BEAUTIFUL YOU,  Skin,  Tried & tested

Review Skin Novels Aloe vera & verbina exotics 100% natural soap

 

‘Regenererende zeep’. Wat doet dat nu eigenlijk voor je huid?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Skin novels Regenerate 100% natural soap

(Kijk voor meer informatie op Skin novels)

De zepen van Skin novels zorgen natuurlijk voor je buitenkant, maar óók voor je binnenkant. Je huid wordt namelijk verwend met de meest pure en (alleen maar!) natuurlijke ingredienten, terwijl je zintuigen geprikkeld worden door de zijdezachte texturen én de bijzondere aromatherapeutische geuren. De zepen van Skin novels zijn unisex en er zijn er elf om uit te kiezen. Ze zijn elk verrijkt met bijzondere bestanddelen en hebben dan ook elk hun eigen speciale werking op de huid.

Regenerate

‘Regenereert de huid’. Je komt het zó vaak tegen op huidverzorging. Maar wat wordt hier nu eigenlijk mee bedoeld? Letterlijk betekent het woord regenereren ‘opnieuw vormen’ of ‘vervangen’. Je huid bestaat uit drie lagen. De binnenste laag van de huid is het onderhuids vet en bindweefsel. De lederhuid is de middelste laag van de huid. De huid die zichtbaar is, heet de opperhuid. Eigenlijk is die opperhuid altijd aan het werk met zichzelf te ‘vernieuwen’. Dode huidcellen banen zich een weg naar boven en laten daar uiteindelijk los. Vanuit de onderste laag van de opperhuid worden steeds nieuwe cellen gevormd. Dit proces wordt dus het regeneratie-proces van de huid genoemd, oftewel het vernieuwingsproces. Door je huid goed te verzorgen, maar natuurlijk ook door gezond te leven, kun je dit natuurlijke proces ondersteunen. En er zijn dus tal van producten die je hiermee beloven te helpen.

De belofte

In feite kan elke huid ondersteuning gebruiken bij het regeneratieproces, maar een gevoelige of zelfs beschadigde huid heeft hier natuurlijk nog eens extra baat bij. Skin novels raadt deze Regenerate zeep dan ook vooral aan bij een beschadigde huid. De zeep belooft effectief, maar mild te reinigen en tegelijkertijd de huid te herstellen met een bijzondere combinatie van mineralen en vitamines. André heeft behoorlijk wat baardgroei. Hij laat nu sinds ongeveer een jaar zijn baardje staan, maar hij moet deze wel echt elke dag trimmen. Je kunt je natuurlijk wel een voorstelling maken van hoéveel impact dat dagelijkse trimmen op de huid heeft. Hij heeft dan ook best wel eens last van wondjes en een geïrriteerd gevoel. Dé perfecte proefpersoon dus.

Geur en textuur

De zeep is vrij groot en weegt 90 gram. André geeft aan dat hij het formaat van de zeep niet heel prettig vind. Hij is vrij groot en niet ‘afgerond’ langs de randen. Hij heeft hem dus inmiddels in twee stukken gesneden en daardoor is de zeep natuurlijk direct al een stuk handzamer. De geur is heel aangenaam, zoals Skin novels zelf al aangeeft; aromatisch en fris. Het is een beetje zo’n geur die je ook tegemoet komt in natuurwinkels. De zeep voelt heerlijk zacht aan op de huid en schuimt nauwelijks op. Maar goed, ik denk dat vrijwel niemand (veel) schuim verwacht van een écht natuurlijk stuk zeep.

Skin novels Regenerate 100% natural soap INCI

Olijfolie, kokosolie, cacaoboter, thermaal water, aloë vera gel, avocado olie, spirulina poeder, essentiële Litsea Cobeba olie, essentiële ceder olie.

Wat vind André ervan?

Hij heeft het zeepje ondertussen al weer eventjes in gebruik en hij vind het een prima zeepje. Vooral het feit dat deze een zacht olieachtig laagje achterlaat vind hij fijn, ondanks het feit dat hij best een vette huid heeft. Verder is het zeepje natuurlijk super zuinig in gebruik en blijft hij ook mooi. (Als je zelf wel eens stukken zeep gebruikt, heb je misschien wel eens ervaren dat stukken heel ‘ranzig’ worden, dat is bij deze van Skin Novels dus niet het geval!)

Ik ben heel benieuwd! Worden er bij jou thuis nog wel eens stukken zeep gebruikt?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

6 Comments

  • Willemse

    Ik hou echt van die natuurlijke echte zeep blokken haha , misschien niet de meest hygienische keus, maar het voelt fijn en staat op 1 of andere manier toch best gezellig.

  • Lisa

    Ja, maar anders. Ik nogal wat luxe zepen die bij een bepaald parfum horen, hier kan je een heerlijk doucheschuim van maken als je het stevig over een douchepuff haalt en vervolgens de puff even goed inknijpt.Er komt een wolk van schuim. Op vakantie gaat babyzeep mee, hetzelfde trucje als boven als ik er mee wil douchen. Ook aanvullende reiniger, na reiningingsmilk, creme op mijn gezicht te hebben gedaan, was ik met babyzeep (dus terwijl het reinigingsproduct er nog op zit). Grondig schoon na deze actie. En zeep telt niet mee bij de vloeistoffen die je mee mag nemen in het vliegtuig.

  • Deb

    Klinkt als een fijne zeep met mooie ingrediënten. Slim dat hij hem in stukken heeft gesneden. Zelf gebruik ik eigenlijk alleen maar vloeibare zeep. Een stuk zeep heeft iets nostaligisch en ziet er (in het begin) mooi uit, maar vloeibare zeep vind ik toch het meest praktisch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.