BEAUTIFUL YOU, From head to toe, Tried & tested

Review Kruidvat scheergel voor de droge huid

 

Legwork. 

Ik geef het direct toe; ik ben ontzéttend verwend wanneer het op cosmetica aankomt en vooral omdat ik door mijn blog de mogelijkheid heb om heel veel producten uit te proberen, ben ik enorm kieskeurig en veeleisend. Ik vind het ontzettend leuk om luxe producten uit te proberen, maar ik kan tegelijkertijd ook nog steeds heel enthousiast worden van een budget product dat écht ‘lekker werkt’. Dat heb ik dus ook met deze Kruidvat scheergel voor de droge huid.

Kruidvat Scheergel voor de droge huid

(Exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat |  200 ml. voor € 2,49)

Nu is scheergel natuurlijk eigenlijk helemaal niet echt een super spannend product om een review over te lezen, maar zeg nu zelf; we willen natuurlijk met z’n allen wel graag die zomer in met gladde beentjes. En dan kun je dus ook maar beter een product hebben waarmee je die gladde beentjes krijgt. Ik liet je laatst al een aantal nieuwe lanceringen van Kruidvat zien, en één daarvan is dus deze scheergel speciaal ontwikkeld voor de droge huid.

De geur en de textuur van de Kruidvat scheergel

De geur van de scheergel is lekker, maar niet bijzonder. Hij is overwegend fris te noemen, maar heeft tegelijkertijd ook iets miérzoets, maar toch ook weer niet dat het allemaal too much is. Op het Kruidvat event heb ik de andere nieuwe Kruidvat scheergels in de geuren Raspberry & pomegranate, Tropical en Silk flower geroken en dié vond ik dus wel bijzonder lekker ruiken. Nee, in déze variant is het echt de textuur die me zo aanspreekt. Het gaat namelijk om een heel stevige gel, maar dan echt heel stevig. In het begin moet je zelfs vrij veel kracht op het pompje zetten om er überhaupt wat uit te krijgen. Met de scheerbeurten daarna gaat dat trouwens allemaal een stuk beter. Omdat ik ‘vroeger’ altijd met de scheergel van Gilette scheerde, verwachte ik ook bij deze de transformatie van gel naar schuim. Maar dát gebeurt dus niet. Deze gel blijft een gel. Hij verandert trouwens wel van blauw naar wit. De gel laat zich uitstekend verdelen en laat zich totaal niet makkelijk (per ongeluk) afspoelen. Ik scheer mijn benen onder de douche (wie niet…) en ook al sta je naast de waterstraal, er spettert toch altijd wel wat water over je heen. Maar doordat deze gel zo goed op je huid blijft ‘plakken’, is dat geen enkel probleem. Nog een voordeel is dat je door die stevige witte laag precies ziet welke delen je al geschoren hebt. Ook fijn; de scheergel laat zich super makkelijk van het mesje afspoelen. Normaal gesproken scheer ik altijd met de L’Occitane amandel douche-olie, en hoewel ik die geweldig vind, laat die olie zich bijzonder lastig uit het mesje spoelen. Olie verandert namelijk in contact met water in een melkachige substantie die wat ‘kleverig’ is.

De ingredienten van de Kruidvat scheergel

Na water is palmitic acid het hoofdbestanddeel. Dit is een vetzuur die in bijna alle natuurlijke vetten en oliën voorkomt. Het vertoont overeenkomsten met de verzadigde vetzuren van ons huideigen talg. Het wordt vaak toegepast als een emollient omdat het de huid lekker glad en zacht laat aanvoelen. Glycerine werkt hydraterend en sheaboter voedend, kalmerend en verzachtend. Houdt rekening met de aanwezigheid van PEG-14 M, dat een functie heeft als binder en stabilizer. Er is parfum aan de formule toegevoegd, maar dat kán ook eigenlijk niet anders met zo’n aanwezige geur. Helaas zie ik parabenen op de INCI-lijst; methylparaben, ethylparaben, propylparaben en butylparaben.

Wat vind ik van de Kruidvat scheergel?

Ik vind de textuur fantastisch. Ik durf wel te zeggen dat ik hem in dat opzicht echt nog veel prettiger vind dan die van bijvoorbeeld Gilette, die zeker drie keer zo duur is. De scheergel is dus oprecht heel fijn in gebruik en laat de huid na gebruik ook lekker zacht en glad aanvoelen. Kruidvat claimt dat deze scheergel geschikt is voor de ‘droge huid’, dit doen zij wat mij betreft vanwege de aanwezigheid van sheaboter. Hét ingredient bij uitstek dat zo bekend staat om de voedende werking op de droge huid. Een droge huid is echter niet zelden ook vrij gevoelig. Wanneer ik naar de rest van de ingredienten kijk; parfum en parabenen, zou ik dit product zélf dus niet in het bijzonder aanraden aan mensen met een droge huid. Aan wie dan wel? Aan dames die een normale huid hebben en niet reageren op de aanwezigheid van parfum en / of parabenen in producten. Ondanks de niet al te bijster verzorgende samenstelling is de textuur súper. Gladde en zachte benen gegarandeerd!

Spreekt de Kruidvat scheergel jou aan? Heb jij onlangs nog een budget-beauty ontdekking gedaan?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

6 Comments

  1. Ik vind hem ook geweldig, vooral de stevige textuur spreekt me erg aan bij gebruik!

  2. Oei, die ga ik ook een keer proberen. Vaak vind ik een scheergel minder fijn, want je moet altijd flink wrijven wil het een schuim worden. Omdat dit juist bij deze scheergel niet de bedoeling is, ben ik wel benieuwd hoe deze bevalt!

  3. Deze textuur lijkt me wel fijn! deze ga ik zeker eens proberen!

  4. Oh ik ben om! Dit klinkt zo fijn, dat ik morgen een busje ga halen!

  5. Ik gebruik altijd gewoon shampoo 😉 Een tip die ik ooit kreeg omdat ik van serieus alle scheerproducten uitslag kreeg. Ik gebruik een shampoo waarvan ik op mijn hoofd ook geen reactie heb, en dat gaat prima!

  6. Lijkt me een fijne scheergel. Momenteel gebruik ik ook een scheergel van het Kruidvat volgens mij is dat Silk Sensation, de nieuwe varianten hadden ze hier twee weken geleden nog niet toen ik ’em in huis haalde. Ik ben er erg tevreden over, maar hij ruikt wel mierzoet. Ik ga eens kijken wat erin zat. Parabenen heb ik liever niet, maar voor mijn lichaam kan ik gelukkig wel iets minder kritisch zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.