Healthy you,  LIFESTYLE

ga je goed beschermd de zon in

 

Hallo zomer!

Het effect van UV-straling op je huid

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Een zongebruinde huid is natuurlijk heel mooi, helemaal als je over het strand in je nieuwe bikini paradeert. Toch is het heel belangrijk dat je je huid altijd goed beschermt tegen de UV-stralen van de zon. Deze straling zorgt er namelijk voor dat je huid sneller verouderd en er is een verhoogde kans op huidkanker. Naast je huid kan de zon ook je haar flink beschadigen, denk aan gespleten punten, droog haar, en meer pluis. Bescherm jezelf dus goed!

Smeer je dus goed in met een SPF

Zonnebrandcrèmes hebben allemaal een beschermingsfactor die iets zegt over de mate waarin het je beschermt tegen de UV-straling. Het is per persoon verschillend in hoeverre je huid de zon kan verdragen. Lees hier welke factor jouw huidtype nodig heeft om niet te verbranden. Daarnaast is het goed om aan het eind van een stranddag je huid nog eens in te smeren met aftersun. Neem hier na het douchen uitgebreid de tijd voor, want naast dat het heerlijk ruikt, verkoelt aftersun de huid en brengt het de vochtbalans weer op peil. Je huid blijft hierdoor elastisch en je kunt langer genieten van je bruine tint. In principe hebben de meeste aftersuns allemaal dezelfde werking.

Bescherm je haar tegen de schadelijke invloeden van de zon

Veel vrouwen vinden het mooi dat hun haar op natuurlijke wijze lichter wordt door de zon. Wat ze echter vergeten is dat de zon ook een beschadigend effect op je mooie lokken heeft. Wissel daarom tijdens de zomermaanden je gewone shampoo in voor een shampoo met een UV-beschermende factor. Omdat deze shampoos moeilijker te verkrijgen zijn, kun je ze het beste online bestellen via een webshop als haarshop.nl. Op Kortingbox vind je verschillende kortingscodes voor deze website waardoor het ook nog betaalbaar blijft. Verder is het goed om bijvoorbeeld een beschermend serum of een voedende olie te gebruiken.

Slim en stijlvol met een hoed de zon trotseren

Vooral op vakantie is dit een hoed echt een aanrader. Als je de hele dag op stap bent en continu in de volle zon loopt, is het handig om een hoed te dragen. Het beschermt niet alleen je haar, maar ook je gezicht. Doordat de huid op je gezicht dunner is, verbrand je daar namelijk sneller. Met een hoed houd je je gezicht bedekt en je loopt er hartstikke stijlvol bij. Mocht je nu geen fan zijn van hoeden, smeer dan je neus, lippen, oogleden, oren en de plek waar je scheiding zit extra goed in.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.