HOTSPOTS,  Travel

8 Leuke dingen om te doen in Madrid

 

De plekken die je wilt zien en de dingen die je wilt doen in Madrid. 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Puerta de Alcalá 

Dit is de Puerta de Alcalá, een monumentaal poortgebouw. Het pein eromheen heet het Plein van de Onafhankelijkheid. Dit is een centraal punt van Madrid en ook het punt waar wij elke dag door de shuttle bus van ons hotel afgezet worden. Vanuit hier kun je allemaal verschillende richtingen oplopen.

El Retiro park

Het El Retiro park ligt aan het Onafhankelijkheidsplein. Het is maar liefst 130 hectare groot, en een heerlijk oase van rust in de drukke stad. Je kunt er fantastisch wandelen en lekker relaxen. Er zijn diverse terrasjes te vinden en je kunt hier voor € 7,50 ook een bootje huren om in het meer te varen. Ook zijn hier diverse kunstenaars aan het werk en op sommige dagen staan er enkele kraampjes, met sieraden bijvoorbeeld. Wij zijn er tijdens ons verblijf elke dag geweest. Dat dit een prachtige plek in Madrid is, blijkt helemaal wel uit het feit dat hier achter mij een bruidsshoot bezig is, zie je ze staan?

Het Koninklijk paleis / Museo del Prado

Dit paleis heeft wel wat weg van het paleis van Versailles in Frankrijk, het is alleen een stuk kleiner, maar nét zo indrukwekkend. Het paleis telt maar liefst 3418 kamers. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de armory. In deze aparte ruimte, die aan de gigantische binnenplaats van het paleis ligt, kun je wapens en ridderoutfits bekijken van rond het jaar 1500. Houdt rekening met het feit dat je geen foto’s mag maken in de kamers van het paleis zelf. De entree bedraagt € 11 per persoon.

Het Cerralbo museum

Een groot huis met een indrukwekkende collectie kunst, meubels, accessoires, sieraden. In het Cerralbo museum krijg je een goed idee van hoe een zeer welgestelde, aristocratische familie in de 19e eeuw leefde. De entree voor dit museum bedraagt € 3 per persoon.

Het museum van de romantiek

Hetzelfde idee als het Cerralbo museum, maar dan op iets kleinere schaal. Alle kamers in dit museum zijn voorzien van een nummer. Bij de entree krijg je een Engelstalig boekje mee waarin je de omschrijving van de kamers kunt lezen. De entree voor dit museum bedraagt € 3 per persoon.

Serrano street in Madrid

Serrano street is de meest luxe winkelstraat van Madrid. Deze ligt op enkele minuten lopen vanaf het Onafhankelijkheidsplein. Hier vind je alle grote designers zoals Mahnolo Blanik, Gucci, Carolina Herrera, Versace en Dior. Zoek je liever de goedkopere winkels op? Dan moet je in Madrid aan de Gran vía zijn. Dit is de grootste winkelstraat van Madrid waar je vele hotels, restaurants en winkels vindt. Hier zitten de grote bekende ketens zoals H&M, Zara, Primark, Stradivarius en Mango.

Iglesia de san antonio

Een prachtige kerk, deze ligt vlakbij het museum van de romantiek. De entree bedraagt € 2 per persoon.

Paseo del sol

Paseo del sol is een grote boulevard in Madrid waar diverse musea aan gevestigd zijn. Prachtig om over heen te wandelen en super fijn dat je hier, net als in het El Retiro park trouwens, genoeg schaduwrijke plekjes kunt vinden. Houdt er namelijk rekening mee dat het erg heet kan zijn in Madrid!

Ben jij wel eens in Madrid geweest?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.