Happy you,  LIFESTYLE

hou je het leuk samen

 

Kies gewoon een écht goede vent en wees er dan vervolgens écht héél erg zuinig op. Want je moet er je héle léven nog mee doen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Doe je (eigen) ding

Als je lief vriendinnetje op een bepaald moment een nieuwe lover krijgt. En dat jij en hij elkaar dan niet zo lekker liggen. En dat ze die vanaf een bepaald moment altijd meeneemt naar jullie afspraken. Gewoon altijd. Dan zie je haar al aankomen, drie seconden helemaal happy door het weerzien, maar in die vierde seconde zie je Mr. (so) wrong er al weer achter aan sjokken.  Nee echt. Wáár is die emoticon met de hangende schouders? Je hoéft niet altijd bij elkaar op schoot te zitten hè. Enkele uren zonder elkaar is zo nu en dan best lekker. Bevrijdend ook.

Moet ik even aan mijn man vragen

Van die setjes waarmee je dan een afspraak probeert te maken (is soms al verrekte lastig, zie bovenstaand) maar dat het vrouwtje dan zegt; ‘Dat moet ik even aan mijn man vragen’. Hoézó? Het is je moeder niet. Nee echt. Toéstemming moeten vragen aan je geliefde om het één of ander te mogen doen. Ik weet het niet hoor.

Niet zo onzeker

Onzekerheid kan echt funést zijn in een relatie. Omdat je zélf misschien onzeker bent over het één of ander, kun je de ander dingen gaan verwijten. Maar meestal zijn dat allemaal spookverhalen aangaande onafgehandelde onzekerheidszaken die zich alleen maar in jouw hoofd afspelen. Hij vind me dik, hij vind me niet aantrekkelijk, zie je nu wel dat hij dit of dat of zus of zo denkt. Het kan voor jouw wederhelft heel moeilijk zijn om van je te houden als je niet echt houdt van de persoon die je bent. Ja, ja, cliché. Maar ik ben dus ook jong geweest hè. En héul onzeker. Nu ben ik oud(er) en wijs(zer) (uche uche). Ik wéét dat soort dingen nu gewoon.

All the women, who are independent, throw your hands up at me

Onafhankelijk heeft dus echt niet alleen maar te maken met bijvoorbeeld financiële onafhankelijkheid. Het gaat natuurlijk ook om opkomen voor jezelf, je eigen méning hebben. Je eigen dromen. Initiatief tonen, niet altijd maar afwachten wat de ander wil, twijfelen of je liefje er wel gelukkig van wordt. En er is echt niets vervelender dan van die besluiteloze types. Wat wil je gaan doen in het weekend. Ja kies jij maar schat. Wat zullen we eten vanavond. Ach liefje zoek zelf maar wat lekkers uit. Wat vind jij van deze bank slash outfit. Als jij het maar mooi vind darling. Ténenkrómmend.

Burgerlijk wandelingetje na het eten

Kijk, de meningen over spanning en sensatie in het alledaagse leven zijn natuurlijk verdeeld. Ik ben bijvoorbeeld geen party animal en mijn Mr. Right is dat ook niet. Who cares? Als wij er nu gelukkig van worden om op een zaterdagavond in ons pyjama te netflixen (oowwww, Designated surivor, wannéér sta je weer klaar met een nieuwe aflevering)? Nou. Dan is dat toch goed? Wees niet bang of onzeker als je niet élke maandagmorgen op je werk kan komen met grootse of meeslepende verhalen over ‘le weekende’. Als je relatie goed zit, dan zit ‘ie goed. Oók als jullie samen op de bank zitten, of na het eten elke avond een heel burgerlijk wandelingetje door het park maken. Toch, schat?

I see no changes

Neen? Nou, dat is dan maar goed ook. Want jij bent zelf toch zeker ook niet perfect? Dit moet je dus écht niét willen lieverdjes, je man proberen te veranderen in iemand die jij wil dat ‘ie is. Natúúrlijk heeft hij slechte gewoontes. En die heb jij ook. Neem je man met ál zijn onhebbelijkheden en dan hoef jij je niet schuldig te voelen dat je zo nu en dan de héle dag in je stokoude pyjama roerloos op de bank wilt liggen nixen danwel de haren echt nóóit uit het doucheputje haalt. (Maar hém dat dus laat doen. Terwijl het toch echt joúw haren zijn). (Maar goed, ik maak dan bijvoorbeeld wel weer áltijd de WC schoon).

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

2 Comments

  • Linda

    Precies, juist door je eigen dingen te blijven doen houd je het leuk. Mijn vrienden waten al jong bij elkaar, inmiddels getrouwd, maar zij deed dus niets zonder hem als hij met zijn vader naar de bouwmarkt ging, dan ging ze mee en overal en bij alles, werd er eerst uitgebreid en tot in den treure, samen overlegd, echt absurd. Ze zijn nog steeds samen, maar van een gezellig huwelijk kun je niet spreken. Nog steeds moet alles overlegd en besproken worden en iets spontaan doen is er al helemaal niet bij. Hij is nog maar een schim van de gezellige vent die hij was. Hij heeft zich, om de lieve vrede wil, compleet aan haar aangepast en zo ben je misschien wel lang samen, maar haal je dus het unieke van ieder mens weg uit elkaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.