BEAUTIFUL YOU, Skin, Tried & tested

Review Sans soucis One apple a day oogcrème

 

Appeltje voor de huid.

De dunne huid rondom de ogen verzorgen

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Deze oogcrème uit de One apple a day lijn van Sans soucis zou preventief moeten werken tegen de eerste fijne lijntjes en rimpeltjes. Hij werkt bovendien vochtafdrijvend en hydraterend. En dat klinkt natuurlijk nogal tegenstrijdig, want aan de éne kant willen we van vochtophopingen af omdat die nu niet bepaald een frisse en wakkere blik geven, maar aan de ándere kant moeten we ook vocht toevoegen om het hydratatie niveau van onze huid op peil te houden. De zone rond de oogcontouren is vele malen dunner en kwetsbaarder dan de rest van je gezicht en tekenen van vermoeidheid en ouderdom zijn juist hier als eerste zichtbaar. Reden genoeg dus om de zone rond je ogen goed te verzorgen met speciaal daarvoor ontwikkelde producten.

Sans soucis One apple a day oogcrème

(Verkrijgbaar via Sans soucis shop  | 15 ml. voor € 34,95)

Verpakking, geur en textuur

De verpakking, dat is natuurlijk een tikkeltje jammer. Het gaat om een glazen potje met een losse draaideksel. Niet buitengewoon hygiënisch. Niet alle texturen lenen zich natuurlijk om verpakt te worden in bijvoorbeeld een tube of pompflacon, omdat ze bijvoorbeeld te rijk of te dik zijn. Met deze textuur had dat echter wel prima gekund. Hij is namelijk romig en heerlijk zacht, maar niet overdreven dik. Zeer groot pluspunt is dat de oogcrème bijzonder snel intrekt, zonder een vettig laagje achter te laten. Ik kan uit ervaring zeggen dat ik veel oogcrèmes niet prettig vind om te gebruiken voor overdag, dat wil zeggen wanneer ik er make-up over heen wil aanbrengen. Je zou denken dat een goede hydraterende oogcreme juist een mooie basis vormt, maar ik kan uit ervaring zeggen dat mijn oog make-up dus echt gaat glijden met de meeste varianten, niet prettig dus. Déze variant echter, werkt wél fijn in combinatie met make-up en daar scoort hij echt punten mee. De geur vind ik zelf erg aangenaam, hij is vrij zoet en ‘vol’. Houdt rekening met parfum in de samenstelling, het staat ongeveer halverwege de INCI-lijst.

Ingrediënten

Na water staat cyclopentasiloxane bovenaan op de lijst. Dit is een silicone die werkt als een emollient, huidverzachtend dus. Squalene lijkt op ons huideigen talg dat een belangrijke beschermende functie heeft en wordt daarmee ook wel een skin identical ingrediënt genoemd. Caprylic/capric triglyceride is afkomstig van kokosnootolie en glycerine en het is een excellente emollient. Het gaat verder ook vochtverlies tegen. Er is plantaardige olie toegevoegd. Pentylene glycol en glycerine zijn goede vochtbinders. Er zijn meer siliconen toegevoegd in de vorm van Lauryl peg / ppg 18/18 Methicone en dimethicone. Dan hebben we dus daadwerkelijk de Appelstamcellen van de ‘Uttwiler Spätlauber’ (op de INCI-lijst terug te vinden als Malus domestica fruit cell culture extracten) revitaliseren de huidstamcellen en zorgen ervoor dat je huid er fris (en fruitig!) uit blijft zien. Ook is er hyaluronzuur toegevoegd aan deze One apple a day oogcrème.

Wat vind ik ervan?

Ik kan met recht zeggen dat de oogcrème heerlijk in gebruik is. De textuur en de geur geven er samen een heel luxueus tintje aan. De samenstelling is ook prima wat mij betreft, tenzij je natuurlijk siliconen en parfum in je huidverzorging wilt vermijden. Die ‘eerste lijntjes’ heb ik ondertussen al, en ik geloof niet écht dat ik die weg kan smeren. De oogonctouren goed gehydrateerd houden waardoor die echte ouderdomsverschijnselen wellicht iéts vertraagd worden, daar geloof ik zeker wel in. Een prima oogcrème!

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.