BEAUTIFUL YOU,  Beauty S.O.S.

Wat is een serum?

 

En hoef ik dan geen crème meer op te doen?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Wat is een serum?

Een serum bevat een hogere concentratie werkzame stoffen en je gebruikt het product als extraatje naast je dag – en / of nacht crème. Het is dus géén dag – of nachtcrème op zich. Juist omdat serums zo geconcentreerd zijn, heb je er maar weinig van nodig en zitten ze daarom ook altijd verpakt in kleinere verpakkingen dan ‘gewone’ crèmes, maar betaal je er wel meer voor. Dit heeft natuurlijk vooral ook te maken met het feit een serum nét even iets meer voor je huid doet. Serums zijn ontwikkeld om de conditie van je huid te verbeteren. Zo zijn er bijvoorbeeld serums ontwikkeld voor de onzuivere huid, voor de (zeer) droge huid of voor de ouder wordende huid. Er zijn verder ook serums voor je haar, voor je handen en zelfs voor je oogcontouren. Natuurlijk is de werking wel anders, maar in feite komen ze allemaal op hetzelfde neer; ze geven je huid of haar iets extra’s.

Moet ik ook nog een crème gebruiken?

Een serum kun je altijd gebruiken, en bij elk huidtype, zowel in de ochtend als in de avond, maar het is ook aan te raden om je huid zo nu en dan een kuur (een boost!)  te geven, en een bepaald serum slechts een bepaalde periode te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld zijn in een drukke periode waarin je veel stress hebt, of bijvoorbeeld juist na een rustige periode, je vakantie bijvoorbeeld, waarin je je huid veel hebt blootgesteld aan de zon en tegelijkertijd wellicht wat minder aandacht hebt besteedt aan het verzorgen van je huid. Omdat een serum duurder is dan een crème, vragen vrouwen zich logischerwijs af waarom er dan toch ook nog een crème gebruikt moet worden. Dit heeft eigenlijk vooral te maken met het comfort dat een crème je huid geeft, en wat een serum niet (of nauwelijks) kan doen. Breng maar eens alleen een serum aan op je gezicht en vraag je af of je huid hiermee voldoende gevoed is, of dat je huid hierna echt nog behoefte heeft een verzorgende, voedende crème. Een serum heeft over het algemeen een heel lichte en luchtige textuur, juist omdat het zo vol werkzame stoffen zit die op deze manier goed opgenomen kunnen worden door je huid en niet als een laagje blijft liggen.

Moet ik persé een serum gebruiken?

Niets moet natuurlijk. Uiteraard kun je ook alleen een crème gebruiken. Een serum gebruiken is zeker geen kwestie van ‘moéten’. Het is een extraatje, een boost voor de huid. Make-up dragen moét ook niet, en toch doen we het. Waarom? Juist! Om we onszelf op deze manier van onze mooiste kant kunnen laten zien. En het voordeel van een serum is natuurlijk dat het werkt op de lange termijn. Onze make-up moeten we er immers elke dag weer afhalen. Zie het als de kers op taart. Voordat ik zelf begon met het gebruik van serums, was ik ook nog niet helemaal overtuigd. Nu zit het standaard in mijn skincare routine en kan ik me niet meer voorstellen dat ik het niét zou gebruiken!

Hoe moet je een serum gebruiken?

Het is wel de bedoeling dat je een serum op de juiste manier gebruikt; dat wil zeggen, altijd in combinatie met een dag- of nachtcrème, op een gereinigde huid en echt op je hele gezicht en eventueel je hals, zodat alle werkzame stoffen goed kunnen worden opgenomen. Kies een serum dat past bij jouw huidtype en conditie. Je kan een serum twee maal daags aanbrengen, maar het kan uiteraard ook één keer per dag. Ik hoor vaak dat vrouwen denken dat serums er alleen zijn voor de oudere huid, maar dit is zeker niet het geval. Serums zijn er in alle soorten en maten, veel merken hebben ze, en voor elke huidconditie is wel een variant te vinden.

Gebruik jij een serum?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.