BEAUTIFUL YOU,  Skin,  Tried & tested

Review Sans soucis Gentle toner

 

Een toner, heb je dat nu écht nodig?

Wat is een toner?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Een toner wordt nogal eens gebruikt om de huid te reinigen, maar daarvoor is een toner niet bedoeld. Je gaat éérst goed reinigen, bijvoorbeeld met een micellair water en / of een facewash, en dan gebruik je een toner. Hiermee verwijder je de laatste restjes vuil, eventuele make-up en restjes van je reinigingsproduct. Je brengt je huid in balans en bereidt deze optimaal voor de op creme. Een toner heeft vaak ook een kalmerende en een hydraterende werking.

Sans soucis Gentle toner

(Verkrijgbaar via Sans soucis shop  | 200 ml. voor € 15,50)

De Gentle toner geeft een verfrissende boost aan de huid en stabiliseert de zuurgraad, aldus Sans-Soucis. PH is de afkorting van het Latijnse potentia hydrogenii, ofwel de zuurgraad. Je huid heeft een beschermlaag, de zuurmantel. Een gezonde huid heeft een PH waarde van 5,5 en is daarmee dus licht zuur. Dit heeft te maken met de zuren in ons talg en zweet. Het is van groot belang dat de zuurmantel van onze huid in balans blijft, immers, deze mantel beschermt je huid tegen schadelijke invloeden (van buitenaf) zoals bacteriën, droogte (uitdroging), zonlicht en irritatie. Die zuurgraad stabiliseren dus, heel belangrijk. Ook wordt het vochtigheidsniveau van de huid gehandhaafd en wordt roodheid verminderd.

De verpakking en de geur

De verpakkingen van Sans Soucis vind ik ik persoonlijk niet bijzonder mooi maar, maar wel altijd praktisch en gebruiksvriendelijk. Doordat het om een spray flacon gaat kun je de toner dus met een wattenschijfje gebruiken, maar ook rechtstreeks op het gezicht sprayen. Dat vind ik altijd prettig om te doen, en dan met name in de ochtend wanneer ik gesport heb. Dan ben ik na het douchen soms nog steeds best rood van de inspanning en daar werkt ‘ie dus ook leuk tegen. De toner komt met vrij harde spuitjes uit de verpakking, het is niet echt een lichte verneveling. De geur is erg lekker, ik vind hem wat zoet en fris tegelijkertijd.

Sans soucis Gentle toner ingrediënten

De belangrijkste bestanddelen zijn glycerine en panthenol, dit zijn goede vochtbinders. Pentylene glycol is ook een goed werkzaam ingrediënt dat de huidvochtigheid verhoogt, maar er eveneens voor zorgt dat andere werkzame stoffen beter de huid kunnen binnendringen. Extracten van zoethoutwortelextract verzachten de huid en verminderen roodheid. Arginine is een natuurlijke aminozuur en is rijk aan anti-oxydanten.

Wat vind ik van de Sans soucis Gentle toner?

Ik vind het een fijne toner die uitstekend doet wat ‘ie moet doen. Hij kalmeert erg goed, ruikt aangenaam en is prettig in gebruik.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

One Comment

  • Deb

    Gewoon een rechttoe/rechtaan product.. Niks mis mee zo te horen. Ik gebruik op dit moment geen toner, maar mis ém eigenlijk (stiekem) wel. Ik vond ém vooral fijn om de laatste make-up restjes mee te verwijderen en vond het ook altijd wel verfrissend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.