BEAUTIFUL YOU, Fragrance, Tried & tested

Review L’Occitane Terre de lumière gold edition EDP

 

Met een glinsterend dopje. 

Gold edition

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Terre de lumière is geen nieuw parfum in de collectie van L’Occitane, maar speciaal voor kerst heeft L’Occitane hun Terre de lumière eau de parfum een glitterend dopje opgedaan. Dit is dus de gold edition. En de geur zelf? Die is natuurlijk nog steeds éven lekker, éven bijzonder en éven speciaal.

L’Occitane Terre de lumière gold edition EDP

(Verkrijgbaar bij L’Occitane | 90 ml. voor € 89)

De flacon

Terre de lumière werd vorig jaar met kerst door L’Occitane geïntroduceerd. De kerstcollecties van L’Occitane zijn altijd heel speciaal, maar ik vond dit, naast de Fleur D’Or & Acacia uit 2014, wel echt de lékkerste tot nog toe. Dit is dan de gold edition. De geur zelf is hetzelfde, alleen de flacon is anders. Déze dop is namelijk bezaaid met glittertjes, heel kerstig toch?

De geur

L’Occitane Terre de lumière gold edition opent vrij zoet en een tikkeltje kruidig met bergamot, ambrette en roze peper. Ambrette wordt overigens gewonnen uit de Hibiscus bloem. De zaadjes hebben dus een heel aanwezige, zoete geur die wel wat weg heeft van musk. Heel rijk en zonnig. Het hart van de geur bestaat uit lavendelhoning. De basis wordt gevormd door acacia-bloemen, bittere amandelessence, tonkaboon en witte musk.

De houdbaarheid

Er zijn weinig geuren die ik echt lang op mijn huid blijf ruiken. Over het algemeen moet ik de EDT’s van L’Occitane ook écht tussendoor even bijsprayen. Wat heel fijn is, is dat voor deze geur gekozen is voor een EDP, en ja, dát merk ik wel. De houdbaarheid op mijn huid is namelijk echt aanzienlijk beter dan de EDT’s van L’Occitane. In deze geurlijn zijn trouwens ook (onder andere) een Gentle showergel en een Beautifying bodymilk verkrijgbaar. Gebruik je alle drie de producten in combinatie met elkaar, dan zul je zien dat je nog langer van de geur op je huid kunt genieten.

Wat vind ik van de L’Occitane Terre de lumière EDP?

Ik ben er dol op! Die flacon! Met de vorm en de kleur van de zon, zelfs voorzien van échte zonnestraaltjes en tja, van glitters krijg ik natuurlijk nooit genoeg (zie foto’s;-)) en met kerst trouwens al helemáál niet. Geen kerst zonder een beetje glitter en glamour, toch? Terre de lumière gold edition is warm, vol en zoet, heel sensueel en écht verrassend. Tenminste, als je de ‘standaard’ Terre de lumière nog niet kent. Houdt er rekening mee dat deze speciale verpakking limited edition is.

Heb jij een speciale ‘kerst-parfum’?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

5 Comments

  1. Oh man, ik vind deze zo lekker. Hij is warm, sexy en ik voel me gelijk vijf kilo slanker als ik hem draag. Lang leve de glitterdop. Prachtgeur en dito flacon!

  2. Willemse says:

    Deze verpakking is idd extra mooi 🙂
    Ik ben gek op deze geur van L’occitane.

  3. Hier ben ik dus echt onwijs benieuwd naar! Snel eens gaan ruiken als ik bij een winkel in de buurt kom. De flacon en jouw foto’s (natuurlijk) zijn in ieder geval prachtig én passen helemaal bij de feestdagen.

  4. Dit klinkt allemaal echt ontzettend goed! Van de flacon word ik ook een beetje hebberig 😍;-) De eerstvolgende keer dat ik in Utrecht ben ga ik zeker even langs L’Occitane om deze geur te ruiken. Eens kijken of ik ’em kan weerstaan.

  5. Deze geur klinkt heerlijk! Sowieso weer een compliment voor je prachtige foto’s x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.