HOTSPOTS,  Travel

Slapen in Het Oude raadhuis, het Rivièra Maison hotel

 

Een hotel dat volledig is ingericht door Rivièra maison.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Het Oude raadhuis

We logeerden dit weekend in hotel Het oude raadhuis, het eerste hotel van Nederland dat volledig is ingericht door Rivièra maison. Dit  hotel is gevestigd in het historische Oude Raadhuis in het centrum van Castricum. Ik wist eigenlijk pas één nachtje van tevoren dat André me zou meenemen naar een hotel, en toen ik het kleedje hier rechts op de stoel zag liggen, begon er wat te dagen.

Rivièra maison hotel in Castricum

Ik wist natuurlijk wel dat er érgens in Nederland een Rivièra maison hotel was, maar dus niet dat dit in Castricum was. Als echte fan van Rivièra maison het natuurlijk ontzettend leuk om hier eens te overnachten.

Negen kamers 

Het is een klein, gemoedelijk hotel dat beschikt over negen kamers, waarvan er  zes ingericht zijn als twee-persoons kamer en twee als drie-persoons kamer. Er is ook een luxueuze, grote suite die bijvoorbeeld als trouwsuite geboekt kan worden. Elke kamer is anders.

Grand café

Beneden zit het Grand café, hier kun je lekker wat drinken of genieten van je ontbijtje, lunch, maar bijvoorbeeld ook een high tea. Er wordt geen diner geserveerd in het Oude Raadhuis, maar gezellige cafeetjes en restaurants in Castricum zitten allemaal op loopafstand van het hotel. Wij kwamen vrijdag tegen het einde van de middag aan, de kaarsjes brandden toen al overal gezellig. Het oude raadhuis gaat mee met de collecties van Rivièra maison, dit betekent dat de (meeste) meubels en accessoires die je ziet ook nog gewoon in de Rivièra maison stores te koop zijn.

Authentieke details in het Rivièra Maison hotel

Alle authentieke details, zoals de mooie raampartijen, zijn intact gebleven en vormen natuurlijk een perféct decor voor de landelijke en huiselijke Rivièra Maison stijl. Praktisch om te weten; je kan gratis parkeren naast het hotel, wél met een parkeerschijf, en mocht je met de trein naar Castricum komen, dan zou je vanaf het CS naar Het oude raadhuis kunnen lopen.

Fairtrade koffie van Puro

In het Grand café wordt fairtrade koffie van Puro en verschillende losse theesoorten van Fleur de Café geschonken. In het Grand café kun je in de ochtend ook ontbijten. Uiteraard wordt je ontbijtje geserveerd op Rivièra Maison servies.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.