BEAUTIFUL YOU,  From head to toe,  Tried & tested

Review Etos Color shampoo & conditioner

 

Shampoo van nog geen twee euro? Dat kán toch gewoon niet goed zijn? En inderdaad, dit is waarschijnlijk de meest waardeloze shampoo die ik ooit gebruikt heb.

Etos Color shampoo

(Exclusief verkrijgbaar bij Etos | 250 ml. voor € 1,99)

Etos belooft met deze shampoo bij te dragen aan het kleurbehoud van gekleurd haar. Alhoewel ik mijn haar inderdaad laat kleuren, moet ik heel eerlijk bekennen dat ik dus zelf nooit haarverzorging koop die heel specifiek bedoeld is voor gekleurd haar. Ik denk vooral omdat mijn grootste haarzorg is dat het heel dun en droog is, en bovendien ‘geloof’ ik ook niet echt dat zulke producten de kleur daadwerkelijk langer vast houden. Ik vertel dan ook vooral over mijn ervaringen tijdens en na het wassen.

De geur en de textuur van de Etos Color shampoo

De textuur van de Etos color shampoo is heel dun, bijna waterig te noemen. Zodra je de dop openklikt en de tube ondersteboven houdt, loopt het er bijna al uit. Doordat de textuur dun is, heb ik het gevoel dat ik heel veel nodig heb. De textuur laat zich verder ook niet zo makkelijk verdelen. De shampoo schuimt licht op, maar zeker niet overdreven. Hoewel ik de lichaamsverzorging van Etos zeker qua geur altijd heel erg kan waarderen, vind ik de shampoo niet lekker ruiken. Op zich is het geen verkeerde geur, ik ruik iets fris bloemigs, maar wat mij betreft op een echt goedkope manier. Nu ís de shampoo natuurlijk ook super budget, maar de lichaamsverzorgingen van Etos die ook super betaalbaar is, vind ik juist echt heel erg lekker ruiken.

De ingrediënten

Na water is SLS het hoofdbestanddeel van de Etos color shampoo. Cocomidopropyl betaine is ook een reinigend bestanddeel, maar dan milder. Er is panthenol toegevoegd. Panthenol wordt ook vaak vitamine B5 genoemd en dat staat ook inderdaad op de voorkant van de tube. Panthenol is een prima toevoeging in haarverzorging. Het maakt het haar zacht en laat het er glanzend uitzien. Verder zit er parfum in de shampoo. Verzorgende bestanddelen zijn arganolie en zoete amandelolie. Deze staan lager op de INCI-lijst. Omdat het gaat om een shampoo voor gekleurd haar is er een UV-filter toegevoegd. Zon is natuurlijk zeker van invloed op de kleur van je haar. Deze filter kun je op de INCI-lijst terug vinden als Ethylhexyl Methoxycinnamate. Dit is een in olie oplosbare chemische zonnefilter die gebruikt wordt om UVB-straling te absorberen. Helaas staat deze filter niet bekend als een heel veilige voor de gezondheid. Onderaan op de INCI-lijst zie ik nog Butylphenyl methylpropional. Het is een synthetische toevoeging die vaak als geurstof wordt gebruikt in shampoo. Het zou bloemig ruiken en verklaart dus ook die geur die ik ruik.

Etos Color conditioner

(Exclusief verkrijgbaar bij Etos | 250 ml. voor € 1,99)

Ik gebruik geen enkele shampoo zonder conditioner, en dan het liefst ook nog in een setje. Fijn dus dat ik van de Etos color care lijn echt een duo kon uitproberen.

De geur en de textuur van de Etos Color conditioner

De geur van de conditioner is identiek aan die van de shampoo. De textuur is crèmig en zacht. Na het wassen met de shampoo voelt mijn haar niet echt ‘lekker’ aan. De conditioner maakt dan wel weer iets goed. Hij laat zich veel prettiger verdelen dan de shampoo en tijdens het uitspoelen voel je al dat je haar er echt zachter van geworden is.

De ingredienten van de Etos Color care conditioner

Na water staat cetyl alcohol bovenaan op de INCI-lijst. Dit is een vettige alcohol en droogt het haar dus niet uit. Behentrimonium chloride wordt toegepast als een conserveringsmiddel, maar dit kan irriterend werken. Panthenol en glycerine zijn hydraterende ingredienten. Ook hier is parfum toegevoegd, evenals de arganolie en de zoete amandelolie. Uiteraard vinden we ook in de conditioner de filter Ethylhexyl Methoxycinnamate terug.

Wat zijn jouw ervaringen met budget haarverzorging?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat gesponsorde producten.

5 Comments

  • Babs

    Een kapster vertelde mij dat voor kleurbehoud een shampoo voor gekleurd haar heel belangrijk was, qua merk maakte het niet zoveel uit. Die schijnen de kleur het best te bewaren.
    Maar wat een pech dat deze producten jou niet bevallen… Voor jou persoonlijk dan. Ik geloof je direct als je zegt dat de geur niet lekker is en dat is al een reden dat ik het niet zal gaan kopen. En dat je haar niet lekker zacht wordt, ook geen pluspunt. Dan geef ik liever wat meer uit voor een betere shampoo. Heldere review, thanks!

  • Deb

    Hmmm jammer! Ik blijf bij mijn Garnier shampoo & conditioner voor gekleurd haar. Ik heb van de kapper wel eens gehoord (misschien is het een fabeltje) dat shampoo voor gekleurd haar vaak milder is dan gewone shampoo. En wanneer ik gewone shampoo met deze specifieke shampoo vergelijk merk ik zeker verschil. Dus ik denk wel dat hij gelijk heeft. De conditioner van Garnier (in de variant voor gekleurd haar zit ook Arganolie ) maakt mijn haar heel zacht en goed doorkambaar. Ik vind deze lijn dan ook een succes en heb ze inmiddels meerdere keren gekocht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.