BEAUTIFUL YOU,  Fragrance

Review T.LeClerc Le parfum poudré

 

Nostalgie. 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vandaag is het kerst en dan heb je gewoon genoeg excuus om ongestoord hartstikke nostalgisch te gaan doen. Mr. T.LeClerc vond dat ook, want die stopte zijn bijzonder verfijnde en ongeëvenaarde T.LeClerc aroma deze winter in een limited edition kerst-collectie; La collection parfumée.

T.LeClerc Parfum poudré

(Kijk hier voor de verkooppunten | 50 ml. voor € 54)

De geur

Met als paradepaardje natuurlijk Le parfum poudré. De poedertjes van T.LeClerc bestaan al sinds 1881 en het is exact dus déze geur uit die beroemde poedertjes die nu in een parfum verwerkt is. T.LeClerc zelf omschrijft de geur als een vrolijke, elegante ode aan sensualiteit en esthetiek. In dat elegante kan ik me echt helemaal vinden. Vrolijk echter, nee, dat kan ik niet zeggen. De geur is opgebouwd uit een combinatie van bloemen, namelijk roos en witte iris en vanille. Voor mij had Le Parfum poudré geen wow-factor. Ik kan echt in een seconde verliefd worden op een geur, en om een geur echt te verafschuwen heb ik nog minder nodig. Mijn eerste indruk was niet bijzonder uitgesproken positief, mag je best weten. Ik had namelijk een associatie met… #ikdurfhetbijnaniettezeggen maar #ikdoehettoch, klei. Play doh klei welteverstaan. Waar je vroeger op school zo fanatiek mee op zo’n houten tafeltje zat te rammen, niet buitengewoon romantisch of verfijnd dus. Of vrolijk.

Wat vind ik ervan?

Maar uiteindelijk ben ik er dus mooi op terug gekome. Le parfum poudré is namelijk een geur die énorm lang op je huid aanwezig blijft, en dat is uiteindelijk maar goed, want hoe langer je het parfum draagt, des te lekkerder hij wordt. In fact, je krijgt er dan maar geen genoeg van. De witte bloemen maken dat de geur in het begin wat poederig is, en tegelijkertijd vond ik hem daardoor dus ietwat weeïg, (tja, klei-ig) alhoewel ik zeker weet dat dit afhankelijk is van je huid. Een geur die bij mij afgrijselijk ruikt, kan bij jou hemels zijn. En andersom natuurlijk ook. Later echter wordt de geur dus gewoon een héél stuk lekkerder, doordat je de vanille noten heel goed gaat ruiken. Dan wordt Le parfum poudré heel zoet, warm en vooral heel erg ‘vol’. Hou je van gourmand geuren, dan is dit je ding. Maar geef Le parfum poudré dus even de tijd.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product. 

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.