BEAUTIFUL YOU, Fragrance

Review Jil Sander POP Arty pink EDT

 

Oh. Hallo SUN!

Herinneringen

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Parfums brengen bijzondere herinneringen met zich mee. Veel meer dan wat voor ander beautyproduct dan ook. Ik was piepjong (zeventien!) toen ik mijn VWO-diploma haalde en op de dag van de uitslag naar Frankrijk vertrok om daar een paar maanden te gaan werken. Daar rook ik SUN, de cultgeur van Jil Sander voor het eerst bij een collega. Weet je wel. Strakke witte fles met letters in de kleur van de SUN? Helemaal verslingerd was ik eraan, en eenmaal terug in Nederland (want ik werkte op een héle grote camping in the middle of nowwhere en heb maanden niet gewinkeld, can you even imagine?)  heb ik in de periode daarna drie (drie jongens!) flessen SUN gekocht. Steeds toen de éne op was uiteraard, niet allemaal tegelijk. Just saying’. En iédere keer opnieuw was ik terug in Zuid-Frankrijk waar ik dus de tijd van mijn leven gehad heb. Onder the SUN. Zo vreselijk bijzonder dat een geur dat met je kan doen. Lang verhaal kort. Binnenkort liggen er drie nieuwe geuren van Jil Sander in de winkel. En daar was ik dus vréselijk benieuwd naar.

Jil Sander POP Arty pink EDT

(Vanaf eind maart  2017 verkrijgbaar bij de parfumerie | 50 ml. voor € 35)

De flacon

SUNPOP your summer. Nou, knalt de geur niet praktisch uit het flesje, dan doet de verpakking (bijna) zeer aan je ogen. Ik zeg bewust bijna, want mán, wat een kleur! Zo cóól. De iconische strakke verpakking van Jil Sander heeft speciaal voor deze limited geur een kek roze kleurtje gekregen, maar niet zomaar roze. Fluor roze! De verpakking zelf is van mat glas, wat in een heel leuk contrast staat met de glanzende dop en de witte letters. Iedere Jil Sander fanaat zal de vorm en de letters diréct herkennen, no doubt about that, maar door de verrassende kleur zal je toch in de eerste plaats even twee keer met je ogen knipperen in de trant van ‘Huh, is dat nu sún?

De geur

En ja, het is nog steeds SUN! De geur is absoluut vernieuwend en zeker niet identiek aan de oorspronkelijke sun, maar heeft nog steeds die enorm vrolijke, écht goede vibe. Zo één waar je oprecht blij van wordt. Een typische geur die je in de ochtend opdoet en waarmee je de dag gewoon goed begint. En zoiets moeten we eigenlijk allemaal hebben hè. Arty pink opent heel prikkelend en fris met limoen en rode bes. De eerste seconde ruik je echt het frisse van de limoen, en diréct daarna dat zoetzure van de bes. Echt bijzonder dat je deze héél goed kan onderscheiden. Daarna lijkt de geur eventjes een tikkeltje voller, maar echt heel subtiel. Want de geur blijft in het algemeen fris, bloemig en vooral heel erg tintelend. De andere geurnoten bestaan uit jasmijn, tiarébloesem en vanille.

Wat vind ik ervan?

Dit is een geur waar je blij van wordt! De limited edition collectie van Jil Sander ligt vanaf eind deze maand in de winkels. Er zijn in deze collectie nog twee andere geuren beschikbaar; de vrouwelijke en florale Coral pop in de koraalrode verpakking en Green fusion, cool als een ijslolly, in de minty verpakking. Vergeet vooral je zonnebril niet.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product. 

1 Comment

  1. Hihi, wat een leuk verhaal over die drie flessen Sun! Het is inderdaad een klassieke, tijdloze geur. Man oh man, deze geur klinkt toch zo enorm lekker. Die flacon vind ik ook erg gaaf. Hebbennnn!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.