Happy you, LIFESTYLE

Op déze dingen moet je nooit besparen in je interieur

 

Besparen? Prima natuurlijk, maar doe het niét op deze dingen!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Verlichting

Eén van de stomste momenten in huis die je kunt hebben tijdens verhuizen of nog erger, tijdens een verbouwing, is dat er een bepaald punt komt dat je dus géén verlichting hebt. Dat de lampen nog niet hangen, dat je schemerlamp totaal onbereikbaar is door het hele ontzettend gevaarlijk opgestelde ensemble van dozen die in de weg staan en dat je dus of één lullig kaarsje aan moet steken, of een bouwlamp aan moet doen. Weet jij iéts verschrikkelijkers en ongezelliger dan dat? Nee? Ik dus ook niet. Goede verlichting is echt een must om een ruimte snel gezelliger te maken.

Raambekleding

Raambekleding valt dus ook in die gezelligheids-categorie, want een raam zonder bekleding ziet er dus gewoon ontzettend bloot uit. Laat dus eens zo’n gordijnenmannetje komen die de boel eens even heel secuur voor je komt opmeten, want dat is meteen wel even een dingetje. Je wilt niet de horror hebben dat je een godsvermogen aan je nieuwe gordijnen, vitrages of bijvoorbeeld aan een VELUX dakraam gordijn spendeert, en dat er dan iets te kort is.

Stuukwerk

Eén van de eerste dingen die wij in ons nieuwe huis hebben laten doen is een goede stukadoor regelen. Door ons hele huis zat namelijk van dat afgrijselijke über gedateerde glasvezelbehang wat er ook nog eens aan alle kanten was afgekrabt door de poes van de vorige bewoner. Niet gezellig. Echt, ik zeg je dit, je kunt een takkedure bank kopen en daar een heel scala aan designachtige kussentjes op leggen, maar wanneer diezelfde bank voor een afgeragde muur staat, ga je je daar aan irriteren. Mateloos.

De trap

Misschien niet een dingetje wat nu altijd heel erg in het zicht is, maar waar je dus wel heel wat stapjes opzet en die je op dié manier dan toch weer wel vaak ziet. Net zoals muren is een trap letterlijk een groot ‘ding’ in je huis. En als deze dan voorzien is van een verouderd verfje waarvan je eigenlijk de originele kleur niet eens meer kunt achterhalen en van die halve maantjes die diezelfde poes als nailsharpener gebruikt hebt, dan breek je er niet alleen je nek over als je een keer een echt slechte dag hebt, maar het is ook allemaal gewoon geen fraai gezicht.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.