Healthy you,  LIFESTYLE

5 Goede redenen om élke dag vroeg op te staan

 

Rise and shine. 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

No stress

Wanneer je moet stressen in de ochtend, of niet persé moét stressen, maar het dus wel doét, bepaalt dat vaak de rest van je dag. Loop je dus in de ochtend als een opgefokte hyena door je huis rond te rennen, dan is de kans groot dat je de rest van de dag kriegelig blijft. Heb je nu echter een relaxte ochtend, dan begin je dus gewoon lekkerder aan je dag.

Meer tijd

Vroeg opstaan geeft je letterlijk meer tijd. Tijd om dingen te doen waar je anders niet aan toe komt, of misschien nog wel erger, ‘s avonds moet doen, wanneer je uit je werk komt. #endanhebbenweermetznallennatuurlijkhelemaalgeenzinmeerin. Ik doe bijvoorbeeld elke ochtend iets in het huishouden. De was, of het bed verschonen, stofzuigen, dat soort dingen. Heerlijk vind ik het om in een opgeruimd huis die dag aan het werk te gaan, als ik die dag thuis werk, of om ‘s avonds in een schoon en gezellig huis thuis te komen.

Sporten

Ik sport dus altijd in de ochtend. Dat wil zeggen, niet elke dag, maar op de dagen dat ik sport, doe ik dat dus ‘s ochtends. En ook al klinkt het je wellicht uitermate gruwelijk in de oren; lees even dit om te ontdekken waarom ook dat zo goed voor je is.

Productiever

Over het algemeen zijn mensen veel productiever in de ochtend. Dat verzin ik niet, hebben allemaal interessante mensen in lange witte jassen onderzoek naar gedaan. Wat je ook doet, of het werk of privé gerelateerd is, er komt meer uit je handen in de ochtend omdat je je beter kunt focussen.

Ontbijten

Dat je ontbijt overslaan geen goed idee is, dat weet je. Maar soms hebben, of nemen, mensen niet de tijd om ‘s ochtends te ontbijten. Door vroeger op te staan, creëer je echter die tijd gewoon. Door te ontbijten komt je stofwisseling weer op gang en bovendien ben je veel minder snel geneigd om in de loop van de ochtend te gaan lopen snaaien omdat je honger hebt.

Nog niet overtuigd? Nog ééntje dan

Tijd in de ochtend is tijd voor jezelf. Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van wat voor baan je hebt en hoe je sociale leven eruitziet, maar overdag blijven de meeste telefoons maar pingelen met mailtjes, appjes, Instagram- en Facebookberichtjes. Juist in de ochtend kun je genieten van rust. De rest van de mensen in je huis slaapt nog, buiten is het zalig stil en het is écht even tijd voor jou alleen.

Hoe laat sta jij meestal op?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.