Happy you,  LIFESTYLE

Ik en mijn telefoon

 

Soms. Héél soms verkeer ik in de veronderstelling dat ik met beide benen heel stevig in het jaar 2017 sta. En andere keren lijk ik lichtjaren ver weg.

Fossiel

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dat gevoel besluipt mij dus zo nu en dan wanneer ik mijn tas opendoe in het openbaar. En dan mijn telefoon tevoorschijn haal. En laat ik je zeggen dat ik dus nogal vaak doe. Om de drie minuten zeg maar, een enkele keer om de vier. In de trein, of tijdens een meeting en waar iedereen om me heen dus zit met het nieuwste van het nieuwste. Flitsende high tech telefonie, powerbanks en selfiesticks. #ohneewantdielaatstekunnennatuurlijkooknietmeer. Weet je, ik ga je niet eens vertéllen met welk toestel ik nog steeds rondloop, jullie zullen me alleen maar uitlachen en als jullie uitgelachen zijn zal ik genadeloos worden afgeschreven als een fossiel. En dan komt niemand meer naar mijn site kijken en raak ik aan de bedelstaf en kan ik helemaal nooit meer een nieuwe Iphone 6 kopen, laat staan een nieuw iphone 6s hoesje.

Heel geestig

Het punt is. Tot voor kort werkte mijn telefoon uitstekend. Ik app er mee, en heel af en toe sms ik er zelfs mee, want ja, in mijn omgeving zijn er dus ook mensen die nog meer achter de feiten aanloop dan ik en niet kunnen appen. Dan maak ik er heel af en toe een wazige foto mee die ik dan app naar iemand. Gewoon als iets onderweg bijvoorbeeld heel geestig is en ik dat echt even moét sharen. Want échte foto’s maak ik natuurlijk gewoon met mijn camera, die ik overigens (bijna) altijd met me meesleep. Oh ja. En ik bel er mee. Duh.

Emoticons om te gieren

Oh, over dat whatsapp trouwens, ik geloof dat dat ook een jaar heeft gekost, voor ik daar aan wilde. Maar nu ben ik een verslaafde. Een whatsapp addict. Of eigenlijk vind ik vooral de emoticons om te gieren. Heel handig ook, want je kunt ze voor elke gelegenheid inzetten. En dan bedoel ik dus elke gelegenheid. Stuur een emoticon met die gekke tandjes en een brilletje op als je bijvoorbeeld héél hard aan het werk bent en te druk bent voor een ellenlange conversatie. #ofzogenaamddrukdan. #ofgewoongeenzinhebtindieellenlangeconversatie. Of het huilend van het lachen popje. Die gebruik ik dus echt héél vaak. Kan beter zo’n poppetje sturen dan écht gaan huilen van het lachen, want stel je voor dat mijn mascara uitloopt.

Hoofdmassage-emoticon

Of die met stoom uit de neus, als ik in de stilte coupe zit en er mensen doodleuk zitten te bellen. (Juist hier moet je appen!). Het kotspoppetje is natuurlijk idealiter als je gewoon té ziek bent om een uitgebreid verslag te schrijven op de app. Die groenige kleur zegt genoeg lijkt me. Niet dat ik nu zelf regelmatig kotsend boven de WC hang trouwens, maar deze specifieke emoticon kan ook ingezet worden bij ronduit walgelijke situaties in general. Maar gewoon. Emoticons maken je conversaties zoveel gezelliger. Hartjes, regenbogen, vlindertjes, meisjes die de tango dansen. En hebben we al een unicorn? Nee, dacht het toch niet. Maar wél een hoofdmassage-emoticon. Hmmmmm.

Heel vermoeiend

Maar goed, die ouwe telefoon van mij dus. Die is dus te traag om daar welke app dan ook op te zetten. Moet ik dus op een willekeurige locatie zijn ergens in Nederland, dan moet ik van tevoren 9292ov raadplegen en de route(s) op een briefje schrijven. Jawel. Vooral leuk als je op vier verschillende locaties op een dag moet zijn. Komt er altijd op neer dat ik als een dolle door de Amsterdamse straten draaf en iedereen vastklamp om te vragen of ze heel misschien ‘neem me niet kwalijk, locatie die en die kennen. Oh niet? Geeft niet’. Maar in feite heel vermoeiend. Daar komt bij dat de batterij er ook geen zin meer in heeft. Die laat me tegenwoordig na een halve dag al in de steek. Word ik vreselijk nerveus van.

Een nieuwe telefoon

Lang verhaal kort. Ik moet een nieuwe telefoon. Ik vind het verschrikkelijk want dan moet ik ook afscheid nemen van mijn FAB hoesje. Volgens omstanders moet moet moét ik echt aan de Iphone. Ik weet het nog niet. Ik ga in ieder geval niet voor de nieuwste. Ik geloof niet dat ik de omschakeling aankan van een Samsung van vijf jaar geleden naar de allernieuwste Iphone. Misschien een Iphone 6? Oh. Give me a break!

© ByChristiana, tekst. Love and sugar fotografie, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.