Happy you,  LIFESTYLE

hou je je schoenen langer mooi

 

Vooral de vierde tip is leuk. 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Materiaal

Om schoenen op de juiste manier te onderhouden, is het belangrijk om te weten van welk materiaal ze gemaakt zijn. Weet je het niet zeker? Vraag het gewoon even in de winkel. Je kunt je voorstellen dat elke materiaalsoort zijn eigen onderhoud nodig heeft.

Impregneren

Impregneermiddel is een duur woord voor een bepaalde spray waarmee je je schoenen beschermt tegen regen en vlekken. Toen ik laatst mijn nieuwe laarzen tot aan het plafond kocht, was ik dus aangenaam verrast dat ik dat in de winkel kon laten doen. Het kostte een paar euro en je schoenen worden dan in een soort apparaat gezet en er werd gegarandeerd dat ze hierdoor in ieder geval drie maanden beschermd zouden zijn. Je kunt bij de schoenzaak, zoals bij Schuurman schoenen, ook impregneersprays kopen. Echt geen overbodige luxe. En oh ja. Kopen is één ding. Ze daadwerkelijk met regelmaat gebruiken is natuurlijk een tweede. Meestal wordt eens per maand even sprayen geadviseerd. Dat moet toch te doen zijn.

Leer behandelen

Een heel ouderwets tipje is om leer te behandelen met vaseline. Ja, inderdaad gewoon dezelfde vaseline als die je ook op je lipjes gebruikt. Al zou ik een andere pot voor je schoenen gebruiken dan voor je lippen. Just saying. Hierdoor worden ze waterafstotend. Werkt goed hoor dit, alleen moet je er wel rekening mee houden dat het leer iets kan verkleuren hierdoor.

Draag niet elke dag dezelfde schoenen

HA. Hahahahahahaha. As if ik maar één paar heb, denk jij nu natuurlijk. Nou, dat is dus helemaal prima. Het lijkt me logisch dat schoenen die echt élke dag gedragen worden, sneller slijten dan wanneer je verschillende paren afwisselt. Zo heb je dus goede reden om zo nu en dan even uitgebreid te shoppen voor een nieuw paar of twee.

Op tijd naar de schoenmaker

Nieuwe hakjes, nieuwe zolen? Je kunt het het beste maar zo snel mogelijk doen. En is je schoenmaker nu heel druk en moet je even een paar dagen wachten tot je ze weer op kunt halen? Niet gaan zitten huilen in een hoekje om je lievelings, koop in de tussentijd gewoon een ander paar om jezelf op te vrolijken, bijvoorbeeld van Tamaris. Ik heb hier dus héél mooie hooggehakte sandaaltjes gezien. En ik maar denken, wat hóór ik toch. Riepen die dus gewoon met z’n tweeën mijn naam. #owhouwmetegen.

Je schoenen bewaren

Schoenen die je vaak draagt, staan natuurlijk meestal in de buurt van de kapstok. Prima natuurlijk. En de overige schoenen, die je natuurlijk alleen maar hebt gekocht omdat je nu eenmaal moést afwisselen, bittere noodzaak dus (hèhè), kun je eigenlijk prima in de kast bewaren. Zet ze niet in direct zonlicht, dan kunnen ze namelijk verkleuren. Eigenlijk kun je ze weer prima in de doos terugstoppen. En reken maar dat je héél hoge stapels kunt maken met schoenendozen. Je kunt ook houten schoenspanners in je schoenen plaatsen. Hierdoor blijft de vorm intact. Veel schoenen, maar zonder doos? Probeer ‘bergen’ te vermijden. Geen énkele schoen wordt natuurlijk blij als de hak ervan verstrikt raakt in het enkelbandje van een ander. Staan je schoenen op planken, maar kom je eigenlijk ruimte te kort? Plaats elke helft van het paar om en om. Dus de linkerschoen met de neus naar voren en de rechter met de neus naar achteren. Scheelt aanzienlijk in de ruimte.

Schoenen nat geworden?

Een oud trucje is om er kranten in te bewaren. Zet schoenen liever niet bij een verwarming te drogen.

© ByChristiana, tekst. Love and sugar fotografie, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.