BEAUTIFUL YOU,  From head to toe,  Tried & tested

Review Etos Soft winter skin collectie

 

Help je huid de winter door.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Etos Handcrème seconde

(Exclusief verkrijgbaar bij Etos | 75 ml. voor € 1,99)

Hier heb ik dus echt wel even heel erg hard om moeten lachen. Ik verzin dit niet. Deze handcrème heet dus seconde. Etos, why? Sla me dood. Kun je hem in een seconde aanbrengen? Nou nee. Trekt hij dan misschien binnen één seconde in? Ook niet hoor. Misschien is het dan de dop, die heb ik wel binnen een seconde open. Nou ja, geeft niet van die seconde. Je aandacht heb ik nu toch? Kijk. dat bedoel ik. Etos heeft maar liefst vijf handcrèmes geïntroduceerd, en dit is eigenlijk de meest basic variant. Verder heb je nog crèmes voor droge handen, éxtra droge handen, anti-veroudering en dan ook nog een serum. De geur van deze Etos seconde handcrème is aangenaam fris, hij doet me wat denken aan de voetproducten van Etos. De textuur is echt zoals die van een lotion, vrij dun, maar niet waterig. Hij trekt snel in (en neen, niet binnen een seconde) zonder laagje achter te laten. In dat opzicht is het ook een prima on-the-go handcrème. Als verzorgende bestanddelen zit er onder andere glycerine, dimethicone en panthenol in. Er is parfum toegevoegd. Geen spectaculaire handcrème, maar hij doet prima dienst. En zeker voor die prijs.

Etos Vaseline

(Exclusief verkrijgbaar bij Etos | 250 ml. voor € 2,49)

Vaseline. Daar zijn de meningen over verdeeld natuurlijk. Het is bij uitstek bekend als een ingrediënt dat een laagje op je huid vormt. Het wordt bijvoorbeeld wel gebruikt om lippen en wangen mee te beschermen als het buiten écht guur weer is. De één ziet zo een laagje als bescherming, de ander vind juist dat het laagje de huid afsluit. Normaal gesproken ben ik ook niet zo van de vaseline. Na de operatie echter, heeft het mijn lippen serieus geréd, zonder dollen. Ik kreeg een kaakosteotomie en mijn lippen waren na de operatie echt extreem droog. En als ik zeg extreem, dan bedoel ik ook extreem. Op de dag na de operatie kreeg ik van een verpleegster een tube vaseline toegeschoven, en dat hielp dus gewoon als een tierelier. Je zult mij dus niet horen zeggen dat vaseline slecht is voor je huid. Nu alles weer normaal is, zou ik het gewoon niet zo gauw meer pakken. Maar voor S.O.S. momenten, is het altijd goed om een pot vaseline in huis te hebben. Geloof mij nou maar.

Etos Body serum

(Exclusief verkrijgbaar bij Etos | 125 ml. voor € 3,99)

Oeh, hier ben ik enthousiast over. Het is ook zo lekker originéél. Serum voor het gezicht en voor onder de ogen, ja, dat kennen we natuurlijk allemaal wel. Een bodyserum heb ik echter nog niet eerder gezien. Jij? Maar goed, wat ís dat ook alweer, een serum? Je gebruikt het in combinatie met een crème om de conditie van je huid te boosten. Het heeft vaak een dunnere textuur dan een crème, maar is ook wat kostbaarder. Alhoewel kostbaar. We hebben het hier natuurlijk over vier luttele euro’s. Daar kun je tegenwoordig net een kwartier voor in de trein zitten, ik bedoel maar. Maar dat is natuurlijk ook de kracht van deze hele collectie, dat ‘ie zo lekker betaalbaar en daarmee super toegankelijk voor ieder budget is. De textuur is lekker luchtig, eigenlijk precies zoals je van een serum gewend bent. De bedoeling van een serum is natuurlijk in feite dat je het combineert met een crème, maar in een bodyproduct ben ik daar écht te lui voor. Hallo, weet je wel hoé lang mijn benen zijn? Als ik die ook nog eens keer twee keer moet gaan staan insmeren kom ik ‘s ochtends hélemaal de deur niet meer uit natuurlijk. Maar het goede is dat je huid na het aanbrengen van dit serum eigenlijk al hartstikke lekker gehydrateerd aanvoelt. Vanwege de luchtige textuur zou ‘ie ook erg prettig zijn tijdens de zomer. Oh ja, prettige bijkomstigheid; de geur is erg aangenaam; ik vind hem wat zoetig en rozig ruiken. Er zijn extracten van Gotu Kola (wat? ja Gotu kola dus) aan de formule toegevoegd, een ingrediënt dat al van oudsher bekend is om zijn helende werking en bovendien bevordert het ook nog eens de elasticiteit van de huid. Fijne gebruiksvriendelijke verpakking en dan ook nog eens een lekker roze kleurtje.

Etos BB Bodylotion

(Exclusief verkrijgbaar bij Etos | 250 ml. voor € 3,99)

Geloof het of niet, maar ik heb dus tijden gekend dat ik bezéten was van zon. Maar dan dus écht. Uren kon ik doorbrengen in een stoelletje in de werkelijk waar verzéngende hitte, #dontcare, smáchtend naar wármte, zón, maar vooral…bruín. Ik liep er dan ook vroeger regelmatiger wat getinter bij dan nu, allemaal puur natuur trouwens, maar nu weet ik gelukkig beter. Zon doet mijn huid na een roaccutane kuur tegenwoordig veel meer kwaad dan goed, dus als ik dan een tintje wil, is het een fake one. Leuk dat dat met deze BB best wel voordelig kan, en eigenlijk hélemaal niet met een al te slecht resultaat. Het is trouwens een getinte bodylotion, geen zelfbruiner, verwacht geen resultaten alsof je twee weken nonstop in de sahara hebt doorgebracht. De textuur lijkt eenmaal uit de tube net foundation, in het begin smeert hij aardig lekker, maar doe er niet te lang over, want op een gegeven moment wordt de textuur wat stroef. Met mijn ontzettend bleke huidje is het altijd maar even afwachten of je na zo’n insmeersessie niet heel de dag als oempa-loempa door moet brengen, maar het valt alles behalve mee. De teint is egaal, maar dan nét even een tintje donkerder. Eigenlijk exact zoals Etos ook belooft. Je spoelt de lotion trouwens ook weer makkelijk af naderhand.

Wat vind ik van de Etos Soft winter skin producten?

Het is niet het meest spéctaculaire nieuws wat je hier ooit voorbij hebt zien komen, maar het zijn toch gewoon leuke nieuwe producten? En dit is dus nog niet alles. Er valt nog meer te ontdekken in de winkel. Zelf ben ik bijvoorbeeld nog zeer benieuwd naar de bodybutter to oil.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat gesponsorde producten.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.