BEAUTIFUL YOU, From head to toe

Mijn favoriete zonnebrand producten zomer 2017

 

Ik ga de zon in en neem mee.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Als er iéts is wat elke dag meeging in de tas tijdens de vakantie, dan was het natuurlijk wel zonnebrandcrème. Ik smeerde me er iedere ochtend goed mee in, maar het was zó warm dat ik in de loop van de dag wel merkte dat bijvoorbeeld mijn nek en voeten weer wat begonnen te gloeien. Dankzij de goede zorgen van mijn favoriete zonnebrandproducten echter, ben ik totaal niet verbrand en is mijn huid, ondanks alle zon toch, naar mijn maatstaven in ieder geval, mooi gebleven. Dít zijn ze dus, mijn favoriete zonnebrandproducten van zomer 2017.

Filorga UV-bronze face

(Exclusief verkrijgbaar bij Ici Paris XL |  40 ml. voor € 29,90)

Deze Filorga UV-bronze zonnebrandcrème is speciaal voor het gezicht ontwikkeld. Als ik op het strand ga liggen, gebruik ik geen make-up, maar op ‘normale’ dagen meestal wel. Ik wil evengoed graag goed beschermd de zon in. Het fijne van dit product is dat hij super goed werkt in combinatie met make-up. Dat wil zeggen, je brengt hem aan en make-up opbrengen daarna gaat ontzettend smooth. Ik draag er trouwens nog wel altijd een hydraterende gezichtscrème onder. De textuur laat zich prettig verdelen en bevat onder andere sulforafaan, wat de cellen beschermt tegen huidveroudering, en hyaluronzuur, een goede vochtbinder.

Filorga UV-bronze body

(Exclusief verkrijgbaar bij Ici Paris XL |  150 ml. voor € 29,90)

Voor je lichaam heeft Filorga deze UV-bronze body spray. Doordat het een spray is, laat het product zich prettig, gelijkmatig en makkelijk over de huid verdelen. De geur is natuurlijk niet het allerbelangrijkste in een zonnebrandcrème, maar de geur van déze Filorga zonnebrandspray is heerlijk door de toegevoegde monoi, het moet even gezegd worden. Met de producten van Filorga heb je geen last van een witte waas.

Filorga UV-bronze mist

(Exclusief verkrijgbaar bij Ici Paris XL |  60 ml. voor € 29,90)

Dit vond ik waarschijnlijk wel het meest handige product. Het is namelijk een spray die je makkelijk en snel kunt gebruiken, en die het zelfs uitstékend over make-up doet. Het flesje is super licht en daardoor gooi je hem makkelijk in je tas. Hij mag ook mee in je handbagage in het vliegtuig. Wat nog een groot voordeel is van deze spray, is dat je hem kan aanbrengen zonder ‘vieze handen’ te krijgen. Normaal gesproken moet je een zonnebrandproduct natuurlijk nog uitsmeren over je huid, maar met zo’n spray is dat natuurlijk niet nodig. Ik moet er wel bij zeggen dat ik deze spray altijd als extra bescherming voor tussendoor gebruik, ik gebruik hem nooit alleen op zichzelf.

La Roche-posay SPF50 Face mist

(Verkrijgbaar bij de apotheek | 75 ml. voor € 12,50)

In feite werkt deze spray op precies dezelfde manier als die van Filorga. De La Roche posay face mist is een volledig onzichtbare en frisse mist. Je voelt én ziet deze mist niet op je huid zitten. Er zit wat meer inhoud in dan in de variant van Filorga en hij is natuurlijk een stuk goedkoper. Ik moet zeggen dat ik het ene product niet persé beter of fijner vind dan het andere.

Lavera Sunspray SPF20

(Verkrijgbaar via SoloBioMooi | 125 ml. voor € 12,30)

In tegenstelling tot Filorga en La Roche posay maakt Lavera alleen maar gebruik van minerale zonnefilters, in dit geval gaat het om titanium dioxide. Omdat het merk geen nano-technologie toepast, moet je deze Lavera sunspray heel gedoseerd verdelen en steeds per beetje uitsmeren. Als je het op die manier doet, heb je nauwelijks last van een witte waas. Een aanrader als je heel specifiek op zoek bent naar zonnebrandcrème met een minerale factor.

Sans soucis After sun repair mask

(Verkrijgbaar via Sans soucis | 50 ml. voor € 22,95)

Je huid heeft door blootstelling aan de zon heel wat te verduren. Niet alleen is het super belangrijk om je huid tíjdens die zonne-uren goed te beschermen, een beetje extra verzorging dáárna, in de vorm van een aftersun, is ook geen overbodige luxe. Dit Sans soucis After sun repair mask is een super leuk product. Het is een masker voor na het zonnebaden. Het masker heeft een super frisse, gel-achtige textuur die direct verkoeling biedt. ‘Officieel’ is het natuurlijk een gezichtsmasker, maar hij deed ook prima dienst in de nek, en ja, zélfs op mijn voeten. Die mogen toch ook gewoon extra aandacht? Buiten het feit dat je huid er helemaal van gaat glanzen, laat het Sans Soucis After sun repair mask geen zichtbare, gekleurde laag achter op de huid. De belangrijkste verzorgende bestanddelen in het masker zijn aloë vera en bifida ferment lysate. Deze laatste is een gist die mogelijk schade aan de huid door UV-straling voorkomt. Het zou ook verzachtende eigenschappen hebben. De bedoeling van dit masker is dat je hem na tien tot vijftien minuten weer afspoelt, maar ik heb gemerkt dat het masker rap in de huid trekt, zodat er in feite niet veel meer af valt te spoelen.

Wat is jouw favoriete zonnebrandproduct van deze zomer?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat gesponsorde producten.

3 Comments

  1. Zo een spray die je ook over je make-up doet lijkt mij ideaal. ik heb geen favoriete zonbescherming, want deze zomer heb ik het eigenlijk niet gebruikt. Wel een dagcrème met SPF voor mijn gezicht, maar in Nederland was het niet echt nodig om mij helemaal in te smeren of een extra zonnefilter te gebruiken. (ik ben nog steeds net zo bleek als in de winter…)

  2. Volgend jaar ga ik zeker Filorga proberen.. Dit jaar gebruikte ik zoals altijd de Rituals Sun protection face cream in factor 30 en voor mijn lichaam heb ik er wel 3 verschillende gebruikt: van Nivea, Hawaiian Tropic en een van Garnier (van de sport-lijn) , de laatste vond ik verschrikkelijk vanwege de witte waas en heb ik op Gran Canaria achtergelaten. De zonnebrand van Hawaiian Tropic vind ik heerlijk vanwege de geur, maar smeert prettig in, laat geen witte waas achter, bevat lichtreflecterende deeltjes en beschermt perfect.

    1. Christiana says:

      Ah ja, ik kan me inderdaad van een ‘oud’ artikel van jou nog herinneren dat je zo fan bent van de zonnebrandcrème van Rituals. Leuk dat je die nog steeds gebruikt! Ik ben ook zo hoor, als ik een écht goed product ontdek, koop ik het steeds opnieuw!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.