BEAUTIFUL YOU, Fragrance

Les infusions de Prada Mandarine EDP

 

Dit voorjaar draag ik Prada.

Déjà vu

Les Infusions de Prada zijn natuurlijk niet zomaar gewone parfums. We hebben het hier over zogenaamde infusions, zoals Prada uitlegt; ‘Een transformatieve ontmoeting waaruit het onverwachte voorkomt. Een zintuiglijk déjà vu. Elke oorspronkelijke geur begint met dezelfde basis, maar wordt getransformeerd door een bijzonder ingredient.

Les infusions de Prada

Op dit moment bestaat de collection Infusions van Prada uit acht parfums; Iris, Iris cèdre, Fleur D’Oranger, Amande, Oeillet, Vétiver, Mimosa en Rose en eind vorige maand is deze bijzondere collectie dan uitgebreid met de geur Mandarine. Elke geur komt voort uit een bijzondere samenwerking tussen Prada en parfumeur Daniela Andrier. In feite zijn de Infusions stuk voor stuk vrij pure en eigenlijk eenvoudige geuren. De houdbaarheid op de huid is extreem goed.

Les infusions de Prada Eau de parfum

(Verkrijgbaar bij de Bijenkorf, Hudsons Bay en Douglas (enkel aan de P.C. Hooftstraat) | 100 ml. voor € 124,60)

Mandarine is de eerste citrusachtige geur in de collectie Infusions van Prada. De geur is als volgt opgebouwd. De topnoten zijn bittere sinaasappel, vert de mandarine, mandarijn, wortelzaad. Het hart wordt gevormd door mastiek en sinaasappelbloesem. De basisnoot is opoponax. Hoewel ik citrusachtige geuren altijd zeker wel kan waarderen, zou ik als écht bloemenmeisje eigenlijk zelf niet zo gauw een parfum met mandarijn uitzoeken. Tóch was ik rázend benieuwd naar Mandarine, want tja, laten we eerlijk zijn. We hebben het hier natuurlijk wel over Prada, een parfum van meer dan honderd euro (!). Mandarine opent vooral heel prikkelend, super fris en een tikje fruitig op de huid. Al snel maakt het prikkelende plaats voor wat zachters en wat zoeters, héél erg lekker en perfect voor elke dag. Je blijft een fruitige geur op je huid ruiken, maar het wordt wat minder ‘heftig’ en dus zachter. Dít gegeven kan ik echt enorm waarderen.

Wat vind ik ervan?

Prada Les Infusions Mandarine is een typisch voorbeeld van kracht door eenvoud. De flacon is eenvoudig, maar wél heel klassiek en elegant, en dat geldt dus ook voor de geur zelf. Mandarine is een heerlijke voorjaarsgeur. Fris, maar toch zacht en vrouwelijk. Tijdloos en onconventioneel in die zin dat de geur toch écht wel bijzonderder ruikt dan ‘gewoon’ naar mandarijn. De houdbaarheid op de huid is zeer goed.

Heb jij wel eens parfum van Prada gedragen?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

7 Comments

 1. Oh hij klinkt echt heerlijk, ik houd van citrusgeuren!

 2. Ik heb nog nooit een parfum van Prada gedragen. Een schande, want ik vind het een prachtig merk! Alhoewel, als ik de prijs zie is het misschien toch niet zo’n schande;-) Ik ben er wel erg nieuwsgierig naar geworden!

 3. Wauw, Prada klinkt heel chique en die fles beaamt dat zeker! Ik kies ook niet snel voor citrusgeuren, ik hou meer van zacht- bloemig, maar het liefst van die bijna oma-achtige poedergeuren. Of Oriëntaals.
  Mandarijn lijkt mij wel lekker, ik hou enorm van sinaasappel geuren, die “roepen” gewoon zomer en zon als het ware.
  Weer een product waar mastiek in zit, ik denk dat die combi met sinaasappel zeker een goede match is. Mastiek is wel een geur waar je van moet houden, heel specifiek.
  Die fles is een plaatje om neer te zetten, heel mooi!

 4. Ja ben dol op de prada geur en heb al wat flesjes van de D’iris versleten ben wel benieuwd naar deze geur 🙂

 5. Oehhh lekker! Ik heb de “oude” versie en hier ben ik ook erg dol op! Leuk dat er weer een nieuwe is!

 6. Oh,… ik hou dus echt niet van citroen lucht! En als ik citrus lees, dan ruik ik dat al. Nu moet ik denk ik dat uit mijn hoofd gummen, want ik neem aan dat een Prada luchtje geen wc eend raakvlakken heeft. 😉 Wellicht als ik het ruik ik er heel anders over denk! Dus als ik binnenkort aan je snuffel …

 7. Klink heerlijk en ook lekker zomers. Ik denk dat het wel een geur voor mij zou zijn want ik ben dol op citrusgeuren. De prijs is wel even slikken, misschien bestaan ze nog in een kleinere uitvoering 😉 maar benieuwd heb je me sowieso gemaakt. Ik zal ’em wanneer ik weer eens bij de Bijenkorf ben zeker gaan ruiken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.