BEAUTIFUL YOU,  Skin,  Tried & tested

Review Sans soucis Cleansing oil

 

Maar krijg je daar geen puistjes van, olie op je huid?

Olie in je skincare routine

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Olie is hot. Niet alleen ter verzorging en bescherming van je huid, maar dus ook in reiniging. Ik weet dat er dames zijn die er toch wat sceptisch tegenover staan. Want, is olie niet te vet? Laat het geen laagje achter? Krijg ik er puistjes van? Ik snap het hartstikke goed, dat je je dit soort dingen afvraagt, vooral omdat er zo verschrikkelijk veel soorten oliën zijn, en natuurlijk ook van verschillende soorten kwaliteit. De ene olie is de andere namelijk niet, maar over de Sans soucis cleansing oil ben ík in ieder geval enthousiast.

Sans soucis Cleansing oil

(Verkrijgbaar via Sans soucis shop  | 200 ml. voor € 26,50)

Verpakking

Deze is gemaakt van kunststof. De dop kun je aan één kant omhoog klikken, zodat er een smalle doseeropening zichtbaar wordt. Prima, omdat het om olie gaat, moet zo’n opening ook zeker niet groter zijn. De olie loopt eigenlijk al vanzelf uit de fles, maar je kunt er eventueel ook in knijpen, wellicht handig om te weten voor als de verpakking bijna leeg is.

Geur en textuur

De geur is erg aangenaam, zoet en fruitig, en dat is te verklaren door de extracten van abrikoos (apricot prunus armeniaca kernel oil), die helemaal bovenaan op de INCI-lijst staan. Ik vind het nog wel belangrijk om te vermelden dat je de geur goed ruikt tijdens het opbrengen, maar hij is niet opdringerig of té zoet, en na het afspoelen ruik je hem ook niet meer. De texuur van de Sans soucis cleansing oil is redelijk dun, nét niet te waterig. Sans soucis adviseert om de olie op een droge huid aan te brengen en dan op te laten schuimen met water. Dat laatste is erg belangrijk, want wanneer je geen water gebruikt, gebeurt er in feite niks. Terwijl, wanneer je de olie aanbrengt op een droog gezicht, en hem dan vervolgens gaat inmasseren met vochtige handen, de olie verandert in een heerlijk zachte, melkachtige textuur. Waar je wel even rekening mee moet houden is dat je ook weer niet teveel water pakt, want dan spoelt de olie weg, en dat heeft te maken met de toch wel vrij dunne textuur.

Ingredienten

Naast abrikozenpittenolie is er jojoba-olie, avocado-olie en macademia-olie aan de Sans Soucis cleansing oil toegevoegd. De surfactant in deze Sans Soucis cleansing oil is trilaureth-4 phosphate. Propylene glycol helpt vochtverlies in de huid te voorkomen omdat het water aantrekt. Het is een veel voorkomend ingrediënt en het kan contact allergie veroorzaken als het ook daadwerkelijk veel op de huid gebruikt wordt. Wanneer het in een reinigend product verwerkt zit, en dus in feite weer afgespoeld wordt, zijn er vrijwel geen nadelige gevolgen. Vrijwel onderaan op de INCI-lijst staat nog parfum. Ik vind het een heerlijke reiniger. Super zacht, hij reinigt uitstekend, en dat zonder de huid uit te drogen of te irriteren. Ik vind de prijs wel hoog.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product. 

3 Comments

 • chucky1012

  Dit klinkt goed!
  Nu ik deze post gelezen heb ga ik dit meteen op mijn shoplist zetten 😉
  Het ziet er goed uit.
  Lijkt me ook zeer zuinig in gebruik.
  Zelf ken ik dit merk niet maar lees er altijd op diverse blogs veel goeds over.

  Xoxo

 • Varenka W

  Klinkt wel heel fijn, dat komt door de geur haha
  Ik maak altijd mijn eigen cleansing oil met castorolie, jojoba olie en amandel olie maar daar zit geen lekker geurtje aan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.