HOTSPOTS,  Shopping

Beauty hotspot | Babassu, Leiden

 

City-spa en niche-parfumerie in één.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Babassu werd in 1998 oorspronkelijk opgericht als city-spa. Een aantal jaren later werd een nieuwe weg ingeslagen door de salon te combineren met een winkel. Niet alleen kun je als klant op deze manier de producten eerst uitgebreid ervaren in de salon voordat je ze koopt, maar andersom geldt natuurlijk ook dat je je behandelingen kunt laten doen met de producten die het beste passen bij jouw huidtype én conditie. In de salons wordt gewerkt met de merken Dermalogica, Perricone MD en Natura Bissé.

Niche merken bij Babassu 

Babassu Leiden is gevestigd aan de Nieuwe Rijn 60 in Leiden, een mooi, uniek pand met uitzicht op de gracht, en zoals je ziet, een heerlijke lichtinval. Bij Babassu worden echte niche-merken verkocht, merken die soms wel een eeuwenoude historie kennen, waarbij gebruik wordt gemaakt van generatie op generatie overgedragen kennis en die hun faam danken aan de prachtige kwaliteit, samenstelling en magnifique uitstraling. Zo vindt je bij Babassu onder andere het merk Santa Maria Novella, het Officinale profumo bevindt zich in Florence, en is één van de oudste farmacie gebouwen ter wereld. Het merk werd officieel opgericht in 1612, en bestaat hiermee dus al meer dan 400 jaar.

Eclectisch interieur

Babassu is ingericht met meubelstukken die ogenschijnlijk misschien niet direct dezelfde stijl hebben, maar samen een briljant geheel vormen. Dit bedoel ik bijvoorbeeld; zo’n tapijt met een Perzisch-achtige uitstraling, gecombineerd met een robuuste, houten kist die mooi is opgeschuurd en zo een heel oude look krijgt. Daarop kitscherige schalen met producten en ernaast een klassiek goudkleurig tafeltje.

L’Occitane bij Babassu

Wanneer je langs de keurige rijen met onder andere Molton Brown en Memo naar achteren loopt, staat daar een stoere houten kast met onder andere L’Occitane. Babassu voert een klein deel van het assortiment, zoals producten uit de Aromachology lijn, Precious immortelle en natuurlijk de beroemde Divine producten.

Marmer schouw

Nog een stukje verder door naar achter zie je dit. Zó ontzettend mooi, een open haard die wel van marmer lijkt, met daarboven een klassieke lambrisering. Eén enkele geurkaars siert het geheel. En hiermee kom ik direct op de geur in Babassu, wat natuurlijk zeker in een winkel als deze, een belangrijke sfeermaker is. Ondanks het feit dat de winkel helemaal vol staat met geurende producten, ruikt het héél subtiel in de winkel. Een heel verschil met wanneer je een ‘gewone’ parfumerie binnenloopt.

Abahna bij Babassu

In de producten van Abahna worden alleen maar natuurlijke ingrediënten gebruikt, zoals voedende kokosnootolie, bloemen extracten en wilde bloemenhoning. De producten zijn vrij van kunstmatige stoffen, parabenen en petrochemicaliën. 

Lampen van Zenza

En het is zeker de moeite waard om ook hier je ogen goed de kost te geven, want deze lampen van Zenza zijn toch prachtig? Ze stralen iets oriëntaals uit en hiermee zie je maar weer hoe goed het mixen en matchen van diverse stijlen in één ruimte mogelijk is. Zie je ook de bijzondere schaduwen die de lampen op de muur werpen?

Een schoonheidsbehandeling boeken bij Babassu in Leiden

Hier zijn we helemaal achterin de winkel, waar een zitplek is gecreëerd waar je even lekker ontspannen kunt wachten tot je aan de beurt bent voor je behandeling. Een heel serene sfeer hier, door de aardse en subtiele pasteltinten van de kussens en lange gordijnen.

Daarnaast is een behandelruimte, boven de winkel zijn er overigens nog meer. Na het fotograferen heb ik een Vitamine C boost gezichtsbehandeling mogen ervaren met de producten van Natura bissé. In de jaren ’90 kreeg het merk uit Barcelona vaste voet aan Amerikaanse bodem en inmiddels heeft het merk wereldwijd een grote schare trouwe fans. De vitamine C behandeling verheldert en herstelt de textuur van je huid, hydrateert intensief en stimuleert verder de collageen-productie.

Behandelingen met Dermalogica, Perricone MD of Natura Bissé

Bij Babassu kun je kiezen uit veel diverse behandelingen, die worden uitgevoerd met een merk naar keuze; Dermalogica, Perricone MD of Natura Bissé. Extra’s zoals verven en epileren kun je uiteraard zelf toevoegen. De prijzen voor een behandeling zijn afhankelijk van de duur, de producten die gebruikt worden en uiteraard het soort behandeling dat je krijgt. Variërend van € 45 tot € 155, en alles er tussen in.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.