HOTSPOTS,  Shopping

Beauty hotspot | Lianne Tio Parfums, Rotterdam

 

Sprookjesachtig mooi. De exclusieve en intieme boutique van Lianne Tio, waar uitsluitend niche-merken verkocht worden die je nergens anders in Nederland kunt vinden.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Lianne Tio

Dat Lianne een zakenvrouw met passie is en een zéér gedegen kennis van zaken heeft, blijkt al direct bij de professionele, maar warme ontvangst in haar boutique, die zó mooi is dat je er als parfum-liefhebber eigenlijk stiekem helemaal niet meer weg wilt. Lianne geniet zelfs over de grens een faam als één van de meest gepassioneerde parfum boetieks- eigenaars.

Niche parfums bij Lianne Tio in Rotterdam

Lianne creëerde met haar boutique een echte niche-markt, haar assortiment bestaat uit exclusieve producten van parfumhuizen van over de hele wereld, die op weinig andere plekken in Nederland verkrijgbaar zijn. Met een paar van die merken is zij zelfs het enige verkooppunt in Nederland. De boutique ademt, zoals je ziet, een zalige, luxueuze sfeer uit. De nostalgische meubels staan prachtig in contrast met de soms strakke vormgeving van de kasten waarin de producten gepresenteerd staan.

Het begon allemaal met Annick Goutal

De boutique werd dertien jaar geleden geopend als een Annick Goutal boutique. Annick Goutal is een haute parfumerie huis dat in 1981 werd opgericht. Goutal, pianiste van oorsprong, ontdekte door een bijzondere ontmoeting met een parfumeur uit Grasse, haar gave om zélf parfums te creëren. Haar geuren zijn met recht bijzonder te noemen; het geheim schuilt in haar talent om gevoelens uit te drukken in geuren. Elke creatie die zij ontwierp, symboliseert een bijzonder moment van geluk, of een speciale herinnering. Ze overlijdt in 1999 en laat een nalatenschap van vijfentwintig unieke geuren na. Haar werk wordt nu voortgezet door dochter Camille en neus Isabelle Doyen.

Meesterwerk van Annick Goutal

Elke flacon van Annick Goutal is een meesterwerk op zich. En bijna nog fraaier; deze zeer speciale edities van de parfums. De vlindertjes die elkaar tegemoet komen bovenop de flacons zijn de signature van Annick Goutal. Zij symboliseren als het ware alles waar haar parfums voor staan: emotie, creativiteit, authenticiteit en voortreffelijkheid.

Prix de la beauté‘ voor Annick Goutal

De huidverzorging van Annick Goutal sleepte enkele jaren geleden de Marie Claire ‘Prix de la beauté‘ in de wacht. De unieke formule heeft als hoofdbestanddeel rozenvocht. Hierdoor hebben de producten een klassieke, doch delicate geur. Achter de winkel bevind zich tevens een schoonheidssalon, waar je behandelingen kunt laten uitvoeren met de producten die in de boutique verkocht worden.

Officinale profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella

Het Officinale profumo – Farmaceutica di Santa Maria Novella, bevindt zich in Florence, en is één van de oudste farmacie gebouwen ter wereld. Het merk werd officieel opgericht in 1612, en bestaat daarmee dus al meer dan 400 jaar. Santa Maria Novella maakt alleen gebruik van de allerbeste natuurlijke ingredienten. De producten worden met de hand bereid, en voor het grote deel nog steeds volgens de authentieke formules die in zestiende eeuw zijn ontwikkeld. De gehele look doet vrij nostalgisch aan, de verpakkingen zijn stuk voor stuk prachtig. Santa Maria Novella ontwikkelt naast huid-, haar – en lichaamsverzorging ook colognes.

Eenheid

Dat de boutique je een instant luxe gevoel geeft, mag al duidelijk zijn. Aan elk detail is gedacht. En ondanks het feit dat er bij Lianne Tio behoorlijk verschillende stijlen (en merken) gepresenteerd worden, is het geheel écht een eenheid. Hier kun je goed de prachtige lijsten zien die om de kasten heen gemaakt zijn. Waar je ook kijkt, overal zie je wonderschone details, maar in exact de juiste hoeveelheid. Het geheel is niet over the top. De kroonluchter in het midden van de boutique is in feite wel de kers op de taart. 

Chez Déde

Klassieke, handgemaakte tassen van Chez Déde. Een Frans – Italiaans lifestylemerk, met oog voor detail, dat accessoires aanbiedt in beperkte oplage. De stukken van Chez déde staan voor tijdloze elegantie, maar geven tegelijkertijd een easy going gevoel.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.