HOTSPOTS,  Travel

Kerstavond vieren bij de Eiffeltoren in Parijs

 

Like magic.

Bij een bezoek aan Parijs hoort uiteraard een bezoek aan de Eiffeltoren. Wij besloten om er tijdens deze vakantie op kerstavond heen te gaan. Wat mij betreft heeft de Eiffeltoren altijd iets magisch, maar nu in de avond was het extra speciaal. We hebben heerlijk rond gelopen en natuurlijk een ‘crêpe’ gegeten bij één van de karretjes daar. Dat is wel echt een must hoor, wanneer je in Parijs bent. Ze maken je pannenkoekje daar waar bij je staat en het duurt echt maar een paar minuten. Je kan ervoor kiezen om hem alleen met suiker (en eventueel boter) te nemen, maar je kan ook gaan voor kaas, spek of Nutella. Door heel Parijs staan karretjes en ze kosten gemiddeld € 3 per stuk. Wist je trouwens dat op het hele uur gaan de lampjes in de Eiffeltoren aan gaan? Dat is echt schitterend om te zien. Zo lijkt de Eiffeltoren nét een gigantische glitterende kerstboom.

Heb jij iets speciaals gedaan op Kerstavond?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

8 Comments

 • Hennie

  De Eiffeltoren is echt magic. Ik heb hem nu een paar keer gezien en hij blijft prachtig. Zwaar genieten als je er dichtbij staat en ook zwaar genieten als je hem vanuit de stad ziet. Wij hadden een hotel waar je hem vanuit je kamer zag en het was elke dag een feest om de gordijnen open te doen. Ik heb op kerstavond naar de kerstspecial van AYNIL gekeken. Het was weer brullen 🙂

 • Simone

  Wauw, Christiana! Ik was even offline en heb al je blogjes even teruggelezen. In één woord: magisch. Prachtige foto’s ook dit. Ik heb de Eiffeltoren slechts 1 keer zo verlicht gezien, maar ik vond het ook echt fantastisch. Je ringen zijn trouwens ook geweldig mooi, wat zul je die met veel trots dragen!

 • Babs

  Prachtig al die lichtjes. wij zagen de Eiffeltoren zo mooi verlicht vanaf de metro, het heeft zeker iets speciaals. Volgens mij kan je hem via Google Earth ook zo goed zien.
  Wij hebben niets bijzonders gedaan op kerstavond, Jeroen was alvast wat gerechten aan het voorbereiden en ik heb wat opgeruimd omdat mijn zus en zwager Eerste Kerstdag langs kwamen. Was gezellig!

 • Deb

  Wat een mooie foto’s! lijkt me ultiem om Kerst eens in Parijs te vieren. Ben er al te lang niet meer geweest. Op Kerstavond hebben wij de Kerstspecial van All you need is love gekeken. Dat doen we ieder jaar ;-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.