BEAUTIFUL YOU,  From head to toe,  Tried & tested

Review Sans soucis Refreshing bodysplash

 

Drie in één.

Multi-functionele bodyspray van Sans soucis

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bodysplash waarmee je jezelf helemaal heerlijk in een geparfumeerde wolk kunt hullen. Dat ken je natuurlijk wel. En hydraterende sprays ook. Dit innovatieve product van Sans Soucis is echter twee in één. Je kunt de splash namelijk op meerdere manieren gebruiken, als lichte hydraterende verzorging, als kalmerende spray (na het zonnen), voor een éxtra verfrissende boost op warme dagen bijvoorbeeld, of na een work-out.

Sans soucis Refreshing body splash

(Verkrijgbaar via Sans soucis shop  | 200 ml. voor € 24,95)

Verpakking

De verpakking is oérdegelijk, maar wel gebruiksvriendelijk, eigenlijk precies zoals ik gewend ben van Sans Soucis. Er zit precies voldoende druk achter het pompje zodat de spray er perfect gedoseerd uitkomt. Gelukkig niet te hard, maar mooi en prettig gedoseerd als een lichte verneveling. De geur is fris fruitig, maar vooral fruitig.

Sans soucis Refreshing body splash ingrediënten

Na water staat alcohol bovenaan op de INCI-lijst. Helaas onduidelijk welke vorm van alcohol dit is. Zoals je waarschijnlijk wel weet bestaan er goede, zogenaamde vetalcoholen die geen schadelijke invloed hebben op de huid, maar ook de agressieve / harde vormen van alcohol. Het is natuurlijk moeilijk om te bepalen wélke vorm dit is als er slechts ‘alcohol’ op de INCI-lijst staat. Dat je beter niet met alcohol op je huid de zon in moet, is ook duidelijk, dus in feite zal hij als verfrissende spray op warme dagen afvallen. Bis-PEG-18 methyl ether dimethyl silane is een siliconen die de huid verzacht. In PPG 26 Buteth 26 staat de PPG voor polypropylene glycol en in dit sythetische ingredient wordt het gecombineerd met een vettige alcohol. Synthetische toevoegingen hoeven zeker niet slecht te zijn, en ook deze toevoeging is gewoon veilig voor de huid. Het kan meerdere functies hebben in cosmetica, zo kan het werken als een surfactant, een emulsifier en een conditioning agent. In deze spray zal hij de laatste functie hebben. Dan staat er fragrance op de lijst, parfum dus. Wat lager staan nog diverse verzorgende ingredienten, waaronder glycerine en panthenol, die beiden als goede, veilige vochtbinders fungeren. Bisabololo is afkomstig van kamille. Aloe vera werkt verzachtend, kalmerend en hydraterend op de huid. Allantoine is eveneens een mooie toevoeging. Het is een zogenaamd skin idential ingrediënt en wordt verwerkt vanwege de kalmerende en verzachtende eigenschappen op de huid. Het werkt gezondheidsbevorderend op de huid en kan bovendien de genezing van kleine beschadigingen bespoedigen.

Wat vind ik ervan?

Ik legde al eerder uit dat een product zeker niet persé natuurlijk of biologisch hoeft te zijn om goed danwel veilig te zijn voor je huid. Veel ‘goede’ merken (en dat betekent zeker niet altijd dure merken!), gebruiken een combinatie van natuurlijke en synthetische ingredienten. Ik vind het een prima en vooral leuk product, jammer dat ik niet precies weet om welke vorm van alcohol het gaat, hierdoor zou ik hem zelf niet in de zon gebruiken. Ik vind hem lekker als hydraterende spray als ik geen zin heb om me helemaal uitgebreid in te smeren met een bodylotion, en vooral na het sporten. Wel wat overpriced wat mij betreft.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.