BEAUTIFUL YOU,  Fragrance

Review Clinique Aromatics in black EDP

 

Het zal waarschijnlijk voor velen een verrassing zijn, dat parfumvrij merk Clinique dus parfum verkoopt. Maar lékker. Deze. Sérieus.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Clinique Aromatics in black EDP

(Verkrijgbaar via Clinique, Douglas en de Bijenkorf |  50 ml. voor € 74)

Clinique Aromatics

Aromatics is zelfs een begrip voor Clinique. In 2014 werd de geur Aromatics in white geïntroduceerd, en nu komen ze dan met de ‘in-black’ variant. Ik ben eigenlijk altijd heel tevreden met de producten van Clinique hoor. Gewoon lekker no-nonsense, niet al te kostbaar, ik stuiter niet over de grond van enthousiasme wanneer ik zo nu en dan eens een crème van Clinique gebruik, maar ik moét zeggen dat ik hier dus echt lyrisch over ben. Clinique Aromatics in black is een super stijlvol parfum, heel geraffineerd, vrouwelijk, bijzonder en geheimzinnig.

De geur

Aromatics in black is een oriental chypre geur. Oriëntaalse geuren, daar moet je wel van houden, een typetje voor zijn, omdat het soms best wel overdadig kan zijn allemaal. Door de bloemige hartnoten echter, is deze geur verre van zwaar. Sensueel is ‘ie wel. En super super vrouwelijk. En zelfs best een beetje sexy. Hij opent heel sprankelend en een tikje scherp met roze pompelmoes, Italiaanse bergamot en pruim. Het bloemige hart bestaat uit jasmijn, osmanthus en fruitige néroli. En de basis van mirre, vetiver en tonkaboon maakt het geheel dus zo duister en warm. De flacon is erg mooi. Heel clean, terwijl de zwarte kleur en de ovale / rechthoekige vorm er ook wel een soort futuristisch tintje aan geeft.

Wat vind ik ervan?

Zeer, maar dus écht, zéér de moeite waard om deze eens uitgebreid te inspecteren wanneer je op één van de verkooppunten bent. Ik heb heel wat geuren voorbij zien komen dit jaar, en trouwens ook in de dertig jaar daarvoor, maar ik kan met recht zeggen dat deze tot één van mijn favorieten van 2016 behoort. Aanrader.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product. 

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.