BEAUTIFUL YOU,  From head to toe,  Tried & tested

Sans soucis Pink summer-trio

 

Een showergel met parabenen. Dat kán anno nu toch eigenlijk niet meer?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Sans soucis Handcream light

(Verkrijgbaar via Sans soucis | 75 ml. voor € 9,50)

Speciaal voor de zomer is er dan deze Sans soucis handcream light, een lichte variant dus. Gedurende de warme(re) maanden van het jaar heb je nu eenmaal niet altijd echt de behoefte aan heel dikke texturen, en dan is zo’n luchtige handcrème natuurlijk een perfecte oplossing. De geur is erg aangenaam, lekker zoet en bloemig. Echt zo’n geur om vrolijk van te worden. De textuur is luchtig, het is eerder een lotion dan een crème. Hij trekt dan ook snel in de huid en laat geen voelbaar of vettig laagje achter. Het is een uitstekende handcrème voor tussendoor. De verzorgende ingredienten zijn glycerine, olijfolie, panthenol, allantoine, aloe vera en avocado-olie. Houdt ook hier rekening met parfum en siliconen in de samenstelling. Een prima handcrème met een goede prijs / kwaliteit verhouding. En oh ja, wat een gezellige verpakking!

Sans soucis Rose shower gel

(Verkrijgbaar via Sans soucis | 400 ml. voor € 14,95)

Geur

Ben je helemaal into de rozengeuren, dan is dit er echt ééntje voor jou. Met deze Sans soucis Rose showergel kun je je dag na dag heerlijk hullen in die klassieke en ultiem vrouwelijke rozengeur. Ik moet zeggen dat ik hem zelfs wel wat naar de geur van violet vind neigen, wel iets waar je van moet houden natuurlijk, maar in feite geldt dat ook voor de geur van roos. De verpakking is helemaal leuk en vrolijk, en zeker voor Sans soucis begrippen, die toch vaak standaard wit met blauwe accentjes zijn. Ik vind het in ieder geval een welkome en leuke afwisseling. Dit doucheproduct heeft écht een gel-textuur, niets bijzonders hoor, gewoon lekker. Leuk dat je de rozen / violet geur na gebruik nog een aardige tijd op je huid blijft ruiken.

Ingrediënten

Een kijkje naar de samenstelling van deze Sans Sousic Rose showergel. Na water staat sodium laureth sulfate helemaal bovenaan. In doucheproducten hoef ik sulfaten eigenlijk niet perse te vermijden. Ze staan natuurlijk bekend om hun uitdrogende (en soms zelfs irriterende) werking op de huid, maar de huid van mijn lichaam is eigenlijk lang niet zo gevoelig als de huid van mijn gezicht. In doucheproducten heb ik dus eigenlijk nooit echt ‘last’ van sulfaten. Dan heb je verder nog het feit dat sulfaten in feite helemaal niet uitdrogend hoéven te zijn, als er zogenaamde terugvettende ingredienten aan de samenstelling zijn toegevoegd. Hiermee worden eigenlijk ingredienten bedoeld die de uitdrogende werking van de sulfaten als het ware compenseren. Helaas ontbreken die in deze Sans soucis Rose showergel. Het enige ingrediënt dat misschien iets voor je huid zal doen is het Rosa damescena flower water, dat trouwens ook een deel van de geur zal verklaren. Aan de samenstelling is overigens ook parfum toegevoegd.

Parabenen

Helaas staan er onderaan op de INCI-lijst parabenen. Dit zijn chemische conserveringsmiddelen waar nogal wat ophef over is; ze zouden de bloedbaan kunnen binnendringen en hormoonverstorend kunnen werken. Het ene onderzoek over parabenen haalt het andere onderzoek echter weer onderuit, en volgens mij weet niemand daardoor eigenlijk nog hoe het nu preciés zit. Of parabenen echt zo slecht zijn als door sommigen beweerd wordt. Aan de andere kant is het feit dat er überhaupt zo veel onderzoek naar wordt gedaan niet voor niets. Waterige texturen staan er natuurlijk wel om bekend dat ze snelle bederven dan bijvoorbeeld een olie. Bacteriën zijn nu eenmaal dol op water. Maar om heel eerlijk te zijn snap ik niet waarom merken nog parabenen toevoegen in hun producten. Er zijn immers genoeg andere (betere / veiligere) manieren om cosmetica te conserveren. Veel consumenten willen parabenen namelijk écht vermijden.

Wat vind ik ervan?

Mijn conclusie over deze Sans soucis showergel? Ik vind de prijs kwaliteit /verhouding niet in orde, en dat is echt voor het eerst met Sans soucis. De aanwezigheid van én sulfaten, én parfum én parabenen en de afwezigheid van écht verzorgende ingredienten staat wat mij betreft niet in verhouding met de prijs, ook al is de fles natuurlijk wél mega.

Sans soucis Rich body milk

(Verkrijgbaar via Sans soucis | 400 ml. voor € 29,95)

Textuur en geur

Deze Rich bodymilk, die vind ik dan wél weer heel erg lekker. De naam geeft overigens ook preciés aan wat je van dit product kunt verwachten. Het is namelijk écht een rijke bodymelk. Lekker vol van textuur, super zacht, maar het is wel echt een melk. De textuur is niet zoals die van een crème, en al helemaal niet zoals die van bijvoorbeeld een boter. De geur is erg lekker; vol en zoet op een subtiele fruitige manier, er is avocado-olie aan de samenstelling toegevoegd, en die geur herken je inderdaad wel enigszins. De Sans soucis Rich body milk laat zich prettig verdelen en laat heel ietwat een laagje achter op de huid. Ik vind het eerder een comfortabel en beschermend laagje. Hij is namelijk niet plakkerig of vettig. Helemaal in orde wat mij betreft.

Ingrediënten

Na water staat capric triglyceride bovenaan op de INCI-lijst. Een prima ingrediënt gewonnen uit kokosnootolie en glycerine. Het werkt huidverzachtend en hydraterend en voorkomt vochtverlies van de huid. Wheat germ oil is rijk aan vitamine E en linolzuur. Avocado-olie werkt voedend en verzachtend. Laag op de INCI-lijst staat hyaluronzuur, een uitstekende vochtbinder. Ik zie dit graag terug in cosmetica. Houdt rekening met parfum en siliconen in de samenstelling.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat gesponsorde producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.