HOTSPOTS,  Travel

Madrid exclusive | El Retiro park

 

Seeking shadow.

Bewaren

Onderweg naar Madrid

Gisteren stonden we in het holst van de nacht op om om 04.05 uur in de bus naar Schiphol te zitten. Vroeg opstaan is gelukkig nooit een probleem voor mij, alhoewel het in dít holst van de nacht wel héél erg vroeg was. Eenmaal in het vliegtuig ben ik als een blok in slaap gevallen en werd ik twee uur later wakker in Madrid.

Met een shuttlebus naar de Puerta de Alcalá

André is altijd degene die alles wat betreft de reis plant, de éngel, en hij had het dan ook zo zalig geregeld dat we vanaf het vliegveld in Madrid opgehaald werden met een shuttlebus die ons rechtstreeks naar het hotel bracht. Eenmaal daar aangekomen konden we meteen op de kamer en hebben we de shuttlebus ook voor de middag ingepland. Deze rijdt namelijk steeds heen en weer vanaf het hotel naar de opstapplek Puerta de Alcalá, welke is gelegen in het centrum van Madrid. Vanaf ons hotel is dit ongeveer een kwartiertje rijden. Ideaal dus, dat we niet met het OV hoeven.

El Retiro park in Madrid

Vanaf de Puerta de Alcalá zijn we naar het El retiro park gelopen, súper mooi! Echt de moeite waard om hier langs te gaan wanneer je Madrid bezoekt. Hier zit ik aan het meer Estanque del Retiro. Dit meer staat vooral bekend om de roeibootjes die je er kunt huren. Kijk! Achter me zie je ze varen. Voor 45 minuten varen betaal je € 7,50. Dat is niet duur toch?

Saampie

Met de allerliefste! Maar mán, wat is het héét hier! Haha, maandag ben ik jarig, dus we hadden juist een reisje geboekt rond mijn verjaardag om de dag zelf dus echt op vakantie te vieren, en tijdens het boeken twee maanden geleden hadden we er natuurlijk totáál niet bij stilgestaan dat het hier in Spanje nu zo verzengend heet zou zijn. Nou ja, met veel flesjes water, een grote hoed en een dito zonnebril kom je een heel eind.

Palacio de Cristal in het El Retiro park

Hier achter mij zie je het Palacio de Cristal, oftewel het kristallen paleis. Super mooi vanaf de buitenkant, aan de binnenkant, ehm….iéts minder indrukwekkend.

Tentoonstelling

Hier kun je een glimpsje zien van het interieur van het Palacio de Cristal. Het gebouw wordt vandaag de dag gebruikt voor tentoonstellingen, maar het waren nu vooral metalen buizen en een soort gekleurde ‘platen’ die we konden bekijken. Ik denk dat de clou van dit kunstwerk een beetje langs ons heen gegaan is. In het El retiro park is het heerlijk vertoeven met een kleedje en iets lekkers. Er zijn ook meer dan voldoende terrasjes en fonteinen. Echt heel mooi om hier doorheen te struinen.

Via de Calle de Alcalá naar de Gran Vía

Via de Calle de Alcalá kun je verder in de straat doorlopen, en dan loop je langs restaurants, hotels en wat verder naar achter ook diverse winkels van de bekende ketens, zoals Stradivarius, Kiehl’s, Urban Decay, The Body shop, Rituals enz. Omdat we de shuttlebus terug naar het hotel niet al te laat gereserveerd hadden, hebben we lang niet alle winkels gezien, maar ik heb wel wat kleine aankoopjes bij NYX gedaan. Ook bij L’Occitane ben ik even binnen gewandeld. Echt bijzonder vriendelijk werden we niet geholpen, bij NYX werd mijn tasje letterlijk naar me toe gesmeten (seriéus!) en bij L’Occitane zeiden ze niet eens gedag. Nou ja, misschien hadden juist die dames een slechte dag?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.