BEAUTIFUL YOU,  Tips & tricks

Voor als jouw kwasten dus ook wel eens een goede schoonmaakbeurt kunnen gebruiken

 

In acht stappen naar een schone make-up kwast. 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

De ergste make-up restjes van kwasten die echt super dirty zijn krijg je makkelijk weg met een beetje olijfolie. Alles waar te voor staat, is te, dus niet té veel olie gebruiken. Want dat is dan weer niet goed voor je dierbare kwastjes.

Veel merken hebben speciale kwastenreinigers in het assortiment. Met een sprayflaconnetje wordt het je allemaal extra makkelijk gemaakt. Maar je kan ook een milde (baby) shampoo gebruiken. Kijk uit met shampoos waar sulfaten inzitten (SLS of SLES). Wil je je kwasten tijdens het make-uppen reinigen, dan kan een reinigingsdoekje handig zijn.

Gebruik lauwwarm water, niet te heet. (Dat bedoel ik dus hè, alles waar te voor staat).

Zorg ervoor dat je je tijdens het wassen vooral focust op de haartjes van de kwast, niet op de steel. Deze kan door overmatig water gaan roesten of de lijm kan loslaten.

Om die reden moet je natte en vers gewassen kwasten ook nooit rechtopstaand laten drogen. Op die manier kan er namelijk water in het handvat lopen. Leg ze op een schone handdoek te drogen, of op een stukje keukenpapier.

Tijdens het wassen kun je voorzichtig op de haartjes drukken om het ergste vuil er uit te krijgen. Zorg dat je met de haarrichting meedrukt zodat de kwast niet uit vorm raakt. Ook om na het wassen het meeste water uit de kwast te krijgen en om ervoor te zorgen dat je kwast zijn vorm blijft behouden (dat de haartjes dus niet wijduit gaan staan) kun je er voorzichtig in knijpen, maar met de groei van de haartjes mee dus.

Als je je kwast aan het uitspoelen bent, ga dan net zo lang door totdat het water helder is. En ga dan nog even verder om alle shampooresten goed te verwijderen.

Laat kwasten het liefst aan de lucht drogen, je föhn er boven houden is niet zo hygiënisch en kan er bovendien voor zorgen dat de haartjes alle kanten op gaan staan, en dat wil je natuurlijk niet.

Was jij je make-up kwasten regelmatig?

© ByChristiana, tekst. Love and sugar fotografie, fotografie. All rights reserved.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.