BEAUTIFUL YOU, Make-up

Review Pupa I’m matt lipstick

 

Van subtiel nude tot barbie-roze.

Hoewel ik normaal gesproken niet vaak voor matte lipsticks ga, ben ik serieus onder de indruk van de nieuwe I’m matt lipsticks van Pupa. Pupa claimt een matte afwerking met een verrassend en langdurig comfort. Zelf voeg ik daar graag nog even een intense pigmentatie én een onwijs zachte textuur aan toe. Het kleurenpallet bestaat uit niet minder dan zestien tinten, die zijn opgedeeld in vier ranges; Natural & brown, mauve, fuchsia & violet en Red & burgundy.  Ik kreeg uit elke range één kleur om aan je te laten zien.

Pupa I’m mat lipstick

(Verkrijgbaar via Pupa | € 18,25)

Matte lipsticks staan niet heel vaak synoniem aan een zachte textuur en een heel prettig draagcomfort, wat mij betreft dan. Tóch zet Pupa met deze I’m mat lipsticks echt iets heel moois neer. Nu moet ik zeggen dat de kleuren aardig heftig zijn; het zijn je kleuren of het zijn niet je kleuren, maar qua textuur zijn ze wat mij betreft ongeëvenaard. Dit heeft blijkbaar te maken met een hoge concentratie pure pigmenten, oliën en wassen die aan de formule zijn toegevoegd. De lipsticks brengen dan ook heel prettig aan en ook al zijn je lippen wat droog, je hebt er totaal geen last van tijdens het dragen van de kleuren.

Pupa I’m mat lipstick #012 Angel rose

Op de bovenste foto draag ik Angel rose. Deze kleur komt uit de Natural & brown serie. Het gaat hierbij natuurlijk om nude kleuren die eigenlijk altijd kunnen. Angel rose neigt niet, zoals de naam doet vermoeden, naar roze, maar wat mij betreft meer naar héél lichtbruin.

Pupa I’m mat lipstick #033 Bewitched plum

Bewitched plum komt uit de Mauve serie. Deze kleuren zijn net wat sprekender dan die uit de Natural & brown range, maar hebben nog steeds een bijzonder goed draag-gemak. Bewitched plum is trouwens wel de meest ‘heftige’ van de vier, maar ik vind hem persoonlijk erg mooi. Zulke paarstinten kunnen nog wel eens een beetje gothic uitvallen, maar ik vind het persoonlijk verrassend mooi.

Pupa I’m mat lipstick #073 Irresistible burgundy

Irresistible burgundy komt uit de Red & burgundy range. Ik vind deze kleur verrassend ‘helder’ op de lippen. In de huls lijkt hij namelijk iets meer bruinrood, maar zoals je ziet is de kleur eenmaal aangebracht gewoon rood.

Pupa I’m mat lipstick #052 Savage cyclamen

En tja. Eh. Wat moet ik hiér nu eigenlijk van zeggen? Savage cyclamen uit de Fuchsia violet is niet zo mijn ding. Deze kleur heeft namelijk wel een héle hoge Barbie-factor. Hij houdt het midden tussen lila en roze.

Draag jij graag matte lipsticks? Welke kleur uit de I’m matt collectie van Pupa spreekt jou aan?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat gesponsorde producten.

6 Comments

  1. Hihihi die laatste kreeg ik ook, ik had dezelfde reactie als jij. De andere kleuren staan je erg mooi hoor! Ik ben net als jij erg te spreken over deze lipsticks.

  2. Bewitched Plum is een mooie kleur. Ik draag graag matte lipsticks, juist omdat ze anders in no time weer verdwenen zijn.
    Die cyclaam kleur…oeps, too much, ik denk voor veel mensen niet geschikt. Nou ja, voor Barbie dan 😉

  3. Angel rose is mijn favoriet van de vier. Maar ik hou altijd wel van nude kleurtjes. Ik ben ook dol op matte lipsticks.

  4. Angel Rose vind ik prachtig en is helemaal mijn kleur. Ik draag heel weinig matte lipsticks eerlijk gezegd dat komt omdat ze dus niet zo bekend staan om hun fijne en zachte textuur. Mijn lippen drogen er vaak door uit en dan komen er velletjes op.. nee, niet zo’n mijn ding. Maar als deze lipsticks die vervelende eigenschappen niet hebben dan wil ik ze nog wel eens proberen!

  5. ik ben echt dol op matte lipsticks maar deze kleuren vind ik het allemaal net niet. als ik zou moeten kiezen zou ik voor de 1e gaan

  6. Ik heb een haat liefde verhouding met matte lipsticks haha. Ik vind het prachtig staan maar het gevoel is net zoals bij jou niet mijn ding. Ik ben hier daarom wel benieuwd naar. Ik vind jou alle kleurtjes, op die laatste na dan haha, mooi staan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.