FABULOUS FASHION

Draag jij de juiste maat BH?

 

Afschuwelijk. Afzakkende bandjes van een verwassen BH en dan die beugel die in je huid prikt.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Wij vrouwen moeten natuurlijk allemaal een paar écht goede basics in onze kast hebben hangen. In dit artikel op de blog van Peter Hahn worden al enkele ultieme basics besproken: een witte blouse, a little black dress, comfortabele witte sneakers, maar denk bijvoorbeeld ook aan een paar killerheels als je een off-day hebt maar evengoed gewoon als power-vrouw de deur uit wilt en zo. We vergeten echter nogal gauw onze BH! Terwijl een kwalitatief goede BH die jou perfect past niet alleen gewoon écht lekkerder zit, maar ook al die musthave basics (die jij natuurlijk állang in je kast hebt hangen), gewoon veel beter uit laat komen. Denk bij de aanschaf van een nieuwe BH dus aan de volgende punten.

Laat je BH-maat zo nu en dan opnieuw opmeten

Een BH maat bestaat uit twee delen, de omvang (onderwijdte) en de cup (bovenwijdte). Deze maat verandert af en toe en het is dus geen overbodige luxe om de maat eens in de zoveel tijd opnieuw op te laten meten. Zeker wanneer je zwanger bent (geweest), borstvoeding geeft of hebt gegeven of in gewicht bent toe- of afgenomen. Schroom niet om hulp te vragen in een lingerie-zaak. De dames die hier werken hebben van borsten hun baan gemaakt en zij kunnen je echt van goed advies voorzien.

Bij twijfel

Twijfel je of je wel de goede maat draagt? Ga dan eerder voor een grotere cup en een kleinere omvang. Andersom komt niet vaak voor.

Zo weet je dat je BH te groot is

Je BH is te groot wanneer deze te los om je lichaam zit. Hierdoor kan de achterkant omhoog kruipen terwijl deze op dezelfde hoogte moet zitten als de voorkant. Ook wanneer je ruimte over hebt in de cups is dit een teken dat je niet de juiste maat hebt.

Middelste haakje

Een BH zit goed wanneer je hem makkelijk kunt sluiten op het middelste haakje. De haakjes zijn aanwezig omdat een BH snel onderhevig is aan slijtage. Je wast deze vaak (bekijk dus vooral ook deze tips om je kleding langer mooi te houden), draagt deze veel en er schuurt altijd kleding overheen. Door de verschillende haakjes kun je een BH in de loop der tijd op een iets strakker haakje dichtdoen wanneer je denkt dat de rek er ietwat uit is.

Elk merk heeft een andere pasvorm

Houdt rekening met het feit dat bepaalde merken andere pasvormen hebben en dus anders vallen. Altijd passen dus!

Goede ondersteuning

De steun van een BH moet uit de BH zélf komen en niet uit de bandjes. Laten je bandjes rode striemen achter op je schouders, dan is de kans groot dat je een bh draagt die te weinig ondersteuning biedt.

Buig even voorover

Wanneer je een BH past, buig dan even voorover en kijk of je borsten daadwerkelijk ín de BH vallen en er dus niet stiekem uitpiepen. Gebeurt dat wel, dan heb je niét de juiste maat.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

1 Comment

  1. Even terzijde, wat blog jij leuk! Originele artikels, iets wat je niet overal tegenkomt! Top hoor 🙂 en gelukkig heb ik wel al een juiste BH maat maar om heel eerlijk te zijn draag ik er tegenwoordig zelden nog ééntje. Verder kies ik om er gene te dragen of gewoon een bralette. Maar mijn BH’s van Victoria’s Secret die zijn wel allemaal exact op maat en ik heb mezelf goed laten meten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.