Healthy you, LIFESTYLE

Wat je dus beter wél en niét kunt drinken als je wilt afvallen

 

Nummer 2 en vijf zijn funest voor je dieet!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ja voor water

Ontzettend goed. Water kun je onbeperkt drinken want er zitten geen calorieën in. Je hoeft het overigens ook niet te overdrijven door liters van het spul weg te drinken, want dat plas je allemaal gewoon weer uit. Honger wordt nogal eens verward met dorst. Drink je te weinig, dan zul je sneller zin hebben in ‘iets’, terwijl die kans nu eenmaal gewoon wat kleiner is wanneer je voldoende drinkt.

Nee voor cola en vruchtensappen

Neen. Lekker laten staan. Het is voor mij nu bijna een jaar geleden dat ik cola of sappen uit pak gedronken heb en ik heb het serieus geen dag gemist. Het zit bomvol suikers en in feite kun je er letterlijk verslaafd aan raken.

Ja voor thee

Zonder suiker uiteraard. Zwarte koffie mag trouwens ook best, zolang je er maar geen sloten van op een dag drinkt.

Ja voor verse (zelf gemaakte!) smoothies

Ik zeg bewust zélf gemaakt, want dan heb je uiteraard zelf controle over wat je er in doet. Veel smoothies die je bij horeca gelegenheden of bijvoorbeeld in flesjes in de supermarkt koopt, bevatten vaak heel veel toegevoegde suikers of bijvoorbeeld ijs. Maak je je eigen smoothie met bijvoorbeeld fruit en / of groenten, magere yoghurt / amandelmelk en havermout. En ja, fruit bevat ook suikers, maar een fruitsmoothie op z’n tijd is natuurlijk altijd gezonder dan een zak chips. Just saying.

Nee voor alcohol

Hier zijn de meningen een beetje over verdeeld, maar wil je afvallen, dan kun je alcohol over het algemeen beter laten staan. Buiten het feit dat alcohol natuurlijk gewoon calorieën bevat, heeft het een éxtra dikmakend effect, doordat het de afbraak van het vet uit de voeding vertraagt en er zo voor zorgt dat je meer vet opslaat. Bovendien werkt alcohol eetlustopwekkend. Serieus! Vermijd vooral mixdrankjes waar vaak heel veel suikers in zitten en romige drankjes, zoals Baileys.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.