé manier om de mooie glow weer terug te geven aan je huid. Je huid is continue aan het werk; huidcellen vernieuwen zich elke dag. Zij banen zich een weg naar de huidoppervlakte en daar laten ze uiteindelijk los. Althans, de meeste. Sommige huidcellen blijven ‘liggen’, klonteren vast en blijven zo op je huid plakken. Hierdoor kan je huid er doffer uitzien. Je huid kan je eenvoudig helpen door één of twee keer per week te scrubben; dit is niets meer dan het verwijderen van die samengeklonterde dode huidcellen waardoor je huid weer gaat stralen. Scrubben is een mechanische vorm van het verwijderen van dode huidcellen, de ‘deeltjes’ (dit kan bijvoorbeeld suiker zijn, maar ook zout of verpulverde of gemalen noten) die aan scrubs worden toegevoegd ‘schuren’ de dode huidcellen als het ware van je huid af. Daarmee is scrubben dus iets anders dan exfoliëren; hierbij maak je namelijk gebruik van (fruit)zuren, die de dode huidcellen als het ware van je huid losweken.

Sensai Silk peeling powder

(Verkrijgbaar bij de parfumerie |  40 gram voor € 65,90)

Hoe gebruik je de Sensai Silk peeling powder?

De Silk peeling powder van Sensai is een vrij uniek product. Het is speciaal ontwikkeld om de meeste droge en gevoelige huid in alle zachtheid te ontdoen van dode huidcelletjes. Het gaat om een kunststof flacon met een losse draaidop. Daaronder is een opening met een heel klein gaatje zichtbaar, het lijkt een beetje op een verpakking van talkpoeder. Het product zelf is ook echt wit poeder. De bedoeling is dat je wat poeder op je handen schudt en dit voorzichtig laat opschuimen met water. Pak niet te veel water, want dan spoelt het poeder gewoon weg, zonde. Wat ikzelf het makkelijkst vindt werken is wat poeder op vochtige handen verdelen. Ik zeg bewust licht vochtig en dus niet kletsnat, want dan ‘verdwijnt’ het poeder gewoon. Op deze manier kun je de peeling als een soort van facewash gebruiken. Omdat je gezicht danwel je handen niet te nat moeten zijn, is het het prettigst om dit product bij de wastafel te gebruiken. Onder de douche is het wat lastig. Er zit vrijwel geen geur aan. Zodra het poeder in aanraking komt met water gaat het opschuimen, maar het is echt het zachte soort, je voelt geen harde deeltjes en het schuim is echt zalig zacht op je huid. Het kan zowel in de ochtend als in de avond en Sensai raadt twee tot drie behandelingen per week aan. Vaker is ook simpelweg niet nodig.

Sensai Silk peeling powder INCI

Sodium myristoyl glutamate, Sodium lauroyl glutamate, Zea mays (corn) starch, Talc, Hydroxypropyl starch, Kaolin, Aluminium silicate, Disodium lauryl sulfosuccinate, Mycrocrystalline cellulose, Titanium dioxide, chondrus crispus (carrageenan), Silk powder, Water (aqua), Butylene glycol, Alcohol, Acetyl glucosamine, Lactic acid, Protease, Citric acid, Dipotassium glycyrrhizate, Quillaja saponaria bark extract, Lipase, Hydrolyzed silk, Panax ginseng root extract, Lysozyme, Perilla ocymoides leaf extract, Dioscorea panthaica root extract, Sodium benzoate, Chlorpenesin, Phenoxyethanol, Green 5 (CI 61570)

De exfolierende deeltjes in de peeling powder zijn onder andere afkomstig van talk, glycolzuur en gedroogd maïspoeder. Er zijn extracten van de Qullaja saponaria aan toegevoegd, een derivaat uit het extract van de bast van deze boom. Dit is rijk aan saponines en deze werken ook schuimbevorderend. Goed om te weten dat het geen irriterende stofjes zijn dus, die dit product zo lekker laten schuimen. Ook Panax ginseng bevat  saponines en is bovendien rijk aan mineralen. Verder is er zijdepoeder in de samenstelling verwerkt en hier word je huid dus zo ontzettend lekker zacht van.

Wat vind ik van de Sensai Silk peeling powder?

Het is even slikken natuurlijk, die prijs. Ik kan echter met recht zeggen dat dit het meest zuinige product is dat ik ooit heb gebruikt. Ik heb hem nu ongeveer een jaar en ik heb het idee dat ik nog niets een halverwege ben. Het is wat lastig inschatten omdat je niet kunt zien hoeveel er nog in de verpakking zit. En doordat het om poeder gaat, weegt het ook vrijwel niks. Na gebruik voelt de huid extreem zacht en toont geen spoortje van irritatie of roodheid. Ik vind het een absolute aanrader voor de (zeer) gevoelige huid.

Welke peeling of scrub vind jij prettig voor het gezicht?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.