BEAUTIFUL YOU,  Beauty S.O.S.

Wat is de houdbaarheid van make-up?

 

Make-up is niet ééuwig houdbaar. Er komt een dag dat je echt afscheid moet nemen van je dierbare dip-it eyeliner.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

De houdbaarheid van mascara

Make-up die je vaak als eerste moet vervangen, is mascara. Een mascara gaat gemiddeld zo’n drie maanden mee. Zodra je een mascara opent, kan er zuurstof in de huls komen en kan je mascara uitdrogen. Het is dus niet heel handig om heel veel mascara’s tegelijkertijd te gebruiken (dat wil zeggen, te openen!) want eenmaal open gaat hij niet zo lang mee. Mascara die klontert of van je wimpers afbrokkelt, is vaak al te veel opgedroogd en eigenlijk niet meer goed.

De houdbaarheid van poederige producten

Droge producten, zoals poeder, oogschaduw en blusher kunnen vaak zo’n twee jaar mee, net zoals potloden. Gebruik dit soort producten wél met schone kwasten. Er zijn allerlei brushcleansers in omloop, maar af en toe wassen met een zachte shampoo is ook prima. Laat kwasten aan de lucht drogen, liever niet föhnen.

De houdbaarheid van make-up voor de lippen

Lipsticks (richtlijn 12 maanden) kunnen vaak net wat langer mee dan een lipgloss (richtlijn 6 maanden), Ook hier heeft dat weer te maken met de samenstelling en het feit dat een lipgloss vloeibaar is. Lipproducten zijn van die typische make-up jes die je dus niét wilt uitlenen aan je bestie, en mocht je onverhoopt een keer een koortslip hebben? Laat je lipproducten dan even liggen, eenmaal gebruikt op een koortslip kun je ze namelijk echt weggooien, het is zeer besmettelijk!

De houdbaarheid van nagellak

Nagellak (richtlijn 24 maanden) kan een aardige poos mee, je doet er goed aan na het lakken zo nu en dan het halsje schoon te maken met nagellakremover, zodat hij goed sluit. Zodra een nagellak dik is en klontert, is hij eigenlijk niet meer goed. Je zult merken dat het lakken dan ook niet meer echt prettig gaat. Ben je écht nog niet uitgekeken op de kleur, dan kun je er een drupje nagellakverdunner aan toevoegen, hierdoor kan de textuur weer wat vloeibaarder worden.

Heb jij wel eens make-up weggegooid die echt niet meer goed was? Of maak je alles op?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

2 Comments

  • Deb

    Oeii nagellakremover zou ik persoonlijk niet toevoegen aan een nagellak, maar eerder een nagellak speciale verdunner. Dat werkt heel goed. Ik heb me laten vertellen dat remover niet zo best is voor je nagellak.

    Ik kwam er laatst achter dat mijn argan olie (van 2 jaar geleden) niet meer goed was; er zat een raar “luchtje” aan. Nu ruikt Argan olie sowieso niet super lekker, maar met dit luchtje was iets mis.. Ik dacht dat het spul jaren mee zou gaan, maar niet dus. Ik heb een flesje dat 3/4 vol zat helaas moeten weg gooien. Dat ga ik met mijn huidige flesje arganolie even anders doen.

    • Christiana

      Wat een goede tip Deb, van die nagellakverdunner. Tot op de dag van vandaag dus niet geweten dat zoiets überhaupt bestaat haha;-) Ik doe altijd een drupje remover in lakjes die ik veel gebruik en die dikkig beginnen te worden, en tot nog toe werkt het als een trein;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.