BEAUTIFUL YOU,  From head to toe,  Tried & tested

Review Therme Dutch glory Foaming Shower gel & Body lotion spray

 

No guts, no glory.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

En dat moet Therme ook gedacht hebben, want zij introduceerden onlangs namelijk een Hollandse wereldkuur; Dutch glory. Een vijftal romige en verzorgende producten met een ‘Hollands tintje’. Ik laat je de Foaming showergel en de Bodylotion spray zien.

Therme Dutch glory Foaming shower gel

(Verkrijgbaar bij de drogist  | 200 ml.  voor € 4,95)

Textuur en geur

Mmmmmm, de foaming showergel is nét slagroom! Foaming showergel is natuurlijk niets nieuws meer, want er zijn echt ontzéttend veel merken die het verkopen, maar je hebt foaming showergels en foaming showergels. Deze komt uit de verpakking als een behoorlijk stevige gel. Wanneer de foam dan in aanraking komt met je vochtige huid, verandert de textuur in héél dik en stevig schuim. Echt goed schuim en zalig douchen is het hiermee. Waar sommige foams snel ‘doodslaan’ zodra ze in aanraking komen met water, bereik je met deze van Therme juist het tegendeel, want hoe meer water er bijkomt, des te steviger het schuim lijkt te worden. Hier scoort hij wat mij betreft echt punten mee. De geur van Dutch glory is heerlijk toegankelijk, niet uitgesproken luxueus of bijzonder, maar gewoon lekker fris, schoon en bloemig. Eigenlijk prima passend bij dat hele nuchtere Dutch glory imago. Het gaat om een combinatie van tulpen, rozen en jasmijn. Hou je van frisse bloemengeuren, dan kun je dit zeker waarderen.

Ingrediënten

Het schuim wordt veroorzaakt door Sodium C14-16 olefin sulfonate, dit werkt als een detergent en staat bekend om de overvloedige schuimvorming. Jammer genoeg is het geen heel verzorgend ingrediënt. Cocamidopropyl hydroxysultaine is een mildere reiniger afkomstig van kokosnoot. Parfum staat vrij hoog op de INCI-lijst en naast glycerine, propylene glycol en tocopherol (helemaal onderaan op de INCI-lijst) zitten er geen bijster verzorgende ingredienten in de foaming showergel. De geur is erg lekker en het schuimt voelt echt best wel fenomenaal aan. Toch maakt de samenstelling helaas wel dat mijn huid na gebruik wat droog aanvoelt en dit is dan ook geen doucheproduct dat ik dagelijks zal pakken.

Therme Dutch glory Body lotion spray

(Verkrijgbaar bij de drogist  | 125 ml.  voor € 7,35)

Textuur en geur

De bodylotion spray maakt gelukkig wel een hoop goed. Ook hier weer die lekkere frisse en vooral schone bloemengeur. De sprayflacon is makkelijk en hygiënisch in gebruik. De spray vernevelt prettig op de huid. Het gaat om een wat melkachtige textuur die zich fijn laat verdelen en totaal geen vettig laagje achterlaat, maar de huid direct na gebruik wel lekker zacht en comfy laat aanvoelen.

Ingrediënten

Caprylic/capric triglyceride staat (na water) helemaal bovenaan op de INCI-lijst en is een excellent verzachtend ingrediënt afkomstig van kokosnoot en glycerine. Ook isopropyl palmitate is een goede emolient. Dimethicone is een siliconenolie die oneffenheden in de huid opvult en de huid gladder doet lijken. Ook hier staat parfum hoog op de INCI-lijst. Een bijzonder ingrediënt is nog allantoine. Kom je niet heel vaak tegen, terwijl het een echt goede toevoeging in cosmetica is die je (beschadigde) huid veel goeds kan doen. Het is een zogenaamd skin idential ingrediënt en wordt verwerkt vanwege de kalmerende en verzachtende eigenschappen op de huid. Het werkt gezondheidsbevorderend op de huid en kan bovendien de genezing van kleine beschadigingen bespoedigen.

Wat vind ik ervan?

De Foaming showergel is heerlijk in gebruik, maar wanneer je een echt droge of gevoelige huid hebt, zou ik hem lekker laten staan. De Body lotion spray is wel een echte aanrader. Een fijne, toegankelijke geur, eigenlijk best aardige ingredienten en dat voor die prijs. En ja, de verpakkingen zijn natuurlijk echt leuk. Je zou spontaan zin krijgen om Delfts blauwe tegeltjes in je badkamer te laten plaatsen. #ofmisschientochmaarniet.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat gesponsorde producten.

2 Comments

  • Deb

    Je hebt me nieuwsgierig gemaakt naar de geur!! En van deze 2 producten spreekt de Body lotion spray mij het meeste (alleen al qua ingrediënten) aan. Ik ben wel benieuwd naar hoe deze mij zou bevallen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.